torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden viimeiset kuulumiset! :)

Blogin puolella on hiljennytty joulutunnelmiin ja uuden vuoden odottamiseen kaikesta päätellen oikein antaumuksella - itse asiassa paljon pidemmäksi toviksi, kuin mulla alun perin oli edes tarkoitus... :D Päivät ovat hujahtaneet kuin siivillä ja tuntuukin uskomattomalta, että oon majaillut Kuivaniemellä jo puolitoista viikkoa! Kaikenlaista puuhaa on ennakko-odotuksista (anteeksi vain, rakas metropoli-kotikyläni... :D) huolimatta riittänyt ja aika on vierähtänyt nopeasti kotosalla perheen seurasta nauttien, raikasta ulkoilmaa koiran kanssa haukkaillen sekä ystäviä tavaten. Alun perin niin pitkältä vaikuttanut joululoma alkaa lähestyä uhkaavasti loppuaan ja viikon päästä tämän tytön jalkapohjat ovatkin jo tiiviisti Hong Kongin kamaralla!

Palataan kuitenkin vielä hetkeksi takaisin kuluneisiin päiviin. Joulunalusaika oli tuttuun tapaan kiireinen ja aattoa edeltävät päivät kuluivatkin viime hetken lahjapaketteja kääriessä, taloa koristellessa, pipareita ja muita jouluherkkuja leipoessa sekä joulun ruokaostoksia hoitaessa. Vaikka nautinkin täntyyppisestä kiireestä ja touhuamisesta perheen kanssa, aiheuttivat työntäyteiset päivät yhdessä pitkän, kalenterin ja to do-listojen kanssa vietetyn avioliiton kanssa pienen sivureaktion -  se kuuluisa joulustressi pääsi nimittäin iskemään kyntensä myös minuun. Kun muut yleensä aaton koittaessa lopettelevat paikasta toiseen juoksentelun ja rauhoittuvat joulun viettoon, pyörähti mun stressivaihde vasta päälle enkä meinannut malttaa istahtaa sekunniksikaan alas joulunpyhien aikaan koska tää ja tääkin juttu on vielä tekemättä, tuo asia pitää hoitaa ja kyllähän tämänkin täytyy olla just näin eikä noin. Aikatauluista höllääminen ja rentoutuminen tuntui todella vaikealta, mutta tiukan, itseni kanssa käydyn keskustelun jälkeen löysin onneksi lopulta rentoutumisvaihteenkin päälle - hieman myöhässä, mutta kuitenkin :D

1. Muuttokuorma messissä ja matkalla kohti pohjoista!
2. Jyväskylä jäi taakse...
3. Rauhallinen, hiljalleen valkeneva sunnuntaiaamu marjaisan aamupuuron kera muiden vielä nukkuessa.
4. Leipomishommia - neljän tomeran jauhopeukalon lyödessä hynttyyt yhteen syntyi lopputuloksena jouluisia pullia laidasta laitaan, useampi pellillinen pipareita sekä taatelikakku!
1. Vastustamattoman suloinen nappisilmä sekä allekirjoittaneen villasukka... :D
2. Meillä kävi myös ihan oikea Joulupukki! 
3. Oikeaa, aitoa joulukuusta ja siitä lähtevää huumaavan ihanaa tuoksua ei kyllä voita mikään!
Tapaninpäivänä vuorossa olivat perinteiset tapsantanssit Kemissä lukioaikaisten ystävieni kanssa ja vaikka porukkamme olikin kutistunut viimevuotisesta kolmeen henkeen työ- ja muiden kuvioiden vuoksi, oli ilta todella hauska. Tämä siitäkin huolimatta, että baarien täyttymisaste oli vielä ennakko-odotuksiakin suurempi ja jouduimme turvautumaan hetkellisesti plan B:hen siinä vaiheessa, kun hyytävän kylmässä 25 asteen pakkasessa ja merituulessa jonottaminen alkoi tuntua hieman liian elämykselliseltä touhulta. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja tanssilattiaakin tuli lopulta kulutettua melko kiitettävissä määrin! ;)Vaikka sää kylmeni huikaisevan nopeasti ja näillä leveyspiireillä pakkaslukemat ovat pyörineet koko joulun ajan lähempänä kolmeakymmentä astetta, iski muhun kaikesta huolimatta jonkinlainen ulkoiluinto ja lumista maantietä tuli tallailtua aina yhtä innokkaan koiran kanssa oikeastaan päivittäin. Eihän se pakkanen ole kuin pukeutumiskysymys... ;) Ajoittain ulkona kärvistely sai kyllä kieltämättä pohtimaan sitä, miten tervettä on raahata itsensä vapaaehtoisesti pihalle niin kylmällä ilmalla, mutta upeaakin upeammat pakkasmaisemat sekä kauniin talvinen luonto takasivat loppujen lopuksi sen, että pakkasesta huolimatta sisätiloista kannatti todellakin irtaantua hetkeksi raittiiseen ilmaan! Maaseudulla huikaisevasta talvisäästä on päässyt nautiskelemaan vielä kaupunkiakin paremmin ja oon kyllä aivan naurettavan iloinen siitä, millaisen winter wonderlandin keskellä täällä onkaan päässyt elämään :)

Pähkinäisiä raakasuklaapalloja, luumupiltin kanssa herkuteltua joulupuuroa, pinkkiä turkkilaista granaattiomenateetä, vaahtokarkein, chiasiemenin ja kookoshiutalein koristeltuja pipareita, homejuustoa ja konvehtimaistiaiset sekä äidin joululahjaan liittynyt patonki- ja suolakeksitarjoilu erilaisten päällisvaihtoehtojen kanssa - tänä jouluna ei oo ruoan laadussa ja maussa ollut kyllä valittamista! ;) Jouluähkyltä oon onneksi onnistunut välttymään, joten ehkä tässä viimeisen parin vuoden aikana on jo opittu jotain..?
Lenkkeilyn lisäksi lomapäivien aktiviteetteihin on kuulunut myös muun muassa siskon ja äidin kanssa toteutettu shoppailureissu paljon hehkutettuun Oulun Ideaparkiin. En tiedä teistä muista, mutta mun mielestäni kyseessä ei loppujen lopuksi ollut kuin epäkäytännöllisen muotoinen rakennus täynnä samoja ketjuliikkeitä kuin joka paikassa muuallakin - that's it :D
Myös Kemin suunnalla on tullut tän alkuviikon aikana viuhdottua ihan kiitettävästi, sillä maanantai starttaili parin tunnin yhdistetyllä kuntosali+uintitreenillä uimahallilla ja jatkui Annin kanssa syödyllä lounaalla sekä pikaisella kaupoissa pyörähtämisellä. Tiistainakin auton keula kääntyi kohti samaista kaupunkia, kun järjestimme äidille joululahjaksi suunnittelemamme hemmottelupäivän sisarusten kanssa - veljen toimiessa hovikuskina ja kyyditessä mamman intialaiseen päähierontaan minä ja sisko järjestimme Paulan asunnolla pienimuotoisen home span jalkakylvyn, itsetehtyjen kasvonaamioiden ja kuorintakäsittelyjen sekä pienen suolaisen purtavan kera. Takaisin kotiin palatessamme oli toinen pikkuveljistä puolestaan siivonnut talon ja käynyt ostamassa kaupasta kakun kahvin kanssa nautittavaksi. :) Tää joululahjaidea on pyörinyt mun päässä jo useamman kuukauden ja oon älyttömän iloinen siitä, miten koko sisaruspoppoo lähti mukaan toteutukseen innoissaan ja miten ilahtunut äiti oli saamastaan kohtelusta - se on nimittäin varsinkin kuluneen syksyn jälkeen ehdottoman ansaittua!

1. Tein Heikin kanssa täsmäiskun piharakennuksessa olevalle vanhalle tietokoneelle, jonka uumenista löytyi muun muassa ikivanhoja, meidän muksuina pelaamiamme pelejä sekä kymmeniä mun kirjoittamia hevosnovelleja :D Voi niitä aikoja...
2. Matkalla Ideaparkiin!
3. Jos jotain voin Ideaparkissa kehua, on se salaattibaari Lila's Deli - tuo kuvassa näkyvä kuuden täytteen annos oli nimittäin lähestulkoon törkeän iso ja maksoi ainoastaan 6,90e!
4. Päikkäriaika!
5. Yksi joulun parhaista lahjoista on ollut Heikin koko perheelle ostama ja todella pahasti koukuttava Splendor-lautapeli, jota on tullut pelattua sisarusporukalla useampana iltana.
 Uudenvuodensuunnitelmat olivat tuttuun, jokavuotiseen tapaan vielä eilisaamunakin hieman hakusessa - tältä viime hetken panikoinnilta ei kaikesta päätellen oo vain mahdollista välttyä? :D Loppujen lopuksi vuosi vaihtui kuitenkin Kemissä muutaman vodkapaukun ja mangoshotin, korteista ennustamisen, tanssimisen, karaoken ja ennen kaikkea ihanan seuran merkeissä ja näillä eväin onkin hyvä lähteä kurkkimaan, mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä tuleva vuosi tuokaan tullessaan! ;)

Ihanaa uutta vuotta kaikille! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti