keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kolme herkullista arkiruokavaihtoehtoa!

Jo useampana sunnuntaina mun alkuillat ovat hujahtaneet keittiössä kattiloiden, paistinpannujen ja uunivuokien keskellä seuraavan viikon ruokia kokkaillen. Mealpreppauksestahan on tullut tietynlainen trendijuttu fitnessilmiön myötä ja yhä useammasta blogista löytyykin kuvia pakasterasioihin grammalleen punnituista parsakaaleista, naudan jauhelihasta sekä kanafileistä - ootte varmaan huomanneet saman? ;) Mulle itselleni viikon ruokien valmistus yhdellä kertaa ei kuitenkaan liity niinkään yksittäisten annoksien helppoon saatavuuteen, vaan se merkitsee lähinnä ajan säästämistä sekä arjen helpottamista työ- ja koulupäivien keskellä. Kun ruokaa tekee kerralla niin paljon, että sitä riittää pakastettavaksi asti, ei keittiössä tarvitse hirveästi aamupuuron keittämistä ja jääkaapista kaivetun viilipurkin hakemista lukuun ottamatta viettää aikaa viikolla. Kun ruokaa valmistaa vielä samalla kertaa useampaa eri laatua, ei kyllästyminenkään pääse iskemään heti tiistain koittaessa :)

Viime sunnuntaina testatattavakseni päätyi kolme helppoa ja itselleni entuudestaan tuntematonta arkiruokareseptiä, joista jokainen osoittautui todella herkulliseksi tuttavuudeksi. Oma mielipiteenihän on, että tavallisesta elämästä voi ja ehdottomasti kannattaakin tehdä aavistuksen ihanampaa pienten juttujen, kuten hyvän arkiruoan, avustuksella. Jokainen näistä kolmesta reseptistä päätyi mun päänsisäiselle "elämän pienet, ihanat asiat"-listalle - kertokaahan tekin mielipiteenne, mikäli päädytte testaamaan! :)

Herkullinen kaali-papuvuoka
n. 300-400g pakasteparsa- ja kukkakaalia
1 sipuli
1tlk yrttistä tomaattimurskaa
1tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1,5dl juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
basilikaa


Kiehauta pakastekaalit. Pilko sipuli, murskaa valkosipuli ja sekoita ainekset yhteen. Lisää seokseen tomaattimurska sekä pavut tomaattikastikkeessa ja mausta oman makusi mukaan. Levitä seos uunivuokaan, ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.

Älyttömän ihana, tomaattisen mausteinen tuoksu leijaili uunista jo hieman ennen ruoan valmistumista eikä lopputuotoksen maku kyllä hävinnyt tälle ennakko-oletukselle millään tavalla! :)

Raejuusto-porkkanaletut
2dl maitoa
2dl vehnäjauhoja 
(voit myös korvata puolet vehnäjauhoista esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla)
2 porkkanaa raastettuna
1prk raejuustoa
1 kananmuna
suolaa
pippuria

Vatkaa jauhot maitoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Paista letut miedolla lämmöllä.

Lettujen koostumuksesta tuli mun mielestä todella kiva raejuuston ansiosta! :) Kannattaa maustaa taikina kunnolla ennen paistamista, sillä ainakin omiin lettuihini jouduin lisäämään hieman makua jälkeenpäin... 

Alkuperäinen ohje Inkiväärihillo-blogissa.


Tonnikalarisotto
2dl riisiä
1prk tonnikalaa öljyssä
1prk tomaattipyreetä
2 tomaattia
n. 1dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 sipuli
mustapippuria
oreganoa
soijaa
ripaus suolaa
vehnäjauhoja suurustamiseen

Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Riisin kiehuessa kuullota pilkottu sipuli tonnikalapurkin öljyssä ja lisää joukkoon tomaattipyree,, pilkotut tomaatit, vettä, lihaliemikuutio sekä mausteet. Lisää tonnikalat kastikkeeseen viimeisenä ja suurusta tarvittaessa vehnäjauhoilla. Sekoita lopuksi riisi kastikkeen sekaan.

Lyhyestä (ja yksinkertaisesta) virsi kaunis: tää oli ihanaa! :D

Alkuperäinen ohje täältä.

4 kommenttia:

  1. uu kokeilen ehdottomasti, ykkönen varsinkin kuulostaa herkulta!

    Ja mun blogista muuten löytyy haaste sulle: http://nellikochanie.blogspot.fi/2014/03/liikaa-minusta-eli-yksitoista-faktaa-ja.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Haluan sitten ehdottomasti kuulla mielipiteitä :)

      Kiitos haasteesta, käynpäs heti kurkkaamassa!

      Poista