maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hieman yhteenvetoa tulevista tapahtumista ja suunnitelmista!

Kuten monet teistä ovat saattaneetkin jo huomata, on mulla tällä hetkellä melko monenlaisia suunnitelmia, ajatuksia ja tavoitteita tulevaisuutta koskien - löytyy kaikenlaista lomareissuista vaihto-opiskeluun ja biletyksestä Rukalla kesätöihin Maarianhaminassa. Välillä mulla on itselläkin sellainen olo, että oon aivan pihalla kaikkien näiden edessä olevien juttujen kanssa ja ajatusten selventämiseksi aattelin kirjoittaa pienen yhteenvedon siitä, mitä milloinkin on nyt sitten tapahtumassa! Myönnetään, että verrattuna esimerkiksi puolen vuoden takaiseen aikaan on mulla tällä hetkellä älyttömän monta rautaa tulessa ja välillä voin samaistua erittäin hyvin liian montaa koiraa samanaikaisesti ulkoiluttaan ihmiseen - hihnat uhkaavat mennä helposti sekaisin ja kaikkien koirien hallitseminen yhtä aikaa on vaikeaa. :D Elämä on kuitenkin elämistä varten ja koska viimeiset vuodet ovat olleet melko lailla hiljaiseloa, on nyt sitten kaikesta päätellen aika repäistä ja toteuttaa niitä asioita, joiden toteuttamisesta on ehtinyt haaveilla jo aivan riittävän pitkään.

Tulevat viikot huhtikuun alkuun asti aion siis pääsääntöisesti paiskia töitä sekä käydä koulua - jälkimmäistä mulla tosin on loppukevään ajan lähes säälittävän vähän. Kolmesta kurssista yksi, Asian Tourism and Service Culture, on verkkokurssi eikä niiden kahden muunkaan, Management of Tourism Sales and Distribution Channelsin tai Venäjä 3 puolesta tunneilla tarvitse kolmea kontaktikertaa useammin viikon aikana istua. :) Normaaliarkea värittämässä ovat esimerkiksi ensi viikonlopun vierailu Kangasalla ihanan serkkuni luona sekä synttäribileet, joiden järjestämisestä haaveilen kovasti huhtikuun alussa. Onhan 22 nyt sentään hei todella tärkeä ja merkityksellinen ikä! ;)
Johannan koti on aivan upea ja ootan esimerkiksi jälleennäkemistä poreammeen kanssa erittäin innolla... ;)
9. huhtikuuta otan suunnan kohti Helsinkiä, mistä lennämme seuraavana aamuna Paulan kanssa Norwegianin tutuin ja turvallisin siivin Pohjois-Norjaan. Jäämeren rannalla Vadsøssa tulee viihdyttyä noin viikon verran, minkä jälkeen ajelemme äidin ja siskon kanssa pääsiäiseksi reilut 800km etelään eli Kuivaniemelle pääsiäisenviettoon muun perheen luo. :) Pääsiäinen tulee mitä luultavimmin vietettyä lähinnä Oulu - Tornio-akselilla perheen, sukulaisten ja kavereiden kanssa aikaa viettäen. Sounds good to me!
Viime pääsiäisenä syötiin norjalaista kakkua...
...nautiskeltiin lumisista merenrantamaisemista...
...sekä suklaasta!
Pääsiäisen jälkeen jään vielä muutamaksi päiväksi pohjoiseen, sillä seuraavan viikonlopun avainsanoine toimivat kolme autollista tyttöjä, hulppea neljäntoista hengen kelomökki, kassit täynnä juotavaa sekä tähtiin asti viritetty biletunnelma - it's time for Ruka Spring Break, babes! ;) Keväisestä Rukan reissusta on ehtinyt muodostua jo traditio, vaikkakin itse oon päässyt rahatilanteen määrittelemänä mukaan ainoastaan ekalla kerralla kolme vuotta sitten. Tänä vuonna hyppään kuitenkin taas pitkästä aikaa bilekelkan mukaan ja niin omien kokemusteni kuin kuultujen tarinoidenkin perusteella viikonlopusta tulee melko... noh, elämyksellinen :D
Paardit vm. 2011!
Rukalta palattuani mulla tulee olemaan muutama viikko aikaa saada kevään kouluhommat pakettiin, tehdä mitä luultavimmin ainakin jonkin verran töitä, juhlia vappua ja nauttia Jyväskylästä sekä ystävien seurasta ennen Ahvenanmaalle suuntaamistani. Jos mahdollista, käyn tässä välissä myös piipahtamassa Maarianhaminassa jo etukäteen ja kurkkaamassa tulevaa työpaikkaani ennen kuun puoliväliä, jolloin aloitan ihan aikuisten oikeasti respaneidin työt. ;) Kesä kuluu kokonaisuudessaan Ahvenanmaalla ja sen kulusta mulla ei olekaan vielä mitään tarkempaa tietoa, mikä on tietyllä tapaa ihan mukavaakin. Pikkuveljen ylioppilasjuhlissa tuun käymään toukokuun lopussa, mutta siinäpä mun suunnitelmat sitten töitä lukuunottamatta ovatkin. Katsotaan, mitä kesä tuo tullessaan!

Syksystäkään en tiedä vielä muuta kuin sen, että tuun palaamaan suoraan töistä takaisin koulun penkille, reissaamaan lokakuussa Ninnin kanssa vielä määrittelemättömäksi ajaksi Lontooseen sekä toivon mukaan järjestelemään tulevan kevään vaihtoon lähtemistäni. Jos hyvin käy, kutsuu Aasian manner ja Hong Kong mua kevätkaudeksi luokseen ja näin ollen syksy tulee olemaan täynnä käytännön järjestelyjä esimerkiksi asunnon, lentolippujen ja muiden mukavien pikkujuttujen suhteen. Onneksi siihen on vielä vähän aikaa, mulla ei nimittäin riittäis tällä hetkellä energiaa järjestellä tuollaisiakin juttuja kaiken muun päälle... :D
Kuva.
Kaikista mielenkiintoisista ja vähän pelottavistakin suunnitelmista huolimatta tärkeintä on kuitenkin se, mikä kaiken pyörityksen keskellä saattaa toisinaan painua unohduksiin: tässä hetkessä eläminen. Vaikka tulevat kuukaudet sisältävät paljon erilaisia juttuja, joita kieltämättä odotan enemmän kuin innolla, on Haloo Helsinki ollut enemmän kuin oikeassa levyttäessään alla olevan kappaleen. 

Hetki on kaunis, ja missä mä oon, siellä se on.
Kuvat.
Olisi hurjan mukavaa kuulla myös teidän mahdollisista suunnitelmistanne - miltä tuleva kesä tällä hetkellä näyttää? Nautitteko asioiden suunnittelusta vai pyrittekö elämään mahdollisimman paljon hetkessä? :)

8 kommenttia:

 1. Huhhuh, sä se et jää tuleen makaamaan tänä vuonna ja tuskin seuraavinakaan ;)
  Hitto vie ku pääsiäinen on noin myöhään, eikö se ennen oo ollut alkukuusta?? :D harmi kun ei taideta nyt ehtiä enää nähdä :( mä tuun Helsinkiin tän kuun viimeinen vklp mut muutoin en taida missään ehtiä käymään ennen lähtöä. Onneks on tää somen maailma! Josta puheenollen, sunkin pitäis liittyä Instagramiin, sulla on aina niin kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen on kyllä tänä vuonna tosi myöhään! Viime vuonna se oli mun mielestä jo maaliskuun lopulla, eli melkein kuukautta aikaisemmin... Tuskaa odotella pääsiäismunien syömistä niin pitkään :(
   Aika typerää kyllä, että mennään aivan ristiin taas näiden menojen kanssa... Mutta lupaan pitää silmät auki niiden syksyn äkkilähtöjen suhteen! ;) Ja onneksi tosiaan on myös tämä ihana some, what would we do without it? Instragramin lupaan hommata siinä vaiheessa kun vaihdan puhelinta, tällä hetkellä puhelimen kamera on niin surkea ettei sillä otetuista kuvista saa yhtään mitään selvää :D

   Poista
 2. Sun vuosi kuulostaa huikealta! Täällä yksi kateellinen taas huutelee, itsellänihän menee siis aika vain töissä ja gradun parissa. Huoh. Valintojavalintoja. :D -Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä ja gradun kirjoittamisessa ei ole mun mielestä myöskään mitään vikaa! :) Mullakin on takana useampi pelkän arkielämän täyttämä vuosi, joten ei munkaan elämä oo tällaista ollut tai tule luultavasti olemaankaan vastaisuudessa - tällä kertaa kaikki vain sattuu ajoittumaan näin lyhyelle aikajänteelle :D

   Poista
 3. Ai haitko sä Hong Kongiin vaihtoon? Mun yksi luokkakaveri lähtee myös sitten vuoden päästä sinne. :) Siellä pitäis olla aika hyvä se matkailun koulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sinne oon hakenut ja pidän kovasti peukut pystyssä sen suhteen, että pääsisin kans sisään! Hei, mahtavaa kuulla - siellä toivon mukaan törmäillään sitten sen kans :)
   PolyU:n hotelli- ja matkailupuolen koulutuksesta oon kuullut kans pelkästään älyttömän positiivisia kommentteja, joten todella mielenkiinnolla ja innolla lähden kyllä kurkkimaan, miltä siellä näyttääkään :)

   Poista
 4. Vau, kuulostaa todella huikealta vuodelta ja kivoilta suunnitelmilta! Toivottavasti pääset Hong Kongiin vaihtoon ja kesätyöt sujuu hyvin Ahvenanmaalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kaikki tulee menemään edes suunnilleen suunnitelmien mukaan! :)

   Poista