maanantai 9. helmikuuta 2015

Last minute is the best minute!


Vanha koira ei opi uusia temppuja eikä tiikeri noin vain pääse raidoistaan - vanhoissa sananlaskuissa taitaa sittenkin piillä totuuden siemen! Lähtö Singaporeen ja kauan odotetulle risteilylle on aivan kulman, toisin sanoen muutaman tunnin, päässä ja allekirjoittanut on tuttuun tapaan viime tipassa kaikkien matkajärjestelyjen ja ennen lähtöä hoidettavien asioiden kanssa. Vaikka reissu on ollut tiedossa jo useamman viikon ajan, olis varmaankin aivan liikaa kuvitella, että olisin aloittanut esimerkiksi pakkaamisen hyvissä ajoin - onhan tää viimeinen yö todettu aiemminkin parhaaksi mahdolliseksi pakkaamisajankohdaksi :D Tää ilta onkin kulunut luennoilta ja tyttöjen kanssa syödyltä illalliselta kotiutumisen jälkeen pyykkejä pesten, vaatteiden päättämisen vaikeutta tuskastellen, jääkaapin sisältöä tyhjentäen sekä viime hetken tsekkauksia tehden ja vaikka hommat alkavatkin pikkuhiljaa olla purkissa, on puuhaa jäänyt luonnollisesti vielä huomisellekin. Heräilen aamusta (eli oikeastaan muutaman tunnin päästä...) toimintaterapetille, jonka jälkeen edessä on vielä rahanvaihtoa ja yhteislounasta ennen kentälle suuntaamista ja etelän kolmeakymmentä plusastetta hipovaan lämpöön lennähtämistä - en valita! Reissua odotellaan tosin paitsi uusien kokemusten, myös paremman ilmanlaadun toivossa, sillä ilman saastetaso Hong Kongissa on hiponut viimeisten päivien aikana kirjaimellisesti pilviä ja ulkona liikkumista esimerkiksi lenkkeilyn muodossa on suositeltu välttämään saasteiden vuoksi. Samainen ennuste Singaporen osalta näyttää onneksi huomattavasti paremmalta ja siinä missä täällä liidellään allaolevan kuvan näyttämissä lukemissa, pyörivät huomisen päämäärässä samaiset numerot viiden-kuudenkymmenen paikkeilla raikkaasta meri-ilmasta puhumattakaan. :)
Kuva.
Aamuinen toimintaterapeuttiaika juontaa tosiaan juurensa vasemmassa jalassa ilmenneeseen hermo-ongelmaan, jonka seurauksena pohkeesta on hävinnyt tunto lähestulkoon kokonaan... :D Tunto-ongelmien lisäksi nilkan toiminta on huonontunut merkittävästi eikä sen taivuttaminen tai esimerkiksi kantapäille nouseminen onnistu vasemman jalan puolesta ollenkaan. Mulla ei oo varsinaisesti mitään tietoa, mistä koko homma on saanut alkunsa, mutta kaikesta päätellen ekan kaupungissa vietetyn kuukauden aikana on tullut huomaamatta käveltyä ja lenkkeiltyä niin reippaasti venyttelyt samanaikaisesti kokonaan unohtaen niin, että lihakset ovat joutuneet koville ja puristaneet hermon jollain tavalla jumiin. Ylirasitustilan laukaisi luultavasti puolentoista viikon takainen hiking-reissu The Big Buddhalle ja tällä hetkellä mulla onkin parin päivän takaisen lääkärireissun (joka maksoi muuten huikeat 1,50e...) seurauksena lähete toimintaterapeutin lisäksi myös neurologille. Tässä vaiheessa tärkeintä olisikin siis malttaa olla riuhtomatta itseään lenkille tai muihinkaan vastaaviin liikuntasuorituksiin ja rauhoittua paikalleen niin, että jalka saisi rauhassa parantua ja että vakavammilta vaivoilta vältyttäisiin. Tuleva risteilyviikko voidaankin sitten varmaan ottaa kaikilta osin ja hyvillä mielin jonkinlaisena bulkkikautena, sillä lenkkeilykielto yhdistettynä ruokaa notkuviin buffetpöytiin sekä jokailtaisiin kolmen ruokalajin illallisiin ei ainakaan kavenna vyötärönympärystä mistään kohtaa... drinkki toisessa ja kirja toisessa kädessä makaaminen uima-altaan reunalla täytyy siis varmaankin tulkita lääkärin määräyksenä? ;)


Pientä starttia tuleviin ruokaorgasmeihin otettiin kylläkin jo lauantaina, kun School of Hotel and Tourism Management järjesti illallisen Causeway Baylla sijaitsevassa Regal Hong Kongissa. Viiden tähden hotelli pisti parastaan tarjottavien suhteen ja ilta olikin kokonaisuudessaan huikea niin ympäristöä, ihmisiä kuin herkkujakin myöten eikä paikalta todellakaan tarvinnut poistua nälkäisenä tai kuivin suin! :D
Ihan kivan näköistä oli joo... :)
Ihanaakin ihanampaa alkupalatarjontaa!

Ilta jatkui hotellilta poistumisen jälkeen vielä drinksuilla läheisessä roof top barissa 31. kerroksesta avautuvia näkymiä ihaillen sekä lauantai-illan yöelämän keskipisteessä, Lang Kwai Fong-baarikadulla piipahtaen. Sunnuntaina päänsärky pitikin sitten seuraa pitkälle iltapäivään ja varmisti taas kerran sen, että viini ja mä ei vain kertakaikkiaan tulla toimeen keskenämme... :D

Kello lähestyy Aasian näillä nurkilla kahta yöllä ja herätyskelloon asetettu hälytysajankohta lähestyy lähestymistään; taitaa siis olla aika laittaa pillit pussiin tältä illalta ja kellahtaa edes hetkeksi peittojen alle ennen reissupäivän koittamista. :) Laivalta pitäisi löytyä wifi-yhteys, joten yritän päästä päivittelemään matkakuulumisia myös reaaliaikaisesti jossain välissä! Siihen asti toivottelen kaikille kuitenkin mukavaa alkuviikkoa - muistakaahan pitää varpaat lämpiminä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti