lauantai 15. kesäkuuta 2013

even angry birds are happy

Torstaina sain Ninniltä puoli kahden maissa viestin, joka kuului näin: "mitä teet tännää? lähetäänkö sataman yöhö kattoo cheekkii? :D"

Ai että lähdetäänkö?

Tunnin kuluttua tekstarin saapumisesta olin klikkaillut netistä ennakkolipun tapahtumaan ja virittänyt itseni odottavan innostuneeseen fiilikseen:

Kohta mennään!

Jyväskylän upeassa satamassa tapahtuu tänä viikonloppuna, kun jo vuodesta 1995 asti järjestetty Sataman Yö pyörähti käyntiin torstaina. Olin googletellut kyseistä tapahtumaa ja sen esiintyjiä jo aikaisemmin, mutta jostain syystä ajatus lähtemisestä jäi kuitenkin puolitiehen. Tai no, lähinnä olin viikolla niin sekaisin päivämääristä ja viikonpäivistä, ettei minulla ollut hajuakaan siitä, että oli jo torstai! :D Viestin saavuttua päätös lähtemisestä syntyi kuitenkin hyvin nopeasti - pitäähän sitä päästä edes kerran kesässä haistelemaan vähän festaritunnelmia! Tämänhetkinen taloustilanteeni ei tue millään tavalla suuremmille festareille, kuten Ruissiin tai Provinssiin (jossa olisi esiintynyt mm. Mew, nyyh!) lähtemistä, mutta tällainen pieni, muutaman kilometrin päässä järjestetty tapahtuma mahtui onneksi budjettiin ongelmitta. ;) Pienen festareista teki lähinnä tapahtumapaikka, sillä sataman kauneudesta huolimatta alue on melko pikkuruinen, samoin kuin koko moottoritien ja järven väliin jäävä Lutakko kaupunginosana. Sehän ei onneksi vaikuttanut tunnelmaan millään tavalla negatiivisesti - päinvastoin!
Torstain lipusta maksoin 25e ja koska matkoihin tai muuhunkaan sellaiseen ei kulunut rahaa, selvisin illasta melko edullisesti. Okei, muutaman lonkeron olisin mielelläni maistellut esiintyjien välissä, mutta hurjat hinnat nähtyäni tyydyin 2,50e maksavaan vesipulloon. Ei, paikalla ei ollut Hans Välimäen ravintolaa! ;)

Kuva.
No mitenkäs ne torstain esiintyjät sitten? Vallan loistavat, jos minulta kysytään! :D Isac Elliot vakuutti heti ensimmäisen biisin ilmestyessä radiosoittoon ja minun on vieläkin vaikeaa ymmärtää, miten 12-vuotias suomalainen poika voikaan ääntää englantia niin hyvin. Nuoresta iästään huolimatta Isac on todella lahjakas laulaja ja esiintyjän elkeet olivatkin hyvin hallussa! Ei sinänsä mikään ihme, sillä herra on ehtinyt mm. laulaa Suomen menestyksekkäimmässä poikakuorossa, Cantores Minoresissa, sekä esiintyä kahdessa Svenska Teaternin näytelmässä. Huh!

Cheek ja Antti Tuisku ovatkin sitten pyörineet "must see"-listallani jo useamman vuoden ajan. Lähes kaikki muut ikätoverini ovat tainneet nähdä Antti Tuiskun jo kymmenisen vuotta sitten, minä tulen hitaasti mutta varmasti perässä ja suuntaan ensikeikalleni kypsässä 21 vuoden iässä! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan... ;) Harmi vain, etten ole missään vaiheessa tutustunut kunnolla Antin uudempaan tuotantoon ja tämän sainkin huomata keikan aikana, kun suurin osa esitetyistä biiseistä ei soittanut minkäänlaisia kelloja pään sisällä :D Missäs ne vanhat kunnon Sä fuulaat, Yritä ymmärtää ja Tyhjä huone olivat? Tuntemattomista biiseistä huolimatta keikka oli hieno kokemus ja Antti vaikutti melko symppikseltä tyypiltä! :)


...ja sitten se Cheek. Tunnelma teltassa oli huumaava koko keikan ajan ja yleisön mielettömän fiiliksen ja innostuksen pystyi melkein maistamaan. Antti Tuiskun jälkeensä jättämä pieni harmistus biisien tuntemattomuudesta kumoutui täysin, sillä tunnin aikana kuultiin Cheekin tuotantoa aina vuoden 2008 Liekeissä-hitistä muutaman viikon takaiseen Jossuun, unohtamatta tietenkään Vain elämää-sarjassa esitettyjä biisejä. Huh. Tulen kyllä suuntaamaan Cheekin keikalle vastaisuudessakin ja itse asiassa tsekkailinkin netistä, että kyseinen herra saapuu marraskuussa esiintymään Jyväskylän Paviljonkiin... ;)


Reissu oli todellakin 25 euron arvoinen, vaikka emme lähteneetkään jatkamaan iltaa minnekään festareiden päätyttyä. Keikkakärpäsen puraisemana aloin myös haaveilemaan heinäkuussa järjestettävistä Suomipop-festareista, joiden esiintyjäkaarti miellyttää ainakin itseäni melkoisesti: löytyy PMMP:tä, Laura Närheä, Kaija Koota, Tuure Kilpeläistä, Haloo Helsinkiä ja monia muita! Tämä täytyy laittaa vakavaan harkintaan... :)

Seuraavaksi alankin valmistautumaan tätä iltaa varten, sillä suunnitelmissa olisi pienimuotoista irroittelua yöelämän merkeissä! Hurjan suuret onnittelut myös tätä kautta ripille päässeelle siskolleni, jota en valitettavasti päässyt onnittelemaan kasvotusten tänä viikonloppuna. Nähdään juhannuksena, muru! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti