keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Haasteita haasteiden perään :)

Viimeisen parin viikon aikana mut on haastettu kahden eri blogin toimesta kertomaan jotain itsestäni ja elämästäni. Oon oikein otettu siitä, että sekä Nelli että jenna sinikka ovat nakanneet mua kasalla kiperiä kysymyksiä ja päätinkin koota molemmat haasteet yhteen ja samaan postaukseen. Ensin vastailen jenna sinikan minulle nakkaamaan 5 things-haasteeseen: here we go! :) Kuvituksena toimivat tietokoneen kätköistä löytyneet, muutaman viime vuoden aikana napsitut sekalaiset valokuvat.


JENNA SINIKAN KYSYMYKSET:

Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin?
  Kännykkä
 ✿ Aamukahvi
 ✿ Hammasharja
✿ Silmälasit :D
✿ Vesipullo

Viisi kirjaa, joita suosittelet?
 ✿ Barbara Demick: Suljettu maa - Elämää Pohjois-Koreassa
 ✿ John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa
 ✿ Ville Haapasalo, Kauko Röyhkä ja Juha Metso: Et kuitenkaan usko...
 ✿ Imogen Edwards-Jones: Air Babylon
 ✿ Satu Rommi: Teetä ja temppeleitä - matkakirjoituksia Thaimaasta, Burmasta ja Kambodzasta

Viisi materialistista lahjatoivetta?
 Mikrojärkkäri - tästä oon suoraan sanottuna haaveillut jo reilun vuoden verran, mutta jostain syystä aina tulee jotain muuta, tärkeämpää rahanmenoa tilalle... hmh. Kaiken kokeneella pokkarilla mennään siis yhä edelleen!
 ✿ Uusi puhelin - koska vanha alkaa hajoamaan käsiin :D
 ✿ Hyvät, omalle jalalle muotoillut juoksukengät - oon havahtunut näin kevään koitettua ja kovan asfaltin paljastuttua siihen, että ehkäpä mun viime vuonna Lidlistä bongaamani halpislenkkarit eivät olekaan ne parhaat mahdolliset jalkoja ajatellen siinä vaiheessa, kun kävelyteitä tulee tampattua lähes päivittäin...
✿ Loputtoman suuruinen lahjakortti Punnitse & Säästä-liikkeeseen! Yritän vältellä turhia vierailuja putiikissa, sillä se on mulle kuin maailman suurin karkkikauppa pikkulapselle ettekä osaa edes kuvitella sitä hullun kiillon määrää, mikä mun silmiin syttyy sen ihanan tuotevalikoiman edessä... :D Harmi vain, että hintataso pitää tosiaan huolen siitä, ettei matkaan passaa mitään kovinkaan usein. Tästä syystä olisin enemmän kuin iloinen, jos pääsisin kerran elämässäni shoppailemaan P&S:ään rajattomasti! :D
✿ Matkalahjakortti kelpaa myös aina! ;)

Viisi paikkaa, joissa haluat käydä?
✿ Uusi-Seelanti
✿ Kroatia
✿ Irlanti
✿ Väli-Amerikka
✿ Islanti
...sekä about kaikki muutkin maailman kolkat! Ainoastaan viiden paikan valitseminen oli tuskaisen vaikeaa... :D

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua?
✿ Kärsimätön
✿ Luotettava
✿ Ystävällinen
✿ Hieman naiivi...
✿ ...ja unohtelevainen.

Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa muille?
 ✿ Do something today that your future self will thank for.
 ✿ It's the little things that make life wonderful.
 ✿ You are confined only by the walls you build yourself.
 ✿ Fall in love with as many things as possible.
 ✿ Every body is beautiful.
Seuraavana vuorossa olisi kochanie-blogin Nellin minulle nakkaama, jo aiemminkin blogissa näkynyt 11 faktaa-haaste. Koska oon kyseisen haasteen jo muistaakseni joskus aikaisemmin tehnyt, jätän tällä kertaa haastamatta ketään muuta tähän enää mukaan ja tyydyn kertomaan itsestäni pyydetyt yksitoista faktaa sekä vastaamaan Nellin esittämiin kysymyksiin. :) Ensi alkuun siis kylmiä faktoja pöytään!

1. Liikunnasta on tullut mulle niin iso osa elämää, että nykyään koen ihan todellista ahdistusta niin fyysisesti kuin henkisestikin, mikäli en pääse liikkumaan edes reippaan kävelylenkin merkeissä. Päivä tai kaksi vielä juuri ja juuri menettelee, mutta kolmannen kohdalla mennäänkin sitten jo todella tiukilla! Tää on samalla yks niistä jutuista, joita en olis koskaan kuvitellut itsestäni sanovan... :D
2. En voi sietää ruoka suussa puhumista, mässyttämistä tai sormien naksuttelua. En. Vaan. Voi.
3. Arvostan hyviä käytöstapoja todella paljon ja musta on hienoa, että sellaiset on meidän sisaruskatraalle opetettu jo aivan pienestä pitäen.
4. Oon juuri sitä kaikkia ärsyttävää ihmistyyppiä, joka palaa auringossa todella harvoin mutta ruskettuu silti helposti. No can do ;)

5. Vedellä on muhun taianomaisen rauhoittava ja rentouttava vaikutus enkä voisi koskaan asua paikassa, josta ei löydy joko merta, järveä tai jokea.
6. Pelkään todella paljon jonkun läheisen ihmisen menettämistä. Viimeisen puolen vuoden aikana läheltä piti-tilanteita on tullut koettua useammin kuin kerran enkä haluaisi kenenkään joutuvan kokemaan sitä sydämentykytystä, jonka pahimman pelkääminen ja huonojen uutisten odottaminen aiheuttaa!
7. En ole koskaan menettänyt muistiani - en edes niinä alkoholinhuuruisimpina kreisibailausiltoina. :D
8. Maailmassa ei taida olla paikkaa, jonne en matkustaisi. Toki on olemassa kohteita, joita kohtaan en tunne mitään palavaa intohimoa (esim. Ranska), mutta loppupeleissä oon aina valmis reissaamaan minne tahansa!

9. Saan aika usein omituisia flashbackeja menneistä asioista ja tapahtumista. Toisinaan joku vanha, päiväkotiaikainen ystäväni saattaa hypätä mieleen kesken tuikitavallisen aamukahvinkeiton tai ikivanha biisi voi alkaa soida päässäni täysin yllättäen, ilman minkäänlaista liittymäpintaa mihinkään. Tää on yleensä ottaen aika omituista enkä voi olla miettimättä, mitä kummallisuuksia mun alitajuntani jatkuvasti taustalla pyörittääkään...
10. Nälkäisenä ja väsyneenä musta tulee melkoinen pikkulapsi ja saatan alkaa kiukuttelemaan ja äksyilemään aivan tahtomattani :D
11. 

Lisää faktoja löytyy parista syksyllä julkaisemastani haastepostauksesta täältä ja täältä!


NELLIN KYSYMYKSET:

1. Mielestäsi paras asia Suomessa/suomalaisessa kulttuurissa?
 Suomessa rakastan ehdottomasti upeaa luontoa ja sen läheisyyttä - menit minne tahansa, et koskaan joudu kovin kauas luonnosta. Metsät, joet, järvet, suot ja niityt ovat asioita, joita pidämme helposti itsestäänselvyyksinä, mutta joiden puuttuminen vaikuttaisi ainakin mun omaan hyvinvointiini merkittävästi. Arvostan lisäksi hyvää ja ehdottoman aliarvostettua sosiaali- ja terveyshuoltoa (meiltä sentään löytyy sellaista!), Suomen turvallisuutta, ihmisten luotettavuutta ja täsmällisyyttä sekä suomen kieltä, joka on kaikessa harvinaisuudessaan ja kauneudessaan upea. Mä olen oikeasti mielettömän kiitollinen ja onnellinen siitä, että saan olla suomalainen - se on etuoikeus, jota liian harva muistaa kitinöidensä ja valitustulviensa keskellä edes ajatella. :) 
2. Mikä on lempiyksityiskohtasi kodissasi? Kuvankin voi laittaa!
✿ Tällä hetkellä ehdoton suosikkini taitaa olla muutama viikko sitten seinälle läiskäisty suuri maailmankarttatarra, joka hallitsee mun huoneeni yleisilmettä todella vahvasti. Kuva tarrasta löytyy tästä postauksesta!
3. Minkälaisen tatuoinnin ottaisit?
✿ Mun mielessä on ollut jo vuosikausien ajan eräs tatuointi, joka liittyy hyvin vahvasti mun vuosikausia kestäneeseen ja todella vahvasti elämään kuuluneeseen musiikkiharrastukseen. Haluaisin toteuttaa tämän idean edelleen, vaikka musiikkiharrastukset ovatkin ainakin hetkellisesti jääneet hieman sivuun muiden juttujen tieltä. Tälle kahdesta erilaisesta nuottiavaimesta muodostuvalle sydämelle mulla on itse asiassa jo erityinen paikkakin valmiina! Elämäntapamuutokseni, itsetunnon kohoamiseni ja uuden minän muodostumisen myötä haluaisin ottaa myös jollain tapaa näihin seikkoihin liittyvän tatuoinnin - mikä se olisi ja minne se tulisi on vielä täysin harkinnan alla. :)
4. Mikä on ihanin asia, joka sinulle on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana?
Oon kokenut jonkinlaisen valaistumisen itseni suhteen ja alkanut pikkuhiljaa ymmärtämään, millaiseksi elämäni haluan tehdä ja miten haluan elää sitä. Tää saattaa kuulostaa hieman itserakkaalta, mutta ainakin yksi ihanimmista asioista on se, miten oon alkanut pitämään itsestäni ja miten selkeää kehitystä oon huomannut niin omassa itsevarmuudessa, rohkeudessa kuin uskalluksessakin. :) Elämänasenteen muuttuminen saa pienet ja yksinkertaisetkin asiat tuntumaan paljon aiempaa ihanammilta! 
5. Minkälaisen interreili-reitin tekisit?
✿ Meillähän on pikkusiskon kanssa suunnitteilla reilireissu kesälle 2016 ja mun tämänhetkinen ehdotukseni reissureitiksi olisi itäistä Keski-Eurooppaa (Puola, Tsekki, Slovenia, Unkari, Kroatia...) kohti suuntaaminen Baltian maiden läpi ja Italiassa piipahtamisen kautta reissun päättäminen Espanjaan tai Portugaliin, josta kotimatkan voisi suorittaa esimerkiksi lentämällä. Tää oli tosiaan ensimmäinenä mieleen pulpahtanut reittisuunnitelma - saa nähdä, mitä kautta me loppujen lopuksi päädytään reilireissumme tekemään! ;) 
6. Mihin olet erityisen tyytyväinen itsessäsi?
Siihen, että löysin itsestäni lopulta tarpeeksi rohkeutta ja uskallusta muuttaa elämäni itseni näköiseksi - elin aivan liian monta vuotta ollen ihminen, joka en oikeasti halunnut olla. Askel tuntemattomaan oli hurja, mutta ehdottoman kannattava ja voin valehtelematta sanoa olevani nykyään onnellisempi ja tyytyväisempi kuin koskaan! :)
7. Nimeätkö koskaan mitään esineitäsi?
✿ Nimeän! :D Tähän mennessä ainakin mun kaikilla läppäreillä on ollut nimet, samoin on mun (tällä hetkellä komerossa majailevalla) tuuballa. Myös pari autoa oon ehtinyt nimeämään ja esimerkiksi perheemme Mersu on saanut jo mun pienessä päässäni täysin oman persoonallisuuden ja luonteen nimeämisen ja hellittelynimien myötä. Call me crazy... :D
8. Mikä on paras/mielenkiintoisin museo, jossa olet käynyt?
✿ Mun on pakko myöntää, että oon aika huono käymään museoissa eikä niitä ole hirveästi tullut koluttua sen jälkeen, kun äidin kanssa reissaaminen päättyi... ;) Tällä hetkellä päällimmäisinä mieleen tulevat kuitenkin eräs saksalainen suklaamuseo (tarkat on tiedot tytöllä!) sekä Edward Munchin museo Oslossa.
9. Minkä maan ilmasto on mielestäsi ihanteellisin? 
✿ Luultavasti (pohjoisen) Keski-Euroopan ilmasto olisi sellainen, jossa viihtyisin: eri vuodenajat löytyy ja ilmasto on suhteellisen leuto. 
10. Mikä on lempiravintolasi ja mitä siellä yleensä tilaat?
✿ Käyn todella vähän ravintoloissa syömässä ja silloin kun käyn, testailen mielelläni uusia paikkoja. Näin ollen mulla ei oikeastaan ole mitään tiettyä lempiravintolaa, johon yleensä päätyisin - jos satunnaisia Hese-reissuja baari-illan jälkeen ei lasketa... :D Viimeisin ravintolakokemukseni Haraldissa oli kuitenkin todella positiivinen ja oon täysin valmis testaamaan ketjun muitakin ravintoloita vastaisuudessa!
11. Jos joutuisit kuvittelemaan itsesi 70-vuotiaana, niin minkälainen mummo olisit?
✿ Hmm... Olisin luultavasti suhteellisen aktiivinen, erilaisissa kerhoissa ja jumpissa juoksenteleva mummeli joka harrastaisi yhä edelleen matkailua ja matkustelua varojen sekä terveydentilan mukaan. Haluaisin myös olla mummo, jolle tuntuu hyvältä tulla puhumaan asioistaan ja johon voi turvautua, kun elämä potkii päähän - mummo, joka antaa uittaa pullanpalaa kaakaossa, vaikka äiti ei anna tehdä niin kotona ja joka ajattelee ja toimii muiden parhaaksi. Sellainen pullantuoksuinen reissujumppamummo, sellainen mä tahtoisin olla! :D


Sellaista! Suuret kiitokset vielä kerran mut haastaneille bloggaajaneitokaisille ja pahoitteluni siitä, että oon tällainen laiskimus enkä jaksa haastaa ketään erityisesti mukaan. Mikäli joku kuitenkin innostuu vastailemaan samoihin kysymyksiin omassa blogissaan, saa linkkiä luonnollisestikin heittää kommenttiboksin suuntaan! ;)

4 kommenttia:

 1. kivoja vastauksia! ^__^ ja ei ole kyllä lainkaan itserakasta sanoa, että on oppinut pitämään itsestään - päinvastoin, hyvä homma! terve itsevarmuus on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perisuomalaiseen tapaan itsensä kehuminen tuntuu jokseenkin älyttömän epäluonnolliselta asialta, mutta näinhän se menee - itseään pitäis osata kehua terveissä mittasuhteissa aina silloin tällöin :) Jostain syystä se on vain niin kamalan vaikeaa!

   Poista
 2. Hei se maailmankarttatarra on upee!!! Mistä mistä mistä oot sen hommannu? Määki tahon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin sen Amazonista alle kympillä! :D Suomalaisista nettikaupoista ei tuntunut löytyvän mitään mieleistä, ainakaan kovin mieleiseen hintaan... Suosittelen kyllä kurkkimaan Amazonin loputonta valikoimaa!

   Poista