Kuiva-ainekaapin ylähyllyltä on kurkkinut jo jonkin aikaa ruiskorppujauhopussin kulma, jossa olevaa tekstiä oon tiiraillut aina silloin tällöin kahvia ja suodatinpusseja kaapista kaivellessani. Eilen päätin ottaa lopultakin tarkemmin selvää tekstin sisällöstä ja tutustuin tällä tavoin lohipyöryköiden ohjeeseen. Innostuin testaamaan reseptiä samantien, tosin hieman muunneltuna versiona kaappien sisällön mukaan mitoitettuna - enhän mä nyt malttanut kauppaan asti raahautua inspiraation iskiessä... ;) Lohipyörykät vaihtuivat siis tonnikala-pinaattipyöryköiksi alla olevan ohjeen mukaisesti ja mun on pakko myöntää, että näistä tuli aivan älyttömän hyviä eikä hieman ruma(hko) ulkonäkö anna ollenkaan oikeanlaista kuvaa pulleroisten mausta! :D
Tonnikala-pinaattipyörykät
1,5dl ruiskorppujauhoja
2dl maitorahkaa
1 kananmuna
2tlk (n. 400g) tonnikalaa tai muuta jauhettua kalaa
100g hienonnettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
1tl suolaa
½ - 1tl sitruunapippuria
1/4tl valkopippuria
½tl timjamia
Sekoita korppujauhot maitorahkaan ja lisää sekaan kananmuna sekä tonnikala. Lisää vielä mausteet ja sekoita taikina tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa n. 15min.
Alkuperäinen ohje: Myllyn Paras-ruiskorppujauhopussin kyljessä :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti