torstai 11. syyskuuta 2014

Syksyn uutuuskokeiluja

Syksy on alkuvuoden ohella tunnetusti uudistumisen aikaa: vaatekaapin sisältöä uudistetaan, kesäauringon vaalentamia ja kuivattamia hiuksia värjäytetään ja leikkautetaan, treeni-innostusta herätellään henkiin mahdollisen tauon jälkeen ja ajatukset täyttyvät tarmokkaista työ- ja opiskelusuunnitelmista. Tuttua, eikö totta? ;) Näissä merkeissä oon kieltämättä aloitellut itsekin omaa syyskauttani enkä näe toisten mielestä hieman huvittavassakin alkuinnostuksessa minkäänlaista väärää. Tokihan motivaatioryöpyt asian jos toisenkin suhteen tuppaavat laantumaan useimmiten joulun lähestyessä eikä uusien asioiden tai päätösten tekemiseen tarvita niin syksyä kuin sitä kuuluisaa maanantaitakaan - ihan yhtä hyvin itseään voi piristää uudella, räväkällä hiusvärillä keskellä kuuminta kesää tai uuden hyvinvointihaasteen voi startata vaikkapa maaliskuisena iltapäivänä. Syksy nyt kuitenkin tietyllä tapaa sattuu olemaan melko luonnollinen hetki startata hieman uudenlainen elämä kesän jäljiltä eikä siitä pääse mihinkään :D

Asiasta kukkaruukkuun! Mun syyskuutani ovat ilahduttaneet niiden vanhojen, tuttujen ja rakkaiden asioiden lisäksi myös muutama uutuus, joita oon päätynyt testailemaan niin sattuman johdattamana kuin naurettavan pitkän harkinta-ajankin jälkeen. Löytyykö allaolevista jutuista jotain omia suosikkejanne tai vaihtoehtoisesti täysin uusia tuttavuuksia? :)
Chia-siemenet eivät varsinaisesti ole mulle mitenkään uusi asia, sillä ensimmäisen kokeilusatsin ehdin ostaa jo keväällä. Kesän aikana pussin sisältö ehti kuitenkin huveta ja päätinkin tehdä täydennystä siemenvarastoon (haha, kuulostan nyt ihan oravalta tai hamsterilta... :D) heti Jyväskylään palattuani. Loppukesällä nenän eteen sattui kuitenkin Grouponin houkutteleva tarjous, jota hyödyntämällä hintaa kilon pussille jäi ainoastaan parikymmentä euroa.  Ei hassummin tällaisesta hipster health-tuotteesta! ;)

Tämän kohdalla myönnän olleeni sataprosenttisesti mainostuksen uhri ja tilanneeni purnukan iHerbistä ainoastaan Mini Fitness-blogista lukemani hehkutuksen vuoksi - enkä muuten todellakaan pettynyt! Kyseessä on tosiaan jauhe, josta saadaan veteen sekoittamalla aivan täydestä ainakin tähän herkkusuuhun uppoavaa maapähkinävoita huomattavasti tavallista kevyempänä versiona :) Hintaa purnukalla oli 5,31 puntaa eli noin 6,60 euroa, mutta uutena rekisteröityneenä käyttäjänä sain ensimmäiseen tilaukseeni käytettäväksi viiden punnan alennuskoodin. No, jokainenhan osaakin sitten laskea, että tämä herkkujauhe kotiutettiinkin Suomen kamaralle sitten käytännössä täysin ilmaiseksi... ;)

Proteiinia siellä, proteiinia täällä - vallalla oleva fitnessinnostus on nostanut kaikenlaisten proteiinivalmisteiden myynnin ja kysynnän huippuunsa ja lähes jokaiselta vähänkään urheilua harrastavalta ihmiseltä taitaa nykyään löytyä jonkin sortin palauttelujuomaa tai treenibuusteria liikuntasuoritusten ohessa nautittavaksi. No, niin löytyy nykyään myös tältä tytöltä! :D Pitkään ja hartaasti mietinnässä ollutta protskujauhepussia en hankkinut kuitenkaan palkkaritarkoituksessa vaan puhtaasta mielenkiinnosta kyseisen aineen kokeilemisesta leivonnassa ja ruoanlaitossa. Mauksi valikoitunut vanilja osoittautui loistavaksi ja ainakin aamupuuroon jauhe tuo herkullisen säväyksen! Vielä en oo ehtinyt testailemaan tätä paria puuroannosta enempää, mutta eiköhän ne kuuluisat proteiiniletutkin pääse lähiaikoina testiin... :D

Kookoksen ystävän ehdoton nappivalinta! Koska oon saanut itseni koukuttumaan jo mantelimaitoon keitettyyn puuroonkin, oli tätä herkku-uutuutta luonnollisesti päästävä myöskin maistamaan ja luulenpa, ettei ensimmäinen kokeilukerta jäänyt missään nimessä viimeiseksi... :)

Jälleen kerran blogimainonnan uhriksi joutunut sinisilmä ilmoittautuu! :D Ihana Minulla on siivet-blogin Anni kirjoitteli muutama viikko sitten uudesta Lushin shampoolöydöstään ja Helsinkiin matkatessani täytyi munkin tietenkin päästä liikkeeseen nuuhkimaan ja haistelemaan, miltä tämä ihmeellinen, kuukausitolkulla kestävä shampoopala oikein vaikuttaa. No, kaikesta päätellen ainakin niin hyvältä, että varsin merellisen tuoksuinen möntti päätyi pussiin ja mukaan testaamista varten! Vielä en oo ehtinyt avata pakettia kääreistään, mutta testikokemuksia tuun päivittelemään ehdottomasti tänne bloginkin puolelle siinä vaiheessa, kun oon tuotetta ehtinyt muutamaan kertaan kokeilla. 

Kaikki muut ovat luultavasti ehtineet herkuttelemaan Magnumin uutuusjätskillä jo kesällä, mutta koska en onnistunut löytämään kyseistä namia koko Ahvenanmaalta kesäkuukausien aikana jäi maistaminenkin hieman myöhäisempään ajankohtaan. Kaunis ulkokuori ei pettänyt ja kotelosta paljastuikin melkoinen herkkupuikko - tässähän alkaa pian kuola valumaan, kun vain ajattelenkin valkosuklaan ja pistaasin ihanaa yhdistelmää... :D

Miltäs näyttää? :)

6 kommenttia:

  1. Chiat on parhaita! :D Toivottavasti tykkäät tuosta shampoosta, mulla (kuten kirjoitinkin :D) se on toiminut tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chiat ovat kyllä ehdottomasti yksiä elämän parhaista asioista :D Shampoota en oo vielä(kään) testaillut, mutta luotto ja usko tuotteeseen on kyllä jo lähtökohtaisesti kova!

      Poista
  2. Hehe mekin syodaan chia-siemenia (hipsteria tai ei mutta ne on oikeesti hullun terveellisia itse tykkaan laittaa niita smoothien sekaan...) ja muutenkin kaikenlaista oravanruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin mä oon todennut yllättävän monet hipsteri-oravanruoat älyttömän hyviksi ja terveellisiksi, joten käyttö tulee kyllä ehdottomasti jatkumaan! :D

      Poista
  3. Kokeilin itekin ehkä vuosi sitten chia-siemeniä. Lähinnä halusin nähdä olisko sillä toivotunlaista vaikutusta minun herkkään mahaan. Ei ollu. Siirryin pellavansiemenrouheesee ja voi pojat! Ehkä parasta kamaa ikinä! Se saa minun rutikuivan ihon pysymään jopa talven inhimillisisessä kuosissa, ja on jopa tuonu positiivista vaikutusta vatsaan! Ja kirsikkana kakun päällä, tuo kivan pähkinäisen maun esimerkiksi rahkaan tai puuroon, nams. Kannattaa testata! -Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä laittaa ehdottomasti kokeiluun! Kaapista löytyy kyllä pellavansiemeniä, mutta niidenkin käyttö on jämähtänyt lähinnä salaattien päälle ripotteluun tai puuroon kaurahiutaleiden oheen pieneksi lisäksi. Rouhetta tulis ehkä käytettyä hieman aktiivisemmin muutenkin! :)

      Poista