lauantai 24. tammikuuta 2015

Suurkaupungin sykettä

Päivät Hong Kongissa tuntuvat vierähtävän kuin siivillä ja musta tuntuukin aivan siltä, kuin olisin kadottanut ajantajuni kokonaan kaupungin vilinään ja hyörinään. Toisaalta kuluneet kaksi viikkoa tuntuvat mitättömän lyhyeltä ajalta, mutta toisaalta taas paukkupakkasista ja lumisten niittyjen keskellä tehdyistä kävelylenkeistä tuntuu olevan pieni ikuisuus!

Elämä on alkanut pikkuhiljaa asettua omiin uomiinsa ja vaikkakaan minkäänlaisesta arkielämään rutinoitumisesta ei vielä voikaan missään nimessä puhua, ovat tietyt jokapäiväiset seikat alkaneet tietyllä tapaa vakiintua. Ensimmäisten päivien suuret, parhaimmillaan jopa kolmenkymmenen hengen kaveriporukat ovat alkaneet jakaantua pienemmiksi ryhmiksi ja lukuisten uusien ihmisten massasta on alkanut erottautua ne ihmiset, joiden kanssa vapaa-aikaa tulee vietettyä kaikista eniten. Yksinään täällä ei oo siis tullut vieläkään liiemmin hengailtua, sillä ajankohdasta ja aktiviteetista riippumatta seuraa löytyy yleensä aina! :)
Koulun ja kurssien osalta oon vielä tällä hetkellä aavistuksen hukkateillä, sillä päädyin lopulta vaihtamaan muutaman kurssin kokonaan pois ja viikottainen aikatauluni kierähtikin kertaheitolla uusiksi. Vaikka muutama päivä pitenikin hieman alkuperäisestä, sain uusien järjestelyjen avulla perjantain kokonaan vapaaksi - ei siis liiemmin valittamista! ;) Tämänhetkinen kurssikokonaisuuteni tuntuu myöskin aiempaa järkevämmältä ja kurssit tukevat toisiaan melko hyvin. Ensi viikolla tarkoituksena olis siis lopultakin päästä kunnolla työn touhuun opintojen suhteen ja vaikkakaan mulla ei missään nimessä ole aikomusta ottaa turhaa stressiä koulusta tai kursseista tän kevään aikana, olis kärryillä edes joten kuten pysyminen tietenkin ihan suotavaa... :D Yhdessä maailman parhaimmista hotelli- ja matkailualan koulussa opiskellessa tuntuis myös melko hukkaan heitetyltä hommalta vetää kurssit tarkoituksella rimaa hipoen läpi ja tän kevään jälkeen toivon kyllä, että hyvien muistojen ja unohtumattomien kokemusten lisäksi mieleen jäisi myös edes jotain opintoihin ja kursseihin liittyvää :D
Cruise Services and Management-kurssilla käytiin keskiviikkoaamuna läpi mm. merenkulkuun liittyvää käsitteistöä sekä laivan osia :) 
Paikallista kulttuuria on tullut koettua yliopisto- ja asuntolaelämän lisäksi myös viihteen osilta, sillä keskiviikkoisen Ladies Nightin meininkejä on tullut testailtua jo kahteen otteeseen - siitäkin huolimatta, että ensimmäisen kerran ja liian monen ilmaisen shamppanjalasin jälkeen vannoin, ettei mua löydä samasta paikasta seuraavalla viikolla... :D  Ladies Nightista pääsee baarista ja kaupunginosasta riippuen nautiskelemaan myös muina iltoina, mutta keskiviikko taitaa kaikesta huolimatta olla viikon pääpäivä. Tällöin HK Islandin puolelta löytyvän Wan Chain baarikadun useimmat baarit tarjoavat naisille erilaisia tarjouksia aina ilmaisesta sisäänpääsystä free cocktaileihin asti. Ensimmäisellä kerralla illanvietto alkoi Happy Valleysta, missä pääsin kokemaan ekaa kertaa Hong Kongissa todella suosittujen laukkakisojen huumasta ja ympärillä väreilevästä vedonlyönnin aiheuttamasta jännityksestä. Itse tyydyin tosin sillä kertaa vain katselemaan ohi kiitäviä hevosia ratsastajineen, mutta monet mukana olleista uskaltautuivat testaamaan pelaamistakin pääsääntöisesti hieman kehnoin tuloksin. :D Ilta jatkui kyseisenä keskiviikkona Wan Chaihin naisille ilmaista shamppanjaa tarjonneeseen baariin, josta takaisin student hallseille kotiuduttiin vasta kellon lähestyessä aamuviittä. Tällä viikolla olimme aiemmasta kerrasta poiketen nautiskelemassa yöelämästä pienemmällä, viiden hengen tyttöporukalla ja tanssilattiaa tuli kulutettua aina aamuneljään saakka niin, että takaisin palatessamme Mäkkärikin oli jo siirtynyt tarjoilemaan aamiaismenuaan! :D
Laukkakisojen huumaa!Juhlimisen lisäksi oon harrastanut onneksi jotain hieman tervehenkisempääkin: suomalaisen Emmin kanssa olemme löytäneet oman vakilenkkireittimme ihanalta Tsim Sha Tsuin rantapromenadilta, student hallsien kuntosali on lopultakin korkattu käyttöön ja viime viikonloppuna kävimme vaeltamassa varsin amerikkalaispainotteisen porukan voimin yhdeksi Hong Kongin kauneimmaksi reitiksi kutsutun Dragon's Backin vaellusreitin. Yhtenä päivänä ohjelmassa oli yliopiston järjestämän city tourin puitteissa reissu Victoria Peakille sekä Aberdeenin kalastajakylään, kun taas parina päivänä oon harrastanut lempipuuhaani eli yksinkertaisesti päämäärätöntä vaeltelua paikasta toiseen löytäen samalla huikean määrän mielenkiintoisia paikkoja, pikkuliikkeitä sekä ravintoloita. Hong Kongin jatkuva, kiihkeästi ympärillä väreilevä elämänsyke sekä loputon monimuotoisuus jaksaa hämmästyttää kaiken aikaa - esimerkiksi tavallisella, lähikauppaan suunnatulla reissulla voi vastaan tulla mitä tahansa ja vain parin kadunvälin poikkeama tutulta reitiltä saattaa tuoda nenän eteen jotain täysin ennaltanäkemätöntä. Kaupungista on tähän mennessä löytynyt kaikkea mahdollista aina hiljaisista, seesteisyyttä henkivistä puistoista ja silmiä kirveltävän suitsukkeen savun täyttämistä temppeleistä huikaisevan suuriin ja ihmis- sekä liikemääriltään valtaviin ostoskeskuksiin, rauhallisista hiekkarannoista monikaistaisiin, torventööttäilyjen värittämiin moottoriteihin sekä metroasemien mielettömistä aamuruuhkista puistoissa päivänsä taijilla aloittaviin sikkurasilmäisiin kiinalaisvanhuksiin. Tylsää täällä ei siis todellakaan ole eikä tule olemaan, siitä voi olla varma! ;)
Sekoitus Suomea, Kanadaa, Puolaa, USA:ta ja Koreaa! ;) 
Näkymiä Victoria Peakin huipulta :)

Vaellureitin ihania, satumetsää muistuttavia metsäpätkiä...
...sekä korkeuksiin nousevia upeita maisemia!
Victoria Harbourin näkymiä auringonlaskun aikaan.


Upean kaunis, Diamond Hillissä sijaitseva Nan Lian Garden.
Puiston vieressä sijaitsi Tang-dynastian aikainen Chi Linin nunnaluostari, josta löytyi muun muassa lukuisten eri jumalten koristeellisia alttareita.
Varsinainen nimihirviö aka Sik Sik Yuen Wong Tai Sin-temppelialue on niin buddhalaisuuden, taoismin kuin kungfutselaisuudenkin kotikolo ja paikka, jonne ihmiset tulevat rukoilemaan hyvää onnea.

Aamuinen taiji-hetki Kowloon Parkissa.
Metroaseman lääkeautomaatti! ;)

I agree!
Mong Kokin Flower Marketin kukkaloistoa...
...sekä samaisen kaupunginosan Goldfish Marketin kalavalikoimaa. Fisuja myytiin siis kymmenissä ja taas kymmenissä kadunvarsikojuissa seinään ripustetuissa muovipusseissa ja tavallisten akvaariokalojen lisäksi lasikopin täytteeksi oli tarjolla myös mm. rapuja ja kilpikonnia!

Aasialaislapset ovat ehkä maailman suloisimpia - tässä yksi Herra Herttaisuus, johon törmäsimme Paulinan ja Georginan kanssa kotimatkan varrella eräänä iltana :D
Auringosta nauttimista luentojen välisellä tauolla :)

Kerrottavaa tuntuisi taas riittävän loputtomiin, mutta taidan jättää tämän viikonlopun kuulumisten päivittämisen toiseen kertaan - nukkumatti taitaa kutsua tätä tyttöä nyt luokseen! ;) Huomenna tiedossa olisi aamulla starttailevaa shoppailureissua Hong Kong Islandin puolelle, joten kunnolliset yöunet tulevat todellakin tarpeeseen: palataan siis asiaan myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Ooh mitä maisemia ja kivan kuuloista puuhaa! :) Huippua vaihtoa! Kyllä noissa maisemissa kelpais lenkkeillä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Jep, lenkkeilymaisemissa ei tosiaan oo valittamista - tosin ajoittain Suomen rauhallisia metsäpolkuja ja puhdasta, raikasta ilmaa tulee kyllä ikävä... :D

      Poista