keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Varaslähtö jouluun eli taatelinen päärynächiapuuro!

Jouluaattoon on enää viikko aikaa ja ainakin tällä suunnalla kanelin, piparkakkumausteen ja muiden jouluisten mausteiden käyttöä on lisätty ruokaan jos toiseenkin aste asteelta aina marraskuun puolivälistä saakka. Pipareiden, torttujen sun muiden perinteisten herkkujen syömisen oon aatellut säästää pääsääntöisesti itse juhlapyhille, mutta pienellä maustetwistillä tavalliseenkin aamupalaan saa lisättyä vähän tonttulakin kilinää ja kimaltelevan puuterilumen tupsahduksia! ;)

Jouluinen päärynächiapuuro
2dl vettä
1dl kaurahiutaleita
1 päärynä
1rkl chiasiemeniä + 1dl vettä
4-5 kuivattua taatelia
1rkl vaniljaheraa
1 valkuainen
suolaa
piparkakkumaustetta

Laita chiasiemenet sekä taatelit likoamaan veteen mielellään jo edellisenä iltana. Soseuta päärynä ja lisää se kiehuvan veden joukkoon kaurahiutaleiden kanssa. Mausta suolalla ja anna seoksen kiehua hetken aikaa miedolla lämmöllä ennen chia-taateliseoksen lisäämistä. Anna puuron kiehua vielä muutama minuutti, lisää joukkoon vaniljahera ja valkuainen sekä piparkakkumauste ja jätä herkku tekeytymään pieneksi hetkeksi kannen alle.

Lisukkeeksi tälle jouluisen makuiselle herkulle sopii esimerkiksi kanelilla ja vaniljaripauksella maustettu rahka, päärynäviipaleet sekä muutama pähkinä. Ekstralisänä ja takuuvarmana hymyn nostattajana tässä annoksessa toimi vielä rakkaan ystävän tekemä minisydänpipari - ja kappas, huonosti nukutun yön aiheuttama ärsytys oli pyyhkäisty pois! ;)


Jouluisia makuja löytyy myös tässä postauksessa esitellystä piparipuurosta - suosittelen testaamaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti