lauantai 28. helmikuuta 2015

Back in reality...

Paluu arkeen totaaliloman jälkeen on ollut kuin tipahdus pastellinsävyisistä hattarapilvistä kylmänkovalle asfalttikentälle - kalenterin kansien raottaminen ensimmäisinä Hong Kongissa vietettyinä päivinä sai tajuamaan hyvin nopeasti lähestyvien ryhmäprojektien sekä mid-term testien kaltaisia elämän ikäviä realiteetteja. Tää viikko onkin kulunut melko tiiviisti to do-listaa kirjoittaessa, kirjoja koulun kirjastosta raahatessa sekä lukuisia Powerpoint-slideja lukiessa ja jälleen kerran oon saanut oppia kantapään kautta sen, että toisinaan sen opiskelun vois tosiaan aloittaa aikaisemminkin kuin paria päivää ennen deadlinea... :D Pientä lohtua tilanteeseen on tuonut kuitenkin se, etten oo ainoa saman ongelman kanssa kamppaileva: joka ikisellä vaihtarilla tuntuu olevan tismalleen sama tilanne ja iltasuunnitelmia tai sijaintia tiedustellessa yleisimmät vastaukset ovatkin olleet "opiskelu" sekä "kirjasto" :D 

Ekat mid-term testit ovat onneksi jääneet jo taakse ja mun on kyllä pakko sanoa, etten oo koskaan törmännyt yhtä mielenkiintoisiin tentteihin! Molemmat testit sisälsivät viitisenkymmentä monivalintakysymystä ja siinä missä Suomessa painotetaan yleisesti ottaen kokonaiskuvan ymmärtämistä, ovat nää täällä erikoistuneet pienten nippelitietofaktojen ulkoa pänttäämiseen ainakin näin välitenttien osalta ja vaikka mua kyllä vähän varoiteltiinkin tästä jo ennakkoon, en osannut odottaa aivan tällaista... Environmental management-kurssin tentissä kyseltiin muun muassa sitä nimenomaista vuotta, jolloin otsonikerroksen aukko on ensimmäisen kerran havaittu Antarktiksella ja Hospitality facilities and design-tentissä meidän täytyi tietää, missä nimenomaisessa järjestyksessä hotellihuoneiden ovien turvallisuustekijät oli Powerpoint-materiaaleissa esitetty :D Maassa maan tavalla! Mulla ei oo hajuakaan, miten noi tentit nyt loppujen lopuksi oikein menivät, mut eiköhän se lähiviikkojen aikana selviä - surullinen fakta kun on edelleenkin se, että arvosanoilla ei tuu olemaan juurikaan merkitystä niin kauan, kun vain läpäisen kaikki kurssit, sillä Suomessa kurssimerkinnät tulevat näkymään vain suoritusmerkintöinä. Ryhmätöiden osalta mun täytyy toki panostaa ainakin sen verran, ettei muiden arvosanat tuu kärsimään mun takiani, mutta muuten oon kyllä aatellut olla ottamatta turhaa stressiä koulusta täällä ollessa. Luotan siihen, että kiinnostavat asiat tulevat uppoamaan tajuntaan joka tapauksessa! :)
Ilmakin on ollut koko viikon ajan eilistä lukuunottamatta todella harmaa ja älyttömän matalalla roikkuvat pilvet (vai sumuako tuo nyt on...) nielaisevat pilvenpiirtäjien huiput sisuksiinsa...
PolyU:n kampusaluetta sekä tunnetuimpana maamerkkinä toimiva "kellotorni" :D

Jonkin päivän lounasta...
Ajankäytön tehostamista!
Opiskelusta väsynyttä mieltä on kuitenkin hemmoteltu viime päivien aikana oikein urakalla pienten Suomi-tuliaisten muodossa! Viikonloppuna sain Suomessa vierailulla olleelta Tainalta tuliaisiksi kunnon paketin ruisleipää, pari levyä Fazerin suklaata sekä kauan kaivattuja C-vitamiiniporetabletteja ja vain paria päivää myöhemmin huoneen lattialle oli ilmaantunut ilmoitus mulle saapuneesta paketista. Rakkaan, siskonsa äärettömän hyvin tuntevan Paulan lähettämästä paketista paljastuikin tän herkkusuun iloksi paitsi vähän enemmän ruisleipää ja suklaata (uutuusmaku mukaan lukien!), myös proteiinijauhetta sekä -puddingia! :D En voi ees sanoin kuvailla, millaiselle virneelle mun suupielet kääntyivätkään tän ihanan yllärin myötä... Fazerin Sinistä oonkin ehtinyt jo maistattamaan myös muille ja maailman paras suklaa-titteli myönnettiinkin tälle kultaakin arvokkaammalle herkulle useammasta suusta. Myös ruisleipä on ollut enemmän kuin tervetullutta, sillä oon luopunut kokonaan toivosta paikallisen "leivän" suhteen - pahempaa valkoista höttöä ei todennäköisesti oo olemassakaan :D

Kouluhommia keskeytti mukavasti myös keskiviikkoiltainen, student hallseilla järjestetty uuteenvuoteen liittyvä illanvietto, jonka aikana pääsin testaamaan muun muassa ekaa kertaa taitojani kantoninkiinan kirjoittamisen suhteen, maistelemaan perinteistä "uudenvuodenkakkua" sekä kiinalaista teetä. ;) Kiinan kirjoittamisen suhteen treenaamisen varaa löytyy vielä melkoisesti, mutta onneksi paikalliset tyttöset olivat mielettömän kannustavia ja auttoivat mua merkkien kirjoittamisessa sekä lausumisessa. Lopputuloksena sainkin huoneeseen kannettavaksi neljä erilaista uudenvuodenkoristetta positiivisine toivotuksineen - yhdessä hehkutetaan elämän jokapäiväistä kauneutta, toisessa tervettä kehoa ja kolmannessa toivotellaan hyvää onnea. Niin, ja tokihan mun täytyi taiteilla yksi varsin kliseinen "Laura loves Hong Kong"-tekstikin... ;)


Teenkeittohommia!
Riisikakkusten paistamista tarjoilua varten :)
Gabriellen ihana, perinteinen asu :)
Hmm, mitäs muuta... Reilun viikon mittaisen herkuttelukuurin jälkeen oon yrittänyt parhaani mukaan palata takaisin ruotuun ja pyrkinyt sisällyttämään ainakin muutaman viikottaisen salitreenin muiden menojen sekaan. Vasen jalka on onneksi alkanut osoittaa pieniä parantumisen merkkejä ja vaikka kinttu ei vieläkään oo sataprosenttisesti menossa mukana, oon sen suhteen kuitenkin melko toiveikas. Vaikka juoksulenkkien unohtaminen ja jalkatreenien väliin jättäminen tekeekin ajoittain todella tiukkaa, on tässä vaiheessa kuitenkin vain parasta yrittää rauhoittaa itsensä ja antaa jalan palautua kaikessa rauhassa - mitä nopeammin hermovaurio saadaan korjattua, sitä nopeammin pääsen taas juoksemaan! ;)

Niin, tosiaan: edellisestä reissustahan on vasta juuri ja juuri toivuttu, kun seuraavia suunnitelmia alkaa jo pukkaamaan päälle ja ens viikolla tiedossa oliskin kolmen päivän pikatrippi Filippiineille! Filippiineille matkaan kahdestaan Paulinan kanssa ja yhden Manilassa vietetyn yön jälkeen suuntaamme nenät kohti etelää ja Calataganin niemimaalle meren rannalle. Tällä kertaa lupaan läträtä aurinkorasvan kanssa oikein urakalla, iho kun on paikoitellen vieläkin kuoriutumisvaiheessa edelliskerran jäljiltä :D Eilen kävin hakemassa lääkäriltä kaiken varalta myös malarialääkkeet (jotka tosiaan sai ilmaiseksi ainoastaan hurjan 15 dollarin eli vajaan kahden euron lääkärikäyntimaksun maksamalla...), sillä vaikka kaiken järjen mukaan meidän ei pitäis olla missään vaiheessa matkaa riskialueella, ei vara venettä kaada! Myös pääsiäislomalle kaavaillun manner-Kiinan suunnitelmat ovat edenneet siihen pisteeseen, että ekat junaliput tuli varailtua edellisenä iltana ja reilun viikon mittainen sukellus todelliseen Kiinaan on taas muutaman askeleen lähempänä :)

Toisaalta mulle tulee hieman huono omatunto siitä, että tuhlaan niin paljon rahaa reissuiluun, mutta oon yrittänyt työntää säästäväisyyttä hehkuttavan äänen tällä kertaa niin syvälle mielen taka-alalle kuin mahdollista. Tää on nyt niitä hetkiä elämästä, kun on aika mennä, nähdä ja kokea eikä rahalle suoraan sanottuna mun mielestä oo mitään parempaa käyttötarkoitusta kuin matkustaminen - näin se vain on. Kyllä niitä opintolainoja ehtii sitten maksella takaisin myöhemminkin... :D Tänne asti tuleminen tuntuis myös tietyllä tapaa turhalta, jos loppupeleissä päätyisin vain istumaan omassa huoneessani pakertamassa koulujuttuja ja kuunnellessa muiden huikeita matkakertomuksia. Kaikeksi onneksi kesäsuunnitelmat ovat varmistuneet jo sen verran, että töitä olis taas tiedossa Ahvenanmaalta ja näillä näkymin aloitankin kevään aikana tuhlattujen eurojen tienaamisen takaisin heti kesäkuun alussa. :) Oon kyllä mielettömän innoissani myös tulevasta kesästä, sillä pelkästään edellisvuoden miettiminenkin saa hymyn nousemaan huulille ja kun kaiken kukkuraksi saimme hommattua Emilian kanssa yhteisen, reilun kuudenkymmenen neliön kaksion aivan keskustan tuntumasta, ei kesästä voi tulla muuta kuin huikea!
Eräänä päivänä täällä paistoi jopa aurinko! :D
Koska tämä(kään) postaus ei muka oo vielä riittävän pitkä, lisäilen loppuun vielä muutaman kuvan eiliseltä, jolloin kävimme erään kurssin projektiporukkamme kanssa Hong Kong Islandin eteläpäädyssä sijaitsevalla Repulse Baylla tekemässä pientä empiiristä tutkimusta erään ravintolan veden- sekä energiankäytöstä. Repulse Bay on mulle alueena täysin uusi tuttavuus ja sinne saavuttuamme musta tuntui aivan siltä, kuin olisin sukeltanut hetkeksi Eurooppaan - vastaan kävelevät ihmiset olivat hyvin pitkälti länsimaalaisia ja koko ympäristö henki eurooppalaista tunnelmaa. Alue on mun käsittääkseni ehdottomasti Hong Kongin kalleimpia asuinalueita ja suurimmalta osalta asukkaat ovatkin ulkomaalaisia.
Ryhmätyön tekemisen jälkeen palailimme lähemmäs keskustaa ja muiden suunnatessa takaisin Kowloonin puolelle mä jäin vielä seikkailemaan hetkeksi Causeway Bayn tuntumaan. Yks mun ehdottomista lempiharrastuksista on päämäärätön ja aikatauluton vaeltelu ja sitä onkin onneksi todella helppoa harrastaa täällä - uusia ja ennennäkemättömiä paikkoja löytyy aina! ;) Nautin suunnattomasti siitä tunteesta, kun voin upottaa itseni vieraaseen ympäristöön, suunnata askeleeni sen mukaan, missä milloinkin näyttää mielenkiintoiselta ja olla jonkin aikaa täysin hukassa sijainnin ja ajantajun suhteen tietäen kuitenkin, että tarpeen vaatiessa löydän itseni takaisin kartalle. Tällä tavalla seikkailemalla vastaan tulee monesti paljon kaikkea mielenkiintoista! Kertokaa nyt mulle, etten oo ainoa, joka harrastaa tälllaista..? :D
Repulse Bay Beach :)


Yks mun lempipuuhista on myöskin lukemattomien leipomoiden tarjonnan tiirailu siitäkin huolimatta, etten oikeastaan koskaan osta mitään :D Upean näköiset kakkupalat ja leivokset ovat naurettavan halpoja ja oon päättänyt, että synttäreiden kunniaksi ostan jonkin noista pienistä ja suloisista kakuista porukalla jaettavaksi!
Onkohan tää vakavakin ongelma..? :D
Matalalla roikkuvat pilvet vaikuttivat illan pimetessä lähinnä uhkaavilta...
Nyt tää tyttö suuntaa kuitenkin kulkunsa suihkun kautta lounaalle intialaiseen ravintolaan - palaillaan asiaan! :)

4 kommenttia:

 1. Haha :D Oon varma että täältä löytyy vielä vaaleempaa leipää, käytännössä pullaa (sokeria on varmasti saman verran ellei enemmän ja suolaa sit sen verran että saadaan vähän vähemmän makea maku...)

  Tosi kiva lukea näitä vaihtojuttuja, mä haluaisin hirveästi tehdä stopoverin Hong Kongiin ens kerralla suomeen mennessäni... mut saa nähdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollanen pullaleipä on täälläkin tosi yleistä ja itse asiassa osa leivästä myydäänkin nimellä 'bun' - en oo ihan varma, tietääkö paikallisetkaan aina eroa pullan ja leivän välillä :D Voit kuvitella, millanen ilme yhden mun kiinalaisen kaverin kasvoille nousi kun tarjosin Wasan näkkäriä maistettavaksi... ;)
   Jos onnistut mahduttaan stopoverin täällä kotimatkan varrelle, vinkkaile ihmeessä - voin tarjoutua amatöörikaupunkioppaaksi!

   Poista
 2. Maailmanmatkaaja, laitoin sulle haasteen blogissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. seurailen aktiivisesti sun reissailua, mutta kännykällä kommentointi on vähän jäänyt. Tsemppiä loppukevääseen. :p <3

   Poista