lauantai 7. helmikuuta 2015

Lately I have...

...syönyt herkullisia dim sumeja lounaaksi ja alkanut löytää rakkauden nuudelikeittoja kohtaan.
...ajoittanut kulkemiseni jotenkin ihmeen kaupalla aina pahimpiin ruuhka-aikoihin ja ikävöinyt muutamaan otteeseen rauhallista ja hiljaista koti-Suomea.
...osallistunut oman kerrokseni järjestämälle lukukauden aloittamisdinnerille ja ihmetellyt silmät suurina kiinalaisten räiskyvää energiaa sekä tapaa taputtaa kaikelle ja kaikille.
...tutustunut The Hong Kong Museum of Historyn huikaisevan mielenkiintoiseen näyttelyyn alueen historiasta.
...alkanut muutaman nolon tilanteen jälkeen pikkuhiljaa tunnistaa omiin projektiryhmiini kuuluvat ihmiset keskenään niin kovin samannäköisten paikallisten joukosta. 

...löytänyt Tsim Sha Tsuilta loistavan paikan paikkaamaan pahinta koti-ikävää ruoan suhteen: pienestä, melko hyvin piilotetusta Sverige Shoppenista löytyi niin Fazerin Sinistä, Turkinpippureita, pussimuusijauhetta kuin pakastehillojakin! Mun matkaan tarttui tällä kertaa ainoastaan Wasan täysjyvänäkkäriä, mutta suklaahimon iskiessä luottopaikka on siis jo tiedossa ;)
...maistanut kilpikonnan kilvestä tehdystä jauheesta sekä kiinalaisista lääkeyrteistä valmistettua turtle jellya.
...kokeillut tyttöjen kanssa paikallista aamupalaa ja todennut noodle soupin ja toastin kinkun ja kananmunan kanssa hieman liian tuhdiksi startiksi päivälle useammin kuin kerran puolessa vuodessa... :D
...tehnyt elämäni ekat dumplingsit!

...viettänyt päivän vaeltaen The Giant Buddhalle ja saanut jalka- ja pakaralihakseni helliksi loputtomiin jatkuvien portaiden ja mäkien kiipeämisestä.
...hengitellyt kaupungin saasteisiin verrattuna ainakin suhteellisen puhdasta ilmaa keskellä luontoa.
...löytänyt maailman kauneimmat syömäpuikot.
...syönyt tulisia kalapalloja silmät vettä valuen.
...nähnyt yhden elämäni kauneimmista auringonlaskuista.
...tutustunut upeaan Tai O:n kalastajakylään ja ihmetellyt paikallisten asumisolosuhteita sekä kaikessa rumuudessaan ja karuudessaan kaunista ympäristöä.
...vaellellut lähikatuja pitkin eksyen ja löytäen itseni aina uudestaan.
...ihmetellyt ihmisten tapaa pystyttää asuntoloiden vieressä sijaitsevan puiston katosten alle oma pieni päiväkerho: pyyhkeet ja huivit ripustetaan tuomaan yksityisyyttä ja naiset lapsineen viettävät päivän puistossa jutellen, syöden ja lukien lehtiä.
...kärsinyt pahemman luokan matkakuumeesta ja saanut ajoittain aikaiseksi jopa pientä stressinpoikasta sen suhteen, mihin haluaisin kevään aikana matkustaa ja mihin rahat riittävät.
...varannut ex temporena vain 20 minuuttia heräämisen jälkeen lentoliput Filippiineille yhdessä puolalaisen Paulinan kanssa.
...ikävöinyt perhettä ja ystäviä.
...testaillut paikallisten jälkkäriravintoloiden tarjontaa ja maistanut tofu puddingia black sticky ricen kanssa!
...treffannut Uudesta-Seelannista takaisin Suomeen matkalla olleita Iiristä ja Jaakkoa päivällisen, pienen kaupunkikierroksen sekä roof-top barissa nautittujen drinksujen merkeissä ja ihmetellyt sitä, miten absurdilta lapsuudenystävän tapaaminen Hong Kongin vilinässä oikein tuntuikaan.
...käynyt Ikea-ostoksilla ja kuolannut irtokarkkihyllyn äärellä ostamatta kuitenkaan mitään.
...tutustunut korealaisen ruokakulttuurin saloihin asuntolan järjestämän workshopin kautta ja tehnyt elämäni ensimmäiset kimbapit tietämättä kuitenkaan vieläkään, mikä rullien perustavanlaatuinen ero on sushiin verrattuna...
...käynyt lääkärillä vasemmassa jalassa yllättäen ilmenneen hermovian vuoksi ja saanut lähetteen niin toimintaterapeutille kuin neurologillekin.
...alkanut edellämainitun syyn takia arvostaa yhä enemmän sitä, että oon tähänastisessa elämässäni välttänyt liikkumista vaikeuttavat vammat. Niin kai se sitten on, että terveyttä alkaa arvostaa vasta siinä vaiheessa, kun sen menettää ja juoksemistakin pitää automaattisena siihen asti, kunnes sitä ei enää pysty syystä tai toisesta tekemään!
...hyväksynyt kesätöitä koskevan tarjouksen ja päättänyt ottaa kesäkuukausiksi suunnan uudestaan kohti Ahvenanmaan aurinkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti