tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kuluneen viikon kuulumisia!

Lämpötilan jäätyä kaikesta päätellen keikkumaan pysyvästi kahdenkymmenenviiden plusasteen yläpuolelle, ilmankosteuden huidellessa pilvissä ja vaatekerrosten vähentyessä päivä päivältä on helppoa huomata kesän lähestymisen. Mua on peloteltu kovasti loppukevään sekä kesän tukalankuumista ja ahdistavan kosteista päivistä ja ainakin tähänastisten kokemusten perusteella oon iloinen siitä, ettei mulla oo aikomustakaan viettää kesää kaupungissa - vielä tässä vaiheessa ilmasto on mukava, mutta kovinkaan paljon tän pidemmälle ei mun puolesta oo väliä mennäkään ;) Suomen kesää parempaa asiaa on sitä paitsi vaikeaa keksiä ja paluu takaisin pohjoiseen juuri parhaan vuodenajan kynnyksellä on ajoitukseltaan täydellinen!

Rakas kotimaa on pyörinyt edellisellä viikolla mielen perukoilla hieman tavallista enemmän. Vaikka en nyt varsinaisesta koti-ikävästä puhuisikaan, ovat muutamat kotosalla täysin arkipäiväisiltä tuntuvat jutut muuttuneet viime aikoina asioiksi, joiden pariin pääsyä odotankin yhtäkkiä innolla: keittiössä häärääminen ja ruoan laittaminen, lautasen täyttäminen raikkaalla ja tuoreella salaatilla, kuntosalin jumppatunneilla huhkiminen, metsässä käydyt pitkät juoksulenkit, hyvään kirjaan uppoutuminen sekä puurokattilan porina aamun varhaisina tunteina. Hektisten ja elämäntäyteisten kuukausien jälkeen jo pelkkä kotona oleskelu ja kiireettömyyden tunne tuntuu takuulla melko mukavalta, täällä kun huoneeseen jääminen tai esimerkiksi leffan katsominen tuntuu jollain tapaa todella väärältä. Eihän tänne asti oo tultu sen vuoksi, että jäisin makoilemaan päiväksi sängyn pohjalle tai uppoutuisin telkkarisarjojen maailmaan! ;) Nautin kyllä täysin sydämin tekemisentäyteisestä elämästä, mutta paikalleen rauhoittuminen täällä tuntuu vaikealta. 

Osasyy kaipuun syttymiseen on luultavasti takaisin Ahvenanmaalle postitetussa työsopparissa sekä viikko sitten ostetuissa lentolipuissa - sain siis lopultakin päätettyä Suomeen paluun ajankohtani ilman suhteettoman suuria takaiskuja pankkitilin suhteen! Lentolippujen hintojen noustessa päivä päivältä mulle meinasi välillä iskeä jopa pieni paniikki ja pelkäsin joutuvani pulittamaan lähes 600€ edullisimmista, edes kaukaisesti järkevistä lipuista. Pienen googlettelun ja Momondon ahkeran päivittämisen jälkeen lopputuloksena sähköpostiin kilahti kuitenkin erilliset, Hong Kongista Moskovaan ja sieltä edelleen Helsinkiin ostetut lentoliput ja näin ollen tää tyttö laskee jalkansa takaisin Suomen kamaralle toukokuun 22. päivä! ;) Pienimuotoinen kikkailu lippujen suhteen aiheutti toki sen, että lentoreitti on kaukana suorasta ja kotimatka tullaankin toteuttamaan yhteensä viiden eri lentokentän, kolmen lentoyhtiön sekä kolmen välilaskun (joista viimeisin on niinkin kaukana kuin Riikassa...) kautta, mutta mitäs moisista pikkuseikoista... :D  
Alkuviikolla juhlittiin taas synttäreitä kakun merkeissä - tästähän alkaa tulla varsin mukava tapa! ;)
Erään aamun aamupalaa - kaupasta halvalla löytyneitä mansikoita all the way from USA, banaania sekä pähkinöitä!
Kotimaa oli esillä myös viime torstaina, kun pidimme ystävämme English Clubin viikottaisessa iltatapahtumassa esitelmän Suomesta Tainan sekä Annan kanssa. Perinteisen powerpointin lisäksi mä kävin tekemässä edellisenä päivänä täsmäiskun Sverigeshoppeniin ja kotiuduin takaisin hallseille näkkkäripaketin, Fazerin Sinisen, turkinpippureiden sekä korvapuustiainesten kanssa - täytyyhän ihmisille tuoda nyt jonkinlainen käsitys siitä, miltä suomalaiset herkut maistuvat ;) Ruisleipää ei tähän hätään valitettavasti löytynyt ja aito, oikea salmiakkikin jäi puuttumaan, mutta näilläkin aineksilla paikallisten suut saatiin mutrulle ja ajatukset rullalle! Pullat sekä suklaa upposivat kyllä nopeasti parempiin suihin, mutta turkinpippuri aiheutti ennalta odotetusti vastakkaisia reaktioita - mua jäi harmittamaan, ettei meillä ollut tarjota lähestyvän pääsiäisen kunniaksi mämmiä :D Myös videoklipit esimerkiksi eukonkannosta ja suojalkapallosta sekä tarinat revontulista, yöttömästä yöstä ja viime joulun pakkaslukemista aiheuttivat yleisön seassa kohinaa. Näin meillä! ;)

Pikainen shoppailu Sverigeshoppenissa tuotti tulokseksi mm. suklaata, turkinpippureita, näkkkäriä, kardemummaa ja kanelia!
Esitys meneillään...
Tää ei ehkä oo se kaikista houkuttelevin kuva tarjolla olleista herkuista, mut syytän tästä teknisistä ongelmista johtunutta kiirettä :D
Elämä nykyisen kämppiksen kanssa vaihtelee päivästä riippuen siedettävän ja sietämättömän välillä - parhaina päivinä tyttöstä ei näy asuntolalla pariin päivään, toisinaan huonosti nukuttuja öitä neitokaisen puuhaillessa omiaan aamuyön tunteina mahtuu viikkoon useampi putkeen. Huoneenvaihto on kaikesta päätellen pistetty vireille, mutta vapaita huoneita ei oo vielä tähän päivään mennessä ilmaantunut ja yhteiselo jatkuu tämänkaltaisena vielä ainakin toistaiseksi. Onneks oon ylihuomenna suuntaamassa nenäni manner-Kiinan puolelle seuraavaksi viikoksi, joten pientä hajurakoa tiiviiseen kämppiselämään on siis tiedossa ihan piakkoin! ;)

Erään päivän taiwanilainen afternoon tea set :)
Perjantai-iltana olin Tainan ja Annan kanssa seuraamassa International A Cappella Extravaganzaa...
...jossa esiintyi parin hongkongilaisen ryhmän lisäksi yhtyeitä myös mm. USAsta, Saksasta sekä Koreasta. Etenkin amerikkalaispoikien mieskomeus sekä korealaisten valloittava esiintyminen saivat lähinnä nuorista naisista koostuneen yleisön kunnon kiljumisen partaalle... :D
Loppuviikon kohokohtia olivat sitten muun muassa lauantainen päiväreissu valloittavalle Lamman saarelle (tästä tuun postailemaan melko muhkean kuvasaldon vuoksi erikseen), illan iloksi ostettu 3,5 euroa kustantanut punaviinipullo sekä sisällön kirvoittamat pitkät keskustelut, uudet, herkulliset ruokatuttavuudet aina red bean pastella täytetyistä paahtoleivistä kookoksen sekä cookies'n'creamin makuiseen soijamaitoon, upea auringonpaiste, tuoreet mansikat aamupuuron päällä sekä ensimmäinen hermovaurion ilmaantumisen jälkeen juostu tunnin lenkki aina yhtä ihanaa satamabulevardia pitkin. 

Mokasiideriä ;)
Tässä tää elämäni kallein viinipullo! :D
Sunnuntaiaamun loistosuunnitelma: päivän aloittaminen aamupalatoasteilla!

Jep, kyllä tää elämä on elämisen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti