lauantai 20. joulukuuta 2014

Sorono, Jyväskylä!

Terveisiä pahvilaatikoiden ja Ikean hyllylautojen keskeltä! :D Mun Jyväskylä-elämäni alkaa vedellä tältä erää viimeisiään ja tää viikko onkin tullut käytettyä tehokkaasti jokaisen kaapinnurkan tyhjentämiseen, lukuisien paperipinojen läpikäymiseen sekä pakkausteipin ja pahvilaatikoiden kanssa vänkäämiseen. Vaikka oon kieltämättä meinannut menettää uskoni tän muuton onnistumisen suhteen jo useampaan otteeseen, on kaikki äherrys ja kiroilu ollut kuitenkin vaivan arvoista. Suunnittelin aluksi tekeväni sellaisen näppärän pikamuuton niin, että jättäisin itselleni ainoastaan pari päivää aikaa kimpsujen ja kampsujen nopeaan ja tehokkaaseen pakkaamiseen, mutta... noh, onneksi en kuitenkaan päätynyt siihen ratkaisuun :D Ajoissa aloitetusta muuttoruljanssista on ollut hyötyä onneksi paitsi tavaroiden läpikäymisen ja järkevän organisoinnin suhteen, myös siinä mielessä, että ekat laatikot ovat olleet pakattuna heti alkuviikosta ja sain kuljetettua ne serkkuni Jyväskylässä asuvan ystävän varastoon jo maanantaina. Viisi laatikkoa, matkalaukku sekä matot löysivät väliaikaisen kotinsa Vaajakoskelta ja mä en jälleen kerran voinut lakata ihmettelemästä mulle lähestulkoon tuntemattoman ihmisen ystävällisyyttä ja avuliaisuutta, jota korvaamaan ei kiitokseksi viety konvehtirasia tuntunut riittävän ollenkaan. Lupailin tosin tuoda hieman Fazerin Sinistä eksoottisempia tuliaisia Hong Kongista laatikoita hakiessani, joten ehkä kunnon kiitoksen välittäminen tulee tapahtumaan vain hieman myöhemmin ;)

Joulukortteja ja lahjanaruja, itsetehdyn kasvonaamion kanssa vietetty pieni rentoutumishetki sekä jumppapirkkoilua!
Elämän pahvilaatikkoihin pakkaamisen lisäksi oon pyrkinyt hyödyntämään ahkerasti vielä tämän viikon voimassa ollutta Kuntomaailman kaveripassia ja viikon jumppasaldoon on saatu kerrytettyä vähän kaikenlaista kiinteytyksestä bodycombatiin ja attackista stepiin. Vanhalla, rakkaalla salilla käyminen on ollut kyllä mielettömän mukavaa taas pitkästä aikaa ja ajatus jäsenyyden hommaamisesta takaisin Suomeen palattuani on kieltämättä pyörähtänyt mielessä muutamaan otteeseen... No, ehkä palaan takaisin näihin pohdintoihin sitten, kun salikortti Jyväskylästä tulee taas ajankohtaiseksi. ;) Oon joka tapauksessa iloinen siitä, että pääsin hyödyntämään jumppatarjontaa näinkin tehokkaasti vielä ennen joulua ja toivoa sopii, että tiiviin sporttirupeaman jälkeen malttia löytyisi myös rauhoittumiseen ja matalatehoisempaan liikuntaan - kuulen jo melkein korvissani Lenni-hauvan innostuneen vikinän ruskeiden nappisilmien bongatessa talutushihnan... :D
Keskiviikkoinen joulupuurolounas sekä aina yhtä ihanalta tuntuva, jo monivuotiseksi perinteeksi muodostunut Kauneimmissa joululauluissa käynti. Vaikka oon hyvin kaukana uskonnollisesta ihmisestä, tuntuu joulun aikaan kirkossa vierailu vain olevan asia, jota ei yksinkertaisesti voi jättää välistä! Tänäkin vuonna selkäpiissä juosseet kylmät väreet, sisuskaluissa asti tuntuneiden urkupillien jykevä sointi sekä silmiin lähes kihonneet kyyneleet takasivat sen, että epämukavissa puupenkeissä tullaan takuulla istumaan ensi joulunakin :D
Liikkumisen ohella on tän viikon ohjelmaan kuulunut olennaisena osana myös syöminen, sillä viimeisten lomaa edeltävien päivien kunniaksi oon päässyt nautiskelemaan ravintolaherkuista niin työporukan kuin opiskelukavereidenikin ihanassa seurassa. Maanantaina vuorossa oli vielä tuolloin taivaalta valuneen rännän vesittämästä todellisuudesta pakeneminen viikinkiravintola Haraldiin, jossa vierähtikin useampi tunti suussasulavan herkullisen pikkujoulumenun sekä asiasta kukkaruukkuun lennelleiden juttujen viihdyttäminä. Kolmen ruokalajin päivällisen kohdalla olin tyytyväinen, että aamupäiväisen salireissun jälkeen olin tavallisen lounaan sijaan malttanut tyytyä rahkaan ja omenaan - tää koitos vaati nimittäin hieman tavallista enemmän tilaa! :D Ähkyistä olotilaa ei onneksi päässyt lukemattomista herkuista huolimatta syntymään ja ihmettelen tätä kyllä suuresti, sillä huikean suuren alkupalatarjonnan jälkeen syötyjen härän sisäfileen ja riimiporon, valkosipulirelissillä kuorrutetun perunakakun sekä puolukka-kanervankukkasorbetin kanssa tarjoillun omenapiirakan jälkeen olo olis voinut olla huomattavasti tukalampi... :D
Maanantain herkutteluista toipumisen jälkeen seuraavat ruokapirskeet olivat keskiviikkoiltana, kun kokoonnuimme matkailun tyttöjen kanssa viimeistä kertaa tälle vuodelle yhteen illallisen merkeissä. Syyslukukausi on vierähtänyt kuin siivillä ja useamman opiskelukaverini tavoitellessa restonomin papereita tassuihinsa jo tulevana keväänä oli kamalaa tajuta, että takaisin Hong Kongista palattuani tää tuttu, turvallinen ja hassunhauska porukka olisi kokenut muutoksia ihmisten lennähdellessä pois kuka minnekin. Tätähän tää elämä tietenkin on ja tottakai tiedossa on koko ajan ollut, että opiskeluaika kestää loppujen lopuksi vain ohikiitävän hetken - mutta että se alkais olemaan pulkassa jo tässä vaiheessa? Tiukat, hiljaisen kadun varrella vaihdetut halaukset kertoivat kuitenkin paljon ja tiedänkin useamman ihmisen pysyvän mun elämässä myös jatkossa riippumatta siitä, missä kukanenkin kulloinkin sattuu majailemaan.

Maanantain kevyet alkupalat sekä päivällisen jälkeinen omakuva ;)
Kävelykadun upea joulutähti piristää takuuvarmasti mieltä joka kerta! Viikon mittaan postiluukusta on myös tipahdellut ihania, hymyn huulille nostattavia kortteja sekä pieniä, Aasiaan mukaan otettavia Suomi-muistoja - näiden söpöyksien edessä oli taas pakko todeta, että mun ystävät on vaan kaikista parhaita ja piste! :D Vastalahjaksi oon pyrkinyt panostamaan myös itse lähettämiini joulukortteihin tekemällä jokaisen alusta loppuun itse ja vaikka lopputulos saattaa siitä huolimatta näyttää lapsen töherryksiltä (vai mitäs sanotte noista "poroista", haha :D), on ajatus kai silti tärkein? 
Kalenterin kiiruhtaessa vinhaa vauhtia eteenpäin oon luonnollisesti pyrkinyt nautiskelemaan myös lähestyvien pyhäpäivien tunnelmoinnista viimeisten joulukorttiaskartelujen, Spotifyssa jatkuvasti pyörivän joululaululistan kuuntelun sekä ulkona hiljalleen leijailevien lumihiutaleihen ihastelun merkeissä. Ihanaa, että Keski-Suomessakin on lopultakin päästy nauttimaan lumesta ja kaikesta päätellen tännekin on tulossa perinteisen valkoiset joulunpyhät. Mä tosin suuntaan tänään Johanna-serkun seurassa joulunviettoon kohti pohjoista ja ainakin Kemin seudulle lupailtujen sääennusteiden mukaan mustasta tai vesisateisesta joulusta ei tarvitse huolehtia - lunta nimittäin löytyy ja pakkaslukematkin taisivat aaton hujakoilla tipahtaa alle parinkymmenen asteen... :D Hrr!

Viimeinen, kolmen ja puolen vuoden ajan tukikohtana toimineessa kotikolossa tyylikkäästi tuolin päältä syöty aamupuuro.
Nyt mun taitaa kuitenkin olla aika alkaa pakkailemaan loput, pesusta tulleet vaatteet matkaan lähteväksi ja keräillä viimeisetkin pöydille ripottautuneet tavarat laatikoiden uumeniin. Tuntuu kieltämättä melko uskomattomalta, että tää hetki on lopultakin koittanut - mun joululomani alkoi eilen syksyn viimeisen raportin napsahtaessa palautuskansioon klo 23:28 ja nyt kuukausikaupalla takaraivossa kolkutelleet koulujutut on lopultakin taputeltu, paketoitu lahjapakettiin ja lykätty pois mielestä. :D En siis oo vieläkään oppinut aloittamaan kouluun liittyvien asioiden tekemistä riittävän ajoissa ja tuttuun tapaan tämäkin lukukausi käytettiin hyödyksi lähestulkoon viime minuutteihin asti, mutta mitäs pienistä. NYT ON LOMA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti