Tottahan on, että se ihan peruskaurapuuro ilman mitään lisukkeita on pahaa. Tai no, ei pahaa, pikemminkin mautonta. Tästäkin voi varmaan olla montaa mieltä, mutta itse en söisi pelkkää puuroa kuin äärimmäisen pakon edessä. Onneksi puuro on kuitenkin siitä äärimmäisen helppo ruoka, että sen voi maustaa täysin haluamallaan tavalla ja sekaan voi nakata oikeastaan ihan mitä vaan - marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, mehukeittoa, maapähkinävoita... you name it! Omat puuroannokseni ovat monesti mitä moninaisimpia sekoituksia kaikesta, mitä kaapista sattuu milloinkin löytymään, mutta muutama netin syövereistä löytynyt ehdoton lempiresepti on kuitenkin olemassa. Tässä siis tuleekin muutama mun lemppariohje puurojen saralta, testailkaahan tekin!
Porkkanakakkupuuro (annos yhdelle)
raastettu porkkana
1dl kaurahiutaleita
2,5dl vettä
puolikas banaani
kananmuna
kanelia
Ensin porkkanaraaste ja kaurahiutaleet kattilaan veden kanssa, kuumennus kiehuvaksi ja sekaan muussattu banaani ja kananmuna sekä kaneli. Muistakaa sekoittaa koko ajan, kärtsähtää nimittäin melko helposti pohjaan... ;) Tää on kyllä mun yks all time favourite - niin herkullista ettette uskokaan! :D Ohje on bongattu Get fit, stay healthy-blogista.
Appelsiinipuuro (4 annosta)
6dl appelsiinimehua
4dl vettä
1,5dl tummia mannasuurimoita
1rkl hunajaa
Vihdoinkin mannapuuro, jota en polttanut pohjaan! :D Yksinkertaista, mutta ah niin hyvää herkkupuuroa. Päälle voi laittaa halutessaan appelsiinia, itse söin puuron satsuman, banaanin ja raejuuston kera. ;) Tuota ohjetta on helppo varioida ihan omaan makuunsa sopivaksi ja testata esimerkiksi jotain muuta mehua, mikäli appelsiini ei pahemmin iske. Alkuperäinen ohje täällä!
Piparinen kaurapuuro (annos yhdelle)
1,5dl kaurahiutaleita
2,5dl vettä
ripaus suolaa
½ banaani
3 taatelia
ripaus suolaa
hieman vajaa ½tl piparkakkumaustetta
muita lempimausteita oman maun mukaan (kardemumma, vanilja, kaneli)
Keitä puuro mikrossa tai liedellä. Kun haluttu jäykkyys on saavutettu, kaavi puuro lautaselle ja taatelitahna puuron päälle. Tiikerikakkumaisen lopputuloksen saat, kun pyörität lusikalla spiraalia, jolloin taatelitahna marmorisoituu puuron sekaan kauniisti. Tahnan voi tokilisätä puuron sekaan jo kattilassa!
Hieman kausiherkkuja tähän väliin - voi juku miten oonkaan rakastunut tähän puuroon! Juuri sopivan mausteista ja jouluisen makuista olematta kuitenkaan raskasta. Reseptihän on alunperin The Good Morning-blogista ja linkin takaa löytyy esimerkiksi hieman omaa otostani tyylikkäämpi kuva samasta puurosta. :D
Cookie Dough Overnight Oats (annos yhdelle)
1dl kaurahiutaleita
1dl luonnonjugurttia
1dl Alpron soijavaniljamaitoa
2rkl siemeniä
½ banaani (paloiteltuna tai muussattuna)
1rkl maapähkinävoita
vaniljajauhetta
kardemummaa
Kyseessä on siis tuorepuuro, jonka valmistus on näinkin yksinkertaista: 1) sekoita ainekset, 2) laita sekoitus purkkiin ja sulje kansi, 3) laita purkki jääkaappiin yöksi sekä 4) nautiskele aamulla! Helppoa kuin heinänteko, vaikkakin tää sanonta ei taida aivan pitää paikkaansa enää nykyään... ;) Tää on aivan älyttömän hyvää ja täyttävää, ei paljon pääse nälkä vaivaamaan ennen lounasta! Kuva ei tee oikeutta puuron mahtavalle maulle, mutta uskokaa mua - tää on parasta.
Tämäkin ohje on, ylläripylläri, terveellisten herkkujen Mekasta eli The Good Morningista!
Banaanimarjapuuro (2 annosta)
5dl vettä
2dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
½ banaani muussattuna
oman maun mukaan erilaisia marjoja
Omista puurokokeiluistani tää on ehkä se kaikista yleisin - ensin keitetään tavallinen kaurapuuro, johon sekoitetaan sitten kattilassa banaania tuomaan makeutta sekä marjoja. Itse käytän monesti ihan pakastemarjasekoituksia melko reippaalla kädellä!
Tällaista tällä kertaa! :D Mikäli haluaa löytää vielä lisää inpiraatiota oman aamupuuronsa makumaailmaan, suosittelen kurkkaamaan jo muutamaan otteeseen mainitun The Good Morning-blogin postauksen Tuorepuuron ABC!
Ps. Kyllä, syön puuroni aina samalta lautaselta :D Hätätapauksessa saatan kelpuuttaa myös kaapista löytyvän turkoosin Iittala-kulhon, mutta tuo punainen on kyllä ehdoton lemppari!
Tällaista tällä kertaa! :D Mikäli haluaa löytää vielä lisää inpiraatiota oman aamupuuronsa makumaailmaan, suosittelen kurkkaamaan jo muutamaan otteeseen mainitun The Good Morning-blogin postauksen Tuorepuuron ABC!
Ps. Kyllä, syön puuroni aina samalta lautaselta :D Hätätapauksessa saatan kelpuuttaa myös kaapista löytyvän turkoosin Iittala-kulhon, mutta tuo punainen on kyllä ehdoton lemppari!
Meilein innostun puuroista, minä vanha puurojenvihaaja...
VastaaPoistaAppelsiinipuuro... Hmm.
Suosittelen kokeilemaan! Appelsiinipuuro oli herkkua eikä tosiaan palanut edes pohjaan, vaikka mannapuuroa olikin :D Maidon puuttuminen saattaa tietenkin vaikuttaa asiaan...
Poista