torstai 21. helmikuuta 2013

"Aaa, vai että Aurinko... Oon saattanut joskus kuulla, mutta siitä on jo aikaa."

Kukaan Jyväskylässä käynyt ei ole voinut olla huomaamatta Harjua tai ainakaan sen laella olevaa Vesilinnaa - se nimittäin näkyy ja kauas! Heti keskustan vieressä kohoava Harju on varsinkin kesäisin upea puistoalue, joka kohoaa korkeimmillaan yli 50 metriä Jyväsjärven yläpuolelle. Äsken mainitusta Vesilinnasta löytyy näköalatornin lisäksi Keski-Suomen luontomuseo ja heti Vesilinnan vieressä on tunnettu Harjun stadion.

Päätin eilen leikkiä vähän turistia kävellessäni keskustaan restopäivän jälkeen. Puolentoista vuoden ajan oon aikonut käydä kiikkumassa Harjun päällä ja katselemassa, mitä sieltä oikein löytyykään, mutta jostain syystä en oo koskaan saanut sitä kumminkaan aikaiseksi. Eilinen ihanaakin ihanampi auringonpaiste sai kuitenkin nupin jollakin tapaa pyörälle ja päätin lopultakin toteuttaa aikomukseni. Ilma oli todellakin aivan mahtava ja sain muutaman nätin, kevättalvisen kuvan napsittua matkan varrella. :)


Neron portaat kuvattuna Harjulta alaspäin. Portaiden ja kadun päädyssä näkyykin Jyväsjärvi :)
Koti on siellä jossain!
Kohti ääretöntä - ja sen yli! Jyväskylää 90 metrin korkeudesta :)
...ja takaisin maanpinnalla.
Auringon vaikutuksen huomasi kyllä heti - olo oli virkeä ja iloinen ja energiaa tuntui riittävän loputtomiin! Tästä syystä varmaan sainkin aikaiseksi kivuta Harjun huipulle juuri eilen... :D Ilo tuosta oudosta valoilmiöstä on täysin aiheellinen, sillä toissapäivänä uutisoitiin auringon paistaneen Jyväskylässä yhteensä vain 18 tuntia aikavälillä joulukuun alusta tämän viikon maanantaihin. 18 TUNTIA. Kumma, että tuon iloisena hehkuvan palleron vielä tunnisti!

Tällaista eilen, huomenna taas jotain muuta. Nimittäin...


...sisko tulee kyläilemään! :)

4 kommenttia: