lauantai 9. helmikuuta 2013

The secret of getting ahead is getting started

Lupailin viimeksi kirjoittaa tuosta kuntosaliharrastuksen aloittamisesta erillisen postauksen ja nyt aion yrittää vääntää jonkinlaista tarinaa aiheesta. Hetkeä ennen Bloggerin avaamista mietin vielä, onko mulla oikeasti mitään kerrottavaa muutamasta salikäynnistä, mutta päätin nyt sitten kuitenkin tarinoida jotain :DKävin siis puolitoista viikkoa sitten tutustumiskäynnillä Kuntomaailmassa. Oon yleensä ottaen todella huono sanomaan "ei" hyville (ja huonoillekin) tarjouksille ja Johanna sanoikin edellisenä päivänä, että tietää jo etukäteen, miten mulle tulee tuossa käymään. :D Salikorttihan sieltä lähti mukaan reilun puolen tunnin jutustelun jälkeen ja taisin istua tuona päivänä bussissa hymy pyllyssä kotimatkalla - pitkään aikaan mikään päätös ei ollut tuntunut näin hyvältä ja oikealta. Kallistahan salikortin omistaminen on, mutta sain tosiaan muutaman kuukauden puoleen hintaan ja se helpottaa mukavasti näin alussa. :)
Mietin toki myös kotijumppia, lenkkeilyä ja KOOLSin muutamaa ryhmäliikuntatuntia salikortin sijasta, mutta tällä hetkellä tämä vaihtoehto tuntuu yksinkertaisesti parhaimmalta. Koska motivaatio liikkumiseen on nyt näin korkealla, haluan sen myös säilyvän kauemmin kuin kaksi viikkoa. Monipuoliset ryhmäliikuntatunnit ja kuntosali varmasti tarjoavat ainakin valinnanvaraa ja parempaan päin ollaan itse asiassa vielä menossa, sillä tuo keskustan sali laajentuu ja uudistuu kesällä täysin! Sitä paitsi en raaski olla käyttämättä kallista korttia sen hommattuani, joka toimii huonoina päivinä motivaationlähteenä varmaan sekin... :D

Näin ekan viikon jälkeen oon onneksi huomannut, ettei salille lähteminen ole vaatinut mitenkään erityisen kovia ponnisteluja - joka kerta oon ollut aivan intopinkeenä suuntaamassa liikkumaan vesipullo ja treenivaatteet repussa keikkuen. :D Ekan kerran kävin testailemassa ryhmäliikuntatarjontaa viikko sitten perjantaina step-tunnin ja cx-worxin merkeissä. Niin syke- kuin lihaskuntopuolikin tuli siis tsekattua heti alkuunsa. Tyypillinen liikunnan jälkeinen hyvä olo jäi kuitenkin tuolla kertaa välistä, sillä flunssa alkoi päästä niskan päälle kesken tuntien ja kotimatka sujui täristen ja särkylääkepaketin luo ikävöiden. :(

Viikonloppu kului tosiaan sairastellessa enkä vielä maanantainakaan uskaltanut lähteä oikeastaan minnekään jälkitautien pelossa. Loppuviikon aikana ehdin kuitenkin käydä salilla useamman kerran ja kävin niin sh'bamissa, jättipallojumpassa kuin ihan perinteisesti kuntosalillakin.


Kuva.
 Rakastuin sh'bamiin - helpot ja vauhdikkaat koreografiat baarista tuttujen biisien tahtiin ja that's it ;) Myös jättipallojumppa oli hauskaa ja kehittää varmastikin tasapainoa pidemmällä tähtäimellä huimasti! Tänään oli tarkoitus mennä pyörähtämään vielä zumba toningissa ja body balancessa, mutta hillitön päänsärky saikin palaamaan töistä suoraan kotiin ja nukkumaan. Eiköhän tässä vielä sinnekin ehditä. :)

Ihan kunnon salitreeniä oon hieman arkaillut, sillä mulla ei ole oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, miten mun kannattaisi treenata. Mitä lihasryhmiä kerrallaan, mitä liikkeitä ja missä järjestyksessä, millä tavalla ja kuinka usein? Personal trainer-aikani on reilun viikon päästä, mutta en millään malttanut odottaa sinne asti vaan lähdin testailemaan laitteita jo etukäteen. Tuskinpa ehdin aiheuttaa mitään hirveän suurta vahinkoa itselleni, sillä melko tutun näköisiä laitteita tuolta tuntui kuitenkin löytyvän. :)


Tässäpä edellisen viikon liikunnat tiivistetyssä muodossa. Oon käyttänyt HeiaHeiaa treenien kirjaamiseen - hauska ja helppo tapa pysyä kärryillä siitä, mitä on milloinkin tullut tehtyä. :) Tällä viikolla tuli liikuttua melko paljon, mutta luultavasti en vastaisuudessa kykene ihan tuollaisiin viikkosuorituksiin aikataulujenkaan vuoksi.

Olen siis viihtynyt uuden harrastukseni parissa paremmin kuin hyvin enkä ymmärrä, miksi en oo tehnyt tätä jo paljon aiemmin! Oma jaksaminen on tuntunut paranevan, kun on alkanut liikkumaan suht usein ja syömään huomattavasti aiempaa kevyemmin :) Muutamia ns. lipsahduksia syömisen kanssa on toki sattunut (esimerkiksi viime viikonloppuna söin jäätelöä flunssaisena aivan mielettömiä määriä ja sitä edellisenä viikonloppuna upposikin sitten alkoholia JA Hesen ateria), mutta sellainenhan kuuluu vain elämään! Herkkuhimo on kuitenkin huomattavasti aiempaa pienempi ja se on hyvä se :)

Loppuhuomiona vielä pyydän kurkkaamaan postauksen ekan kuvan uudelleen ja vilkaisemaan mun uutta avaimenperää! Ostin tuon Ur & Pennistä pukukaapin lukon avaimia varten, sillä teksti vain yksinkertaisesti upposi ja sopii sitä paitsi mainiosti juurikin noiden avainten perään roikkumaan. :) Hintaakaan ei muistaakseni jäänyt hurjan -70% alennuksen jälkeen kuin vajaat kaksi euroa.


"Sinä et saa koskaan kasvoja, ellet opi tappelemaan."
- Pikku Myy 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti