perjantai 12. heinäkuuta 2013

my partner for the next year

Olen niitä ihmisiä, jotka eivät osaa eivätkä halua merkata menojaan puhelimen kalenteriin, vaan hankkivat mieluummin ihan oikean kalenterin. Sitä kuljetetaan vuoden ympäri mukana paikasta toiseen, siihen kirjoitellaan niin isoimmat kuin pienimmät ja vähäpätöisimmätkin asiat, sitä koristellaan tylsyyksissään koulussa ja siihen kerätään merkityksellisimmät sanonnat, laulujen sanat ja ajatukset. Jep, olen todellinen kalentereiden puolestapuhuja ja joka syksy käytän suhteettoman paljon aikaa kirjakaupassa metsästäen sitä täydellistä kalenteria: riittävän, muttei liian suuri; selkeät viikkonäkymät; paljon tilaa muistiinpanoille; kaunis kansi. Oikeanlaisen kalenterin löytäminen voi olla hyvinkin työlästä, sillä lähes jokaisesta vastaantulevasta yksilöstä löytyy jonkinlainen, joskus aivan minimaalisen pienikin asia, jonka haluaisin olevan toisin.

Sitten tuli persoonallinenkalenteri.fi.


Kukaan, joka seurailee blogimaailmaa säännöllisesti, ei ole voinut välttyä kuulemasta kyseisestä nettisivustosta, jonka tarkoituksena on siis nimensä mukaisesti tarjota mahdollisuus luoda itselleen juuri omannäköinen kalenteri. En nyt ala tarkemmin selittämään kaikista muokkausmahdollisuuksista, sillä ne on helppo selvittää itsekin firman nettisivuilla piipahtamalla, mutta kalenteria väsätessä voi siis vaikuttaa kaikkeen koosta ja viikkonäkymästä aivan viimeisiin sivuihin saakka.

Normaalisti kalenterini ovat olleet A5-kokoluokkaa, mutta tällä kertaa päätin testata hieman pienempää, muistaakseni 16cm x 14cm kokoluokkaa. Tänään postiluukusta tipahtanut kalenteri vaikuttaakin juuri näpsäkän kokoiselta! :)
Itselleni kansikuvan valitseminen tuotti aivan suhteettoman paljon ongelmia: mitä kuvaa jaksaisin katsella koko vuoden kyllästymättä? Kävin omia kuvakansioitani läpi kymmeniä kertoja ja testailin erilaisia vaihtoehtoja aina maisemakuvista reissukuviin, mutta mikään ei tuntunut sopivalta. Lopulta päädyin yllä näkyvään kuvaan, sillä tunsin sen koskettavan minua jostain syvältä ja muistuttelevan elämän yksinkertaisista mutta tärkeistä asioista. :) Myös takakanteen olisi ollut mahdollista valita jokin kuva, mutta itse halusin sen olevan yksivärinen musta.


Aloitussivulle valitsin lyhyen ja erittäin osuvan Muumi-sanonnan...
...kun taas viikkonäkymä näyttää tältä.


Lisäilin kalenteriin jokaiselle viikon oman to do-listan (tehtäviä asioita kun yleensä löytyy aina listaksi asti...) sekä pienen päivän treenit-lokeron. Pieninkin motivaationkasvattaja on aina hyvästä! ;)


Söpöyspisteitä näistä ja monista muista pienistä päivänpiristäjistä!

Viimeisille sivuille puolestaan valitsin useamman aukean verran tyhjää tilaa sekä karttoja - koska niiden tutkaileminen on yksinkertaisesti niin koukuttavaa ja mukavaa puuhaa! ;) Vaihtoehtona karttojen tilalle olisi ollut mm. sudokuja, nuottiviivastoa sekä ruudukkoa - jokaiselle jotakin!

Lisäksi kalenterin mukana tuli pieni, kierteisiin kiinnitettävä viivoitin, muovitasku sekä kirjasta suojaavat muovikannet.
Rakastan omaa, pientä kalenteriani jo nyt enkä malta odottaa, että pääsen täyttämään sivuja merkinnöillä ja muistiinpanoilla. Outoa? Löytyykö ketään muuta, joka liputtaisi näille vanhanaikaisille paperikalentereille? :D

ps. Tuotteen toimitusaika oli muuten todella nopea, sillä alkuviikosta laitettu tilaus tuli postipaten mukana tosiaan jo tänään!

2 kommenttia:

  1. Mun piti ihan kaivaa tämä sun vanha postaus tästä, koska oon alkanut himoitsemaan uutta kalenteria! Nyt on käytössä 2013-2014 lukuvuosikalenteri, mutta olen jostain syystä haluamassa vain vuoden 2014 kalenteria... Kauhea sisäinen kamppailu tilaanko uuden, vai kärvistelenkö vanhalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sieltä vain reippaasti tilailemaan! ;)

      Poista