lauantai 2. toukokuuta 2015

Viikonloppu turistioppaana!

Toisinaan turistiksi heittäytyminen ja kliseisimpien nähtävyyksien sekä matkamuistomyymälöiden kiertäminen keskellä tavallista arkea voi olla virkistävä ja velvollisuuksista mukavasti irtaannuttava kokemus - varsinkin, jos "tutun kotikaupungin" virkaa toimittaa Hong Kong ja seurana sattuu olemaan pari ihanaa, Suomesta Siperian läpi paikan päälle matkannutta tyttöä! :) Viime viikonloppuna mun edelliskesän Åland-naiseni saapuivat tosiaan muutaman päivän mittaiselle vierailulle suurkaupungin sykkeeseen matkattuaan ensin reilun viikon verran junassa Venäjän ja Mongolian halki. Tässä vaiheessa on pakko sanoa, että junareissukertomusten kuunteleminen sai reissukuumeen jylläämään taas pahemman kerran ja hetkellisesti mua pisti jo harmittamaan, että päätinkin varata lentoliput Vietnamiin Trans-Siperialla kotiin matkustamisen sijaan. Ensi kerralla sitten! ;)

Viikonlopun ajaksi hautasin siis kaikki kouluun liittyvät ajatukset syvälle pääkopan kaukaisimpiin nurkkiin ja keskityin nauttimaan rakkaiden ystävieni seurasta. Kolmeen päivään mahtui niin perusteellista kuulumistenvaihtoa, viime kesän muistelua ja tulevien kuukausien fiilistelyä kuin Hong Kongin lukuisien eri ulottuvuuksien esittelyäkin - suu kävi siis toisin sanoen koko ajan maisemien vaihtuessa pilvenpiirtäjien, neonvalojen ja ihmisten täyttämistä kaduista puistoihin sekä pieniin kalastajakyliin. 

Reissunaisten ensimmäinen lounas Hong Kongissa! 

Tähän tyyliin meillä tullaan sitten viettämään teekutsuja Ahvenanmaan kesässä... ;) Sain muuten kuvassa näkyvän ihanan mekon tuliaiseksi Pekingistä ja rakastuin siihen täysin! 
Tsim Sha Tsuilla kiertelyn, rantabulevardin sekä valojen täyttämän skylinen ihastelun sekä HK Islandin keskustan tutkiskelun lisäksi ehdin esitellä tytöille myös yliopiston, luksusasuntolamme, yhtenä maailman tiheimmin asutuista alueista (asukkaita kun asuu neliökilometriä kohden vaatimattomat 130 000...) tunnetun Mong Kokin sekä aina yhtä ruuhkaisen Ladies Marketin. Päädyin lopulta itsekin tekemään tuliaisostoksia itselleni - kotiinlähtö kun alkaa todella häämöttää lähitulevaisuudessa ja kaikkien mielessä pyörineiden asioiden haaliminen voisi tietenkin olla fiksua aloittaa hyvissä ajoin... Ladies Marketilta mun mukaani tarttui upea, mustalle silkille maalattu kuva Victoria's Harbourista, joka tulee takuuvarmasti koristamaan tulevan huoneen tai asunnon seinää joskus tulevaisuudessa.

Vaikka suurin osa viikonlopun aktiviteeteista oli mulle jo entuudestaan tuttuja, mahtui joukkoon myös asioita, joita en ollut itsekään ehtinyt aiemmin testaamaan. Esimerkiksi HK Islandin puolella liikennöivien herttaisten tramien kyytiin hyppäämistä oon mietiskellyt jo useamman kerran, mutta syystä tai toisesta se on tähän asti jäänyt aina tekemättä. Myös Victoria Peakilla vierailu kaupungin verhoutuessa kirkkaana välkkyvien valojen verkkoon auringon laskeuduttua oli kokemus, jota ei vain voi sanoin kuvailla - näkymät Peakin huipulta ovat näkemisen arvoiset paitsi päivänvalolla, myös auringonlaskun aikaan sekä pimeällä! Auringonnousua olis myöskin mahtavaa päästä tiirailemaan kukkulan laelta, mutta en oo ihan varma, ehdinkö toteuttaa tätä suunnitelmaa ennen kotiinlähtöä. No, jotain tekemistähän täytyy toki jättää seuraavaankin kertaan... ;)   

Kuva.

Maisemia Peakin huipulta! 

Lauantai-iltana kävimme kurkkaamassa myös menon LKF:ssa, joka on torstaisin ja viikonloppuisin place to be!
Vaikka Big Buddhaa kävinkin moikkailemassa jo tammikuussa, oli matka sinne cable carilla uusi juttu myös mulle. Pikkuvinkkinä cable caria harkitseville: jos vaan mitenkään voitte välttää, älkää suunnitelko reissua viikonlopulle tai etenkään sunnuntaille, nimim. kaksi tuntia jonossa seisoneet... :D
Toisaalta, Big B on kyllä melko mukava kaveri ja jonottamisen arvoinen!
Buddhalta jatkoimme matkaa Tai O:n kalastajakylään.

Loppujen lopuksi takaisin kotimaisemiin palailleet Suomi-neidot saivat toivon mukaan monipuolisen ja värikkään kuvan mulle niin rakkaaksi tulleesta Hong Kongista - ainakin mun tavoitteena oli näyttää tytöille keskustan hälinän ohella myös kaupungin muut ulottuvuudet ja kommenttien perusteella en siinä ainakaan kovin pahasti epäonnistunut! :) Kolme päivää ei luonnollisesti ole alkuunkaan riittävästi koko kaupungin näyttämiseen, mutta jonkinlaisen sneak peekin siinäkin ajassa ehtii onneksi tehdä. Sunnuntai-iltana tenttikirjojen ääreen palaili siis hieman väsähtänyt mutta  onnellinen nainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti