perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen kuulumisia! :)

Mahtavaa pääsiäistä jokaiselle! :)
Mä en ole millään tapaa uskonnollinen ihminen eikä pääsiäinen suoraan sanottuna merkitse mulle mitään perheen kanssa yhdessä vietettyä aikaa, hyvää ruokaa ja juomaa sekä muutamaa ylimääräistä vapaapäivää kummempaa - tosin jos multa kysytään, on tuossakin merkitystä jo ihan riittämiin asti! ;) Kuten tavallista, myös tämänvuotinen pääsiäinen tulee vietettyä kotikontujen maisemissa Kuivaniemellä, jonne saavuimme äidin ja Paulan kanssa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kellon käydessä jo aamuyötä. Liikkeelle pääsemiseen menikin hieman odotettua pidempään ja kun päälle lisättiin vielä sopivissa määrin tuttujen luona kahvittelua, paloi tuolla jo valmiiksi pitkällä taipaleella melkoisesti aikaa!


Pääsiäisvalmistelut ovat tänä vuonna olleet melko lailla mun harteilla toisen puoliskon perheestä karauttaessa heti keskiviikkoaamuna kohti Lahtea ja veljen pääsykokeita soittokuntaan. Mua jännitti ihan hurjasti Heikin puolesta, mutta ilmeisesti soittokokeet ovat menneet hyvin ja hyvällä tuurilla varusmiessoittokunta odottaa ensi tammikuussa! :D Ainoana naisena talossa oon saanut toimia niin kaupassakävijänä, sisustus- ja koristevastaavana, kokkina kuin leipurinakin - toisin sanoen mun käskynjakotaidot ja johtajan kyvyt ovat saaneet kunnollista treenausta isän ja toisen pikkuveljen totellessa kiltisti kaikkea, mitä pyydän heitä tekemään... ;) No ei nyt sentään, kyllä tässä on tullut puuhasteltua itsekin yhtä sun toista ja oon ehkä päässyt innostumaan hieman liiaksi myös talon koristelusta: nyt on ainakin höyheniä, kirkkaanvärisiä karkkeja, suklaamunia, koristeltuja pajunoksia ja pikkutipuja ripoteltu ympäri taloa eikä pääsiäistunnelmaa ole ainakaan jäänyt puuttumaan! :D Myös leipomis- ja kaupassakäyntihommat oon hoitanut lähestulkoon kokonaan yksin ja eilen teimmekin Antin kanssa tehokkaan, muutaman tunnin mittaisen täsmäiskun Ruotsin puolen marketteihin. Kuuden hengen useamman päivän ruokaostosten tekeminen tuntui kieltämättä melko haastavalta tällaiselle ainoastaan omat ruokansa hankkimaan tottuneelle ihmiselle ja muutaman kerran meinasikin sormi eksyä suuhun. No, eivätköhän nuo hurjat ruokamäärät ala pikkuhiljaa huveta, kunhan äiti, Paula ja Heikki kotiutuvat etelänreissultaan tänä iltana! ;)
Ica Max on kyllä yhdenlainen ruokahelvetti! :D // Tarjosin pikkuveljelle pirtsakan keltaisen pääsiäisdonitsin kiitokseksi kauppa-avusta.
Etelä-Suomea hellinyt ihanan aurinkoinen ilma on saanut otteen myös Perämeren rannikolta ja oonkin nautiskellut auringosta ja huumaavasta kevään tuoksusta lenkkeillen viime kerrasta hurjasti kasvaneen Lenni-turren kanssa. Siinä mulle onneksi on lenkkikaveri, joka ei väsähdä milloinkaan ja on aina valmiina liikkumaan! Ulkoilun lisäksi oon käynyt sukuloimassa myös naapurissa asuvan äidin enon luona pitkästä aikaa. Enon luokse mennessä tuntuu kyllä joka kerta siltä, kuin astuisi suoraan menneisyyteen: reilusti yli satavuotias talo lämpenee jättimäisen leivinuunin avulla eikä sisällytä itseensä esimerkiksi sellaista nykyajan mukavuutta kuin sisävessa... :D On siis aika hurjaa, että lähes 90-vuotias eno asustelee tuossa valtavassa kartanossa aivan yksinään eikä ole halunnut hyödyntää edes minkäänlaisia kunnan tarjoamia kotipalveluja! Onneksi elämä näyttää sujuvan edelleen melko hyvin varsin askeettisista olosuhteista huolimatta ja vieraat ainakin toivotetaan tervetulleeksi milloin tahansa :)
Lenni-hauva :)
Pitkäperjantain lenkkeilymaisemia!
Jo veranta henkii vuosikymmenten takaista aikaa!
Talon pirtti räsymattoineen, kiikkutuoleineen ja puulattioineen :)
Nurkassa seisova kaappikello on näyttänyt puolta kahdeksaa niin kauan, kuin mä muistan.... :D
Kahvit tarjotaan satavarmasti joka ikisellä kerralla :)
Alkuperäisten suunnitelmien mukaanhan mun tosiaan kuuluisi olla tänä iltana Kemissä bilettämässä rankasti Cornerissa keikkailevan Cheekin tahdissa. Sen sijaan istuskelen keittiössä viinilasi kädessä, oottelen lampaanpaistin kypsenemistä uunissa ja näpyttelen postausta - Friday well spent, eiku? :D Keikkasuunnitelmat kariutuivat, kun en loppujen lopuksi saanut ketään lähtemään yöelämään mun seuraksi ja totta puhuen ajatuskin täpötäydestä baarista täynnä kiljuvia naisia ja mekolle läiskähteleviä lonkeroita tuntuu tällä hetkellä jokseenkin ahdistavalta. Täytynee tsekkailla tilannetta ja mielentilaa uudestaan huomenillalla! Rukan hardcore-bailuihin on toisaalta enää vajaa viikko aikaa ja mikäli yhtään arvaan, tulee Kuusamon perukoilla juhlittua sen verran tunnollisesti ettei ehkä oo ihan kauhean vakavaa, jos tää pääsiäisen aika jää muutamaan lasilliseen punaviiniä. :D

Nautiskelkaahan pääsiäisen herkuista, perheen ja kavereiden seurasta, hyvistä ilmoista ja ylimääräisistä pyhistä sydämenne kyllyydestä! :)

4 kommenttia:

 1. Oli ihana tulla pitkiltä ajoreissuilta pääsiäiskoristettuun kotiin, jossa kaikki oli
  valmista juhlaan. ISO kiitos.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, on aina ilo olla avuksi! ;)

   Poista
 2. Pääsiäisenä on musta ihana palata etelästä kotikonnuille porukoita ja kavereita moikkaamaan :) Helsinkiin muuton jälkeen oon tainnut viettää pääkaupungissa yhen kokonaisen pääsiäisen ja sen jälkeen vannoin, ettei enää ikinä, koska kaupunki tyhjeni niin rankasti ja tuntui, että lähes kaikki suuntasi jonnekin maalle pääsiäisen viettoon. Mutta Cheekin keikka ois kyllä mennyt hyvästä vaihtoehdosta pääsiäisen viettoon myös! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo tainnutkaan ehtiä vielä viettää yhtään pääsiäistä muualla kuin kotiseudun maisemissa, mutta yhdyn kyllä tuohon, että perheen ja vanhojen kavereiden treffailu jotenkin vain kuuluu kiinteästi tähän koko juhlaan! Ensi vuonna voikin olla jo eri tilanne pääsiäissuunnitelmien suhteen, jos pääsen vaihtoon Hong Kongiin... :D
   Cheekin keikka olis kyllä kelvannut, mutta onneksi viimeisen vuoden ajalle on mahtunut jo kaksi kyseisen herran keikkaa - en tiedä, olisko kolmas mennyt jo fanituksen puolelle! ;)

   Poista