keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Se on PvVMSK, legendaarinen muskarishow!


Lauantaina vietimme iltaa matalassa majassamme parin kemiläisvahvistuksen voimin. Pääsin pitkästä aikaa pelaamaan juomapeliä ja pakko kyllä myöntää, että muutaman vuoden takaiset hetket tulivat kyllä melko vahvasti mieleen korttia lätkiessä. :D Mielikuvissani erilaisia juomapelejä tuli pelailtua varsinkin lukioaikana melko tiuhaan tahtiin ja tokihan näitä hienoja muistoja piti taas verestää! Tällä kertaa shotit olivat kuitenkin vaihtuneet lonkeroon ja siideriin eikä pakkaakaan saatu pelattua loppuun saakka. Viimeksi mainitun syy oli tosin pelaajien hyytymisen sijaan korttipakan uiminen oluessa... :D

Mulla oli pitkästä aikaa myös kiharat, joista tässä kuvassa tosin näkyykin paljon... :D
Loppuyön vietimme tanssahdellen keskustan Freetimessa. Muistan käyneeni baarissa ainoastaan kerran, silloinkin appron aikaan, ja mielenkiinnolla lähdin kurkkimaan nyt hieman paremmalla ajalla, millainen meno paikassa olisi. Porukkaa oli kuin pipoa, mutta jostakin syystä musiikki ei kuitenkaan napannut ollenkaan. Pakko kai sitä sitten on myöntää olevansa sellainen tyypillinen massabaarikävijä, joka haluaa kuulla illan aikana ainoastaan huono dance-versioita kuluneista ja korviin koskevista radiohiteistä... :D

Sunnuntain master plan oli raahautua iltapäivällä Lounaispuistoon kuuntelemaan vuosittaista MILjazz-tapahtumaa. Kyseinen Puolustusvoimien järjestämä puistokonserttikiertue pysähtyy tänä kesänä kahdessatoista eri kaupungissa aina Helsingistä Ouluun ja tarjoaa eri soittokunnista muodostettujen big bandien loistavia esityksiä piknikihmisille ja muille kuuntelijoille - mikä parasta, täysin ilmaiseksi! Esiintyvät soittokunnat vaihtuvat paikkakunnan mukaan Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan show bandia lukuun ottamatta, joka siis kiertää mukana jokaisessa konsertissa. Siinä sitten onkin sellainen jokaisen must see-bändi, sillä PvVMSK:n meininki on joka kerta yksinkertaisesti huikeaa! Voin paljastaa, että sunnuntaina kuultiin mm. Gangnam Style sekä Mikä boogie, molemmat melko mahtavina big band-versioina... :) Nyt siis puhallinmusiikista ja soittokunnista mahdollisesti syntyneet ennakkoluulot romukoppaan ja tsekkailemaan tulevia keikkoja - lupaan, ettei esitys jätä ketään kylmäksi! ;)

Pieni reload tuli lauantai-illan jälkeen tarpeeseen...
Mukana menossa oli trumpetisti Esko Heikkinen, joka on muutama vuosi sitten ollut johtamassa orkesterimme järjestämää kevätpuhallusta, sekä torniolaislähtöinen Nina Mya!


Kun tällaisessa tapahtumassa kerran oltiin, tunsin tietynlaiseksi velvollisuudeksi käydä ostamassa legendaariset sotkun munkkikahvit. Maistui yhtä hyvältä kuin aina ennenkin!
Ikään kuin kirsikkana kakun päällä toimineen show bandin lisäksi lähes nelituntisessa puistokonsertissa esiintyi myös Jyväskylän oma Ilmavoimien soittokunta sekä Savon sotilassoittokunta. Paikalla oli Puolustusvoimille ominaiseen tyyliin myös sotilaskodin teltat, joista oli mahdollisuus ostaa edulliseen hintaan herkulliset munkkikahvit, sekä jonkinlaista armeijakalustoa esittelyineen. :)

Kannattaa käydä kurkkimassa Youtubesta videoita hakusanoilla MILjazz, PvVMSK sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan show band. Sieltä löytyy kaikkea kivaa!

Tämän viikon olenkin sitten viettänyt melko tiiviisti töissä. Aloitan juhannuksen jälkeen loppukesän kestävän harjoittelun ja olin suunnitellut viettäväni viimeisen lomaviikon rentoillen ja nukkuen - WRONG! Sain sunnuntai-iltana kymmeneltä viestin työkaverini sairaslomasta ja tuuraamismahdollisuudesta ja no, milloin sitä köyhä rahasta kieltäyisi... Sairasloma venyi keuhkoputkentulehduksen takia päivä päivältä pidemmäksi ja tällä hetkellä takana onkin kolme täyttä työpäivää, edessä vielä huominen muutaman tunnin työvuoro. Työvuorojen alkaessa aamukuudelta on väsymys ollut päivän sana viimeisten vuorokausien aikana, sillä tältä erää en onnistunut unirytmin kääntämisessä riittävästi ja yöunet ovatkin jääneet 2-4 tuntiin. Pirteyttä hehkuvan työpäivän jälkeen olen tullut suoraan kotiin päikkäreille, jotka tänäänkin venähtivät lähes neljän tunnin mittaisiksi. Hupsista... :D

Se siitä lomaviikosta sitten! :D Toisaalta kyllä hieman harmittaa, sillä arvailen jo etukäteen harjoittelun alun tuntuvan melko rankalta kolmivuorotyön ja täysin uuden työnkuvan takia - viikon lepäily ennen koulun alkuun asti jatkuvaa puristusta olisi voinut tulla tarpeeseen. Tosiasia kuitenkin on se, että töistä kieltäytymällä "menetän" melkoisen summan käytännössä ylimääräistä rahaa.

Hyvä puoli kuitenkin on, että olen päässyt päivittäin kurkkailemaan Hesarin ja Keskisuomalaisen sarjakuvat, jotka jaksavat piristää kesken koomaisenkin päivän!

Tällaista tältä erää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti