lauantai 22. maaliskuuta 2014

Helppo aamiaisherkku viikonloppuun!

Viikonloppuisin on mukavaa astua edes hetkeksi pois arkirutiinien keskeltä ja tehdä jotain sellaista, mitä ei tavallisten päivien pyörteiden keskellä ehdi tai jaksa tehdä. Asia voi olla pieni ja jonkun toisen silmissä mitätönkin seikka - tärkeintä, että asia tuntuu itsestä merkitykselliseltä.

Itselleni tällaisina vapaapäivien pieninä helminä toimivat muun muassa pitkät yöunet, sängyssä lojuminen heräämisen jälkeen sekä hieman tavallisesta poikkeava aamupala. Viime lauantaina päätin testata suosikeiden joukosta kaivamaani marjaista ja jogurttista uunimunakasta, joka sai veden herahtamaan kielelle heti reseptin lukemisen jälkeen. Vaikeinta koko hommassa oli ehdottomasti munakkaan kypsennysvaihe nälän kurniessa mahassa ja herkullisen tuoksun leijaillessa uunista ympäri keittiötä - suosittelen siis keksimään jo etukäteen jotain kehittävää puuhaa tuon puolituntisen ajalle, minkä aamiainen joutuu uunissa olemaan. 

Odottaminen kuitenkin kannatti tälläkin kertaa ja nenän eteen putkahtanut marjaherkku oli yksinkertaisesti suussasulavan ihanaa - niin ihanaa, että voisin hyvin kuvitella syöväni tätä vaikkapa jälkiruokana! Tästä määrästä riitti hyvin myös iltaherkuksi sekä vielä seuraavankin aamun iloksi, vaikkakaan en usko, että koko vuoan syöminen kertaheitollakaan kaataa maailmaa mihinkään... ;) 

Marjaisa jogurttiherkku

4 kananmunaa
125g maitorahkaa
125g maustamatonta jogurttia
2rkl sokeria
1tl vaniljajauhetta
1rkl perunajauhoja
2dl mustikoita tai muita marjoja
öljyä vuoan voiteluun

Sekoita jogurtti, rahka, sokeri, vaniljajauhe ja perunajauhot vatkaten kananmunien joukkoon. Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan ja lisää päälle marjat. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes paistos on hyytynyt. 

 Alkuperäinen ohje: Hayley's Cuisine

Herkullista viikonloppua! :)

11 kommenttia:

  1. Mulla tuli heti ihan kamala nälkä kun näin tämän kuvan! Lääh, super namin näköistä :) Jos vaan muistan kauppaan mennessä, niin tähän ostetaan kyllä heti ainekset :)

    Kiitos Laura!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin luvata, että lopputulos oli supernamia! ;) Ihanaa että innostuit testaamaan, tuu ihmeessä kertomaan sitten, mitä tykkäsit!

      Poista
  2. mmm pakko koittaa!! :) kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Mielelläni jaan muillekin sellaisia reseptejä ja muita juttuja, jotka oon itse kokenut hyväksi - sehän on oikeastaan puolet koko homman ilosta! :)

      Poista
  3. Oi nam, tätä pittää kyl kokeilla asap... eli ku vapaat alkaa muutaman yön päästä :)

    VastaaPoista
  4. Oo namm, miten hyvän kuulosta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä vain kuulosta siltä, vaan on sitä myös! :D

      Poista
  5. Oi vitsi miten nerokas idea, tämä on varmasti hyvää! Pitää testata kunhan on aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Tää menee mun mielestä tosiaan myös hyvin vaikka jälkiruoasta, oli sen verran makeaa herkkua :)

      Poista
  6. Toimiihyvin myös omenalohkojen kanssa...etenkin kun ne paistettu voissa ja sokerissa ensin pannulla.... Tätä kyllä teen toistekkin.

    VastaaPoista