maanantai 1. heinäkuuta 2013

Trainee Laura!

Juhannuksen aikaan ehdin saada itsestäni päälle jonkinlaisen loma-asetuksen myöhään valvomisen, pitkään nukkumisen, herkuttelun ja vanhojen ystävien treffaamisen seurauksena. Oli kertakaikkisen ihanaa vaipua hetkeksi kesäiseen huolettomuudentunteeseen ja mennä nukkumaan pitkän, yöllisen keskustelun jälkeen isän kanssa, masu täynnä grilliherkkuja, tietäen, että seuraavana päivänä tulisin näkemään pitkästä aikaa rakkaita ystäviäni.

Harmi, ettei tämä lyhyt mutta kokonaisvaltainen lomafiilis saanut kuitenkaan sijaa vallata mieltäni kovin pitkäksi aikaa, sillä aloitin alkuviikosta työharjoitteluni Jyväskylän Cumuluksessa - toisin sanoen olen siis koko loppukesän aina koulun alkuun asti tiiviisti kiinni töissä. Aluksi ajatus tuntui melko väsyttävältä, mutta onneksi kesätunnelma säilyy työpäivistä huolimatta mielessä eikä se työpäivä nyt koko vuorokautta kuitenkaan vie: aikaa jää reilusti myös vapaaseen lämmöstä, helteistä ja vapaa-ajasta nauttimiseen! :)

No, voisinkin kumota heti ensi töikseni äsken kirjoittamani lauseen, sillä heti harjoittelujaksoni aluksi olin käytännössä koko vuorokauden töissä: iltavuoron jälkeen ehdin käydä kotona nukkumassa pikaiset yöunet palatakseni heti aamusta takaisin töihin. :D 24 tunnin sisään mahtui siis 16 tuntia töitä, joten vuorokausi tuli käytettyä kyllä melko tehokkaasti hyödyksi! Loppuviikosta tahti kuitenkin hellitti ja tein ainoastaan aamuvuoroja. Mukavaa sinänsä, sillä Paula on tosiaan ollut koko viikon täällä ilahduttamassa meitä ja näin ollen ehdin viettää aikaa kivasti myös siskoni kanssa!


Työskentelen siis pääasiassa hotellin vastaanoton työtehtävissä ja näin ilman minkäänlaista alan työkokemusta alku tuntui luonnollisesti hieman takkuiselta. Oli kamalaa seisoa ekana työpäivänä tiskin takana katsomassa, miten työkaverini joutui kiireisenä säntäilemään ympäriinsä asiakkaiden jonottaessa tiskille ja puhelimen jatkaessa heti iltapäivästä alkanutta pirinäänsä loputtomiin, tietäen, etten kuitenkaan pysty auttamaan millään tavoin! :D Muutaman työpäivän jälkeen asiat ovat kuitenkin helpottuneet huomattavasti niin itseni kuin muidenkin kannalta - torstai-iltana tein jo ensimmäiset check-outit itsenäisesti ja perjantaina jouduin yhtäkkiä syntyneen ruuhkan takia opettelemaan check inninkin pikaisesti. Siitäkin selvisin loppujen lopuksi ihan kelvollisesti, joten eiköhän tämä tästä! Mielettömänä apuna tässä ovat luonnollisestikin olleet mahtavat työkaverini, jotka jaksavat auttaa, neuvoa ja opastaa, vaikka kysyisinkin samaa asiaa kymmenettä kertaa tunnin sisään. Itseäni tämä jatkuva kysely ja avuttomuus ärsyttää, mutta yritän samalla hokea itselleni, ettei minulta harjoittelijana odotetakaan täysin itsenäistä ja omatoimista työskentelyä heti ensimmäisistä päivistä alkaen. :) Hotellin käyttämän varausjärjestelmän ja muiden käytänteiden oppiminen vie luonnollisestikin aikaa, mutta ainahan sitä voi hymyillä ja tervehtiä asiakkaita, vaikkei muuta vielä osaisikaan!Olen ehkä pienesti huolestunut loppukesän ruokavaliostani, sillä harjoittelijana saan syödä päivittäin Huviretken herkullisia aterioita täysin ilmaiseksi. Koska minulla ei ole minkäänlaisia allergioita tai muita vakaumuksia ruoka-aineiden suhteen, en myöskään kehtaa heittäytyä kovinkaan vaativaksi saamani sapuskan suhteen. Lopputuloksena onkin sitten ollut herkullista herkullisempia aterioita, joiden rasvaprosentti tosin taitaa paikoitellen liidellä jossain korkeimpien pilvien tasolla :D Esimerkiksi perjantaina sain kokonaisen pizzan lounaaksi haluamillani täytteillä - huh... No, ei parane valittaa! Täytynee saada nostateltua lenkkeilyintoa takaisin entisiin lukemiin ja kokeilla niillä keinoin selviytyä tästä kesästä ilman totaaliturpoamista! Toki voin ehkä silloin tällöin heittäytyä nirsoksi ja pyytää ruoaksi ihan vain salaattia... ;)

Tiistain herkkuruoat!
 Ensimmäisen viikon jälkituntemukset ovat kuta kuinkin seuraavat: pääni on mielettömän täynnä kaikkia uusia, muistettavia asioita, mahani on täynnä herkullista ruokaa ja mieleni on iloinen mahtavan työilmapiirin, mukavien ihmisten ja korkean motivaation vuoksi. Haluan oppia työtehtäväni mahdollisimman nopeasti ja haluan olla tehokas, iloinen ja mukava asiakaspalvelija.

Tulevalla viikolla teenkin sitten vastapainoksi pääsääntöisesti iltavuoroja, joten check in tulee luultavasti heti huomisesta lähtien jo huomattavasti tutummaksi. :) Onpahan muutaman viikon päähän laitettu myös muutama yövuorokin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti