keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Uudet tuorepuurosuosikit!

Puuro kuuluu mun jokapäiväiseen elämääni suunnilleen yhtä olennaisena osana kuin hampaiden harjaaminen, veden juominen ja nukkuminenkin - sitä voisi siis kutsua jo yhdenlaiseksi välttämättömyydeksi. Tuntuu sinänsä hassulta kirjoittaa näin, sillä vielä pari vuotta sitten en voinut ymmärtää ihmisiä, jotka suostuivat syömään puuroa vapaaehtoisesti - mummon keittämää riisipuuroa tai harvinaista mannapuuroherkkua lukuunottamatta. ;) Tämäkin seikka kuuluu kuitenkin niihin asioiden, joiden suhteen oon kääntänyt kelkkani täydellisesti ja nyt uskaltaisinkin kutsua itseäni jo vannoutuneeksi puurofaniksi! :D
Ilmiselvä minä heti herättyäni... :D Kuva täältä!
Pääsääntöisesti mun aamupuuroni syntyvät täysin kaapeista löytyvien ainesosien sekä päivän mielialan mukaan - joskus mieli tekee lämmintä, pitkään haudutettua puuroa, joskus taas aloitan aamuni mieluummin jääkaapissa yön yli muhineella tuorepuurolla. Toisinaan kaipailen päivän tehostarttaajaksi hieman tuhdimpia makuja, kuten maapähkinää tai taateleita, joskus mieli tekee herkutella marjaisalla aamupalalla ja joinain päivinä haluan kahvikuppini seuraksi raikkaan hedelmäisen puuroannoksen. Reseptejä tulee noudatettua yhä harvemmin ja vaikka saatankin saada eri blogien ja nettisivujen kautta tietynlaisia inspiraatioita uusista puuroideoista, nakkelen loppupeleissä ainesosia kattilaan melko lailla summamutikassa ja lisäilen sekaan myös omia ideoitani täysin mieleni mukaan - tästä syystä lähes jokainen aamupalani on tietyllä tapaa täysin uniikki versio ja tarkkoja reseptejä tai ainesosamääriä on melko vaikeaa antaa.

Viime päivinä oon nautiskellut melko paljon erilaisista tuorepuuroista ja päätin yrittää tallentaa ne reseptiksi asti myös teitä varten. Tää kevät ja auringonpaiste ovat selvästikin herätelleet myös makuaistia lähestyvään kesään, sillä kirkkaan valoisina aamuina on viileä tuorepuuro tuntunut selkeästi perinteistä, lämmintä puurolautasellista miellyttävämmältä vaihtoehdolta :) 

Idea tähän ensimmäiseen tuorepuuroon taisi syntyä jossain netin uumenissa törmäämääni mainintaan luumuista ja mustikoista - muuta ei tarvittu ja täällä oltiin jo kipittämässä kauppaan enemmän kuin innolla ostamaan kuivattuja luumuja! Myönnän olevani mainosten uhri ja vaikutuksille altis, mutta tällä kertaa siitä on toivon mukaan hyötyä myös teille ;) Itse käytin kuvassa näkyvään versioon noin desin verran tölkin pohjalle jäänyttä mustikkapiimää, joten uskoisin myös tavallisen piimän ajavan asiansa vallan mainiosti.
Seuraavan puuron syntymisen taustalla taas on viime viikolla kokeilumielessä ostettu mantelimaito. Vajaan kolmen euron litrahinta takaa sen, ettei kyseistä tölkkiä tule löytymään rasvattoman maidon tilalta meidän jääkaapistamme ainakaan aivan heti, mutta aina silloin tällöin olisin kyllä valmis tuota herkkua jääkaappiin ostamaan! Toisaalta mun tekisi kyllä mieli testata mantelimaidon valmistamista ihan itsekin... Joka tapauksessa, se sopi paremmin kuin hyvin tuorepuuron kosteuttajaksi ja toi lopputulokseen älyttömän kivan maun! :)
Alla oleva hedelmäinen puuroversio taas syntyi, koska mun täytyi saada jääkaapissa jo jonkin aikaa seisonutta appelsiinimehua käytettyä johonkin ennen sen pilaantumista. No, osui ja upposi tähän ainakin! ;)

Miltäs kuulostaa? Omia lempparipuuroreseptejä saa yhä edelleen jakaa kommenttiboksin puolella - oon erittäin innokas kokeilemaan kaikkea uutta ;) Muistakaahan käydä kurkkimassa myös aiemmin julkaisemani postaus joulukuisista lempipuuroistani!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tuorepuuroideoista! Oon tässä viikon mittaan miettinyt kaikkia erilaisia aamupalavariaatioita, ko kyllästyttää nuo ainaiset samat ruuat :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että vinkit tulevat käyttöön! :) Joskus sitä tosiaan kaipaa hieman vaihtelua niihin parhaimpiinkin aamupalaversioihin, ihan aina ei kuitenkaan jaksa aloittaa aamuaan täsmälleen samalla tavalla. :) Aamupalavinkkejä saa toki heitellä myös tännepäin - jotkut itselle vanhat ja hieman tylsätkin jutut voivat olla toiselle uusia :)

      Poista