tiistai 30. joulukuuta 2014

My year in a nutshell, part I

2014 alkaa uhkaavasti lähestyä loppuaan ja niinpä onkin tullut taas tutun vuosikoosteen aika! Kulunut vuosi on ollut mulle henkilökohtaisesti merkittävä monella tapaa: oon astunut useampaan otteeseen oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja testannut rajojani, oppinut suunnattoman paljon itsestäni sekä ympäröivästä maailmasta sekä alkanut arvostaa yhä enemmän pieniä, arkipäiväisiä asioita. Matkan varrella on toki sattunut myös vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia sekä niin pienempiä kuin suurempiakin surunaiheita, mutta kokonaisuudessaan vuosi 2014 jää ehdottomasti mieleen itsensä kehittämisen sekä vapauden ja itsenäistymisen aikakautena. :)

Tulevaisuuden tammikuu


Vuosi alkoi paukkuvien rakettien katselun merkeissä omalta kotiparvekkeelta käsin, mutta ulkoisesta rauhallisuudesta huolimatta pääkopan sisällä kuohui ajatuksia ja suuria suunnitelmia. Innostuneen koulu-, työ- ja treenikuvioihin paluun ohella pohdin paljon sitä, millaisia asioita todella haluan elämässäni tehdä ja listasinkin jossain vaiheessa tavoitteekseni oppia elämään hetkessä entistä paremmin sekä nauttimaan pienistäkin asioista sekä kuuntelemaan itseä sekä omaa hyvinvointiani enemmän. Tämän seurauksena lopetin muun muassa viikottaisten liikuntamäärien listaamisen sekä lopetin tupakoinnin.
Tammikuuta värittivät myöskin ensimmäisten vaihtoonhakupapereiden täyttäminen, Matkamessuilta reissukuumeen hakeminen sekä summamutikassa lokakuulle varattu menolippu Lontooseen. Päivittäin lisääntyvä valon määrä sai mielen pirteäksi ja jouluhössötysten jälkeen palasin takaisin arkielämään innostuneena testailemaan uusia reseptejä - blogin puolellekin jakoon päätyivät mm. helppojen mukikakkujen, terveellisemmän mustikkajuustokakun ja omenapiirakkapannareiden sekä rahkaisen pizzapohjan ja aurajuustolla twistatun omena-paprikakeiton ohjeet.

Haaveiden helmikuu

Helmikuusta päällimmäisenä asiana mieleen on jäänyt päätähuimaava vapauden ja itsenäisyyden tunne sekä elämänilon polte - alkuvuoden pohdintojen jälkeen aloin lopultakin toteuttaa päässä pyörineitä "sitku"-suunnitelmia. Sain päähänpiston hakea kesätöitä Ahvenanmaalta ja sen tiimoilta vietinkin monia tuskaisia hetkiä työhakemusta ja ansioluetteloa ruotsintaessani. Kuun lopussa tehty Prahan reissu oli mulle henkilökohtaisesti todella merkittävältä tuntunut juttu ja musta tuntuu edelleenkin, että kasvoin tuon matkan aikana henkisesti todella paljon. Elämäni ensimmäinen yksin toteutettu ulkomaanreissu upean keväiseen Prahaan sekä couchsurfingin kautta tutuiksi tulleet upeat ihmiset olivat yksi kuluneen vuoden ehdottomasti parhaista kokemuksista!
Kokonaisuudessaan helmikuu oli todella onnellista aikaa ja sen aikana tapahtuneiden asioiden lisäksi intoilin myös etukäteen tulevan kevään reissusuunnitelmista. Mainitsemisen arvoisia asioita ovat toki myös elämäni ensimmäinen oluttuoppi Prahassa sekä opiskelijaurani ekoihin Poikkitieteellisiin haalaribileisiin osallistuminen... :D

Mahdollisuuksien maaliskuu

Aurinko, lämpenevät ilmat ja lintujen laulu saivat kevään sykkimään rinnassa täydellä teholla ja maaliskuussa innostuinkin tallailemaan lenkkipolkuja kymmenien kilometrien edestä musiikkia kuunnellen ja elämää sekä miesasioita mietiskellen. Vaihtoonhaku eteni myös tässä vaiheessa siihen pisteeseen, että paperihommia pääsi tekemään urakalla ja erinäisten lomakkeiden sekä selvitysten täyttäminen tulikin enemmän kuin tutuksi!
Tulevan kesän kuviot selkenivät ja elämäni ensimmäisen, äärimmäisen jännittävältä ja stressaavalta tuntuneen ruotsinkielisen puhelinhaastattelun seurauksena mulle tarjottiin lopulta töitä Maarianhaminasta kesäksi. Sitä työpaikkatarjouksen lukemista seurannutta ilon, ylpeyden ja jännityksen määrää on oikeastaan mahdotonta kuvata sanoin - tunsin tuolloin ylittäneeni itseni ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni todella.
Maaliskuussa vietin myös mahtavan viikonlopun serkun luona Kangasalla ja loistavan päähänpiston seurauksena pääsin tällä reissulla tähdittämään myös muun muassa musiikkivideota... :D


Hetkessä elämisen huhtikuu...

Huhtikuu oli kokonaisuudessaan irtioton, elämästä nauttimisen ja ystävien sekä perheen kanssa vietetystä ajasta nauttimisen kulta-aikaa. Sambatunnelmissa vietettyjen synttäreideni jälkeen pakkasin kimpsuni ja kampsuni ja lennähdin kolmeksi viikoksi pohjoiseen aloittaen Lapland tourini äidin luota Norjasta. Kirjoittelin tuolloin suhteestani Norjaan ja muutaman päivän loma Jäämereltä puhaltavan tuulen tuiverruksessa syvensi rakkautta tuohon upeaan maahan entisestään! Norjasta palasimme pääsiäiseksi Kuivaniemelle, missä vietin reilun viikon nauttien perheen seurasta ja upeista kevätilmoista sekä ystävien tapaamisesta. Kuun lopussa suuntana oli vielä pitkä ja unohtumaton, Ruka Spring Breakissa vietetty viikonloppu mahtavan porukan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Sulla jos jollain on ollut kokemusrikas vuosi! :) Kuvat on kyllä ihana keino päästä fiilistelemään mennyttä. Itsekin olen viettänyt vanhojen kansioiden parissa tunnin jos toisenkin. Aika monet hymyt ja naurut saivat kyllä aikaan. :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokuvakansioita selaillessa vastaan tulee todellakin kaikenlaista ja kuvien kautta pääsee monesti palaamaan todella elävästi takaisin aiempiin hetkiin ja tunnetiloihin :) Viime vuosi oli kyllä kieltämättä melko huikea ja toivotaan, ettei taso tuu ainakaan hirveästi laskemaan tämän vuoden kohdallakaan.. :D

      Poista