perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kuluneen viikon kuulumisia!

Viikon biisi: Robinin ja Elastisen huikaisevan hieno uutuusbiisi on päässyt mun Spotify-suosikikseni tällä viikolla. Sanoitukset upposivat näin tulevaisuuspohdintojen keskellä suoraan sydämeen eikä ajoitus olis voinut ehkä ollakaan tän parempi :D
Viikon video: Kaverini linkkivinkki osoittautui todella osuvaksi kuvaukseksi lännen ja idän kulttuurieroista ja voisin allekirjoittaa tältä istumalta kaiken videolla näytetyn! :D Mitä mieltä te ootte?Viikon eipäs-juupas-keskustelu: Viime viikon loppupuolella mieltä askarruttivat maailmaajärisyttävän suuret kysymykset: Varatako toukokuun viimeisen lomareissun lennot Hanoihin vai Da Nangiin? Lentoyhtiöt, matkustusajat sekä hinnat mielipiteistä puhumattakaan vaihtelivat muutaman päivän aikana laidasta laitaan ja jossain välissä olin lähestulkoon valmis luovuttamaan ja viettämään pari viimeistä viikkoa kiltisti Hong Kongissa :D Loppujen lopuksi asiat kääntyivät kuitenkin parhain päin ja tällä hetkellä mun sähköpostissa odottelevatkin lentoliput Keski-Vietnamin Da Nangiin viikon mittaiselle reissulle ennen Suomeen suuntaamista. Olin varautunut lähtemään matkaan yksinään, mutta loppujen lopuksi sain mukaani myös matkaseuraa paristakin kaverista - tällaiset ovat aina mukavia yllätyksiä! Vähän myös kieltämättä naurattaa, miten suuren ongelman sainkaan koko matkasta itselleni tehtyä, sillä ei tässä nyt ehkä kuitenkaan aivan elämästä ja kuolemasta ollut kyse vaikka välillä se siltä tuntuikin... :D

Viikon maisemat: Sunnuntaina kävimme Paulinan ja Saaran kanssa kurkkimassa elämää Cheung Chanin pienellä saarella. Aurinkoa ei liiemmin päivän aikana näkynyt, mutta idyllinen pikkusaari vakuutti kaikesta huolimatta kauneudellaan ja tunnelmallaan. Silmänkantamattomiin jatkuva meri, tukahdutttavan kuumaa ilmaa raikastava tuuli, lukuisat pienet kalastajaveneet, hiekkarannat, kalapallojen tuoksu sekä paikallisten ihmisten asumukset - that's what it was all about!
Viikon koukutus: Porkkanat ja Coca-Cola Zero. Oon vähän järkyttynyt siitä, miten oon saanut itseni addiktoitua niin pahasti Zeroon tai vaihtoehtoisesti sitruunanmakuiseen lightiin - en oo vuosikausiin juonut minkäänlaisia limsoja oikeastaan ollenkaan ja nyt mun tekis mieli kaataa sitä kurkkuuni jatkuvasti? :D Syytän tästä kyllä osittain säätä, sillä kostean, kuuman ilman tunkeutuessa joka nurkkaan kaikenlaiset virvokkeet ovat tervetulleita ja ruokavaliokin tekis mieli muuttaa kokonaan nestemäiseksi! Porkkanat taas... no, onko kukaan tietoinen liiallisen porkkanoiden puputtamisen aiheuttamista haittapuolista? :D

(Tässä vaiheessa toki googletin asian ja löysin Ilta-Sanomien artikkelin, jonka mukaan liiallinen porkkanansyönti saattaa aiheuttaa ihon muuttumista oranssiksi....)
Näillä mennään...
Viikon kummajaiset: Sha Tinissa sijaitsevassa 10 000 buddha's monasteryssa on ollut mun to do-listallani jo pidemmän aikaa, mut lauantaina sain lopulta tartuttua itseäni niskasta kiinni ja suunnattua paikan päälle Zaidan kanssa. Hieman tavallisesta poikkeavalta luostarialueelta löytyy tosiaan nimensä mukaisesti muutama buddha-patsas niin rinteille ripoteltuna, suureen pagodaan kerättynä tai luostarihallin seinille nostettuna. Näky oli kieltämättä paikoitellen todella vaikuttava, mutta parasta kohteessa oli se, että lähestulkoon kaikki buddhat olivat keskenään erilaisia - katseltavaa siis riitti. Suurin osa patsaista oli toki ns. "tavallisia", mutta myös eriskummallisempia ja hieman pelottaviakin buddhia mahtui matkan varrelle!Tässä kokoelmaa niistä hieman persoonallisemmista buddha-patsaista! ;)
Viikon missio: OPISKELU. Lopputenttien aiheuttamat pienimuotoiset paineet ovat päässeet salakavalasti hivuttautumaan pääkopan uumeniin ja tää viikko on mennyt yhtään liioittelematta opiskelun, syömisen ja salilla käymisen pyhää kolminaisuutta noudattaen. En suoraan sanottuna ees muista, milloin viimeksi olisin oikeasti paneutunut koulunkäyntiin näin tiiviisti! :D Koska viikonlopun ohjelmassa on tiedossa kaikkea muuta kuin powerpointtien pänttäämistä, oon yrittänyt käyttää vapaapäivät hyödyksi seuraavan viikon kolmea tenttiä silmällä pitäen. Tässä vaiheessa tosin alkaa jo pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että huoneen seinät kaatuvat päälle ja hotellisuunnittelun ja -kehittämisen käsitteet hyppivät jo silmissä... Mun saamia arvosanoja ei tosiaan tulla muuttamaan Suomen käyttämälle arvosteluasteikolle ollenkaan, joten tietyllä tapaa tenttituloksilla ei tuu olemaan mitään merkitystä niin kauan, kun pääsen kokeista läpi. Vaikka oon kuinka kovaan ääneen vannonut, etten missään nimessä stressaa lopputenteistä ja että mun ainoana tavoitteena on päästä kokeista läpi, ei tän rennon hälläväliä-asenteen noudattaminen olekaan ainakaan mulle yhtään niin helppoa kuin mitä voisi ajatella!

Viikon lounas: Kävin tiistaina testaamassa SHTM:n (oman kouluni eli School of Hotel and Tourism Managementin) opiskelijoiden ylläpitämän Bistro1979-ravintolan lounaan Sannan kanssa enkä todellakaan joutunut pettymään! Vajaalla parillakymmenellä eurolla nenän eteen sai kolmen ruokalajin herkullisen lounaan sekä täydellisen tauon opiskelujen lomaan. Etenkin green tea pannacotta sekä seesaminsiemen-juustokakku olivat mielenkiintoisia tuttavuuksia! ;)


Viikon söpöys: Eilisiltainen pistäytyminen Moomin Caféssa sai ainakin tän muumi-fanin suupielet kääntymään ylöspäin - lohikeiton kermaisen tuoksun leijailu nenään, Nuuskamuikkusen tai Pikku Myyn kasvoilla koristellut latet, suomalainen sisustus sekä jättisuuret muumipehmolelut eivät vain voi olla huono juttu yhdistettynä ravintolan ikkunoiden takana aukeavaan Hong Kongin skylineen! 

Viikon odotuksen aihe: Päiväkausia jatkunutta opiskelua ja itsensä siihen motivoimista on potkinut eteenpäin se mukava fakta, että mun mahtavat, viimekesäiset Ahvenanmaan-ystäväiseni ovat saapuneet varhain tänä aamuna Hong Kongiin ja viikonloppu tuleekin kulumaan näillä näkymin kaupunkia kierrellessä ja esitellessä sekä kuulumisia vaihtaessa! En malta odottaa, että pääsen näkemään nää rakkaat tyttöset pitkästä aikaa ja kuulemaan muiden kuulumisten ohella myös matkasta Hong Kongiin - seikkailijat kun saapuivat Aasiaan munkin mielessä pyörineen Trans-Mongolian junan kuljettamana ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti