maanantai 15. heinäkuuta 2013

live it up

Tänä viikonloppuna sain nautiskella huimasta kolmesta peräkkäisestä vapaapäivästä aloiteltuani työviikon jo sunnuntaina. Siinä missä yksittäinen vapaapäivä ei tunnu kunnolla missään alkaa kolmipäiväinen vapaa olla jo pienimuotoinen loma - siltä se ainakin tässä tapauksessa tuntui! :)

Perjantai kului pääosin sunbathingin ja hyvään kirjaan uppoutumisen merkeissä. Raahauduin heti aamulla herättyäni parvekkeelle ottamaan aurinkoa muutamaksi tunniksi ja jatkoin itseni paahtamista myöhemmin rannalla nenä kiinni kirjassa. Ilma tosin muuttui pilviseksi iltapäivällä ja jouduin keräämään tavarani kasaan hieman liian aikaisin - vaikkakin luulen, että useamman tunnin auringonpalvonnan jälkeen iho ainoastaan kiittää pakollisesta tauosta :D Kotiinkaan en yllättäen suoriutunut aivan sitä suorinta reittiä, vaan kävin matkalla "piipahtamassa pikaisesti alennysmyynneissä", toisin sanoen etsimässä itselleni toiset sortsit farkkuversioiden tilalle. Lindexistä löytyi onneksi kivan rennot, valkoiset sortsit hurjaan seitsemän euron hintaan ja täten voinkin julistaa kesävaateshoppailujeni päättyneen tälle kesälle. :D Kyllä, kuulit aivan oikein, Laura. Päättyneen.
Palokasta päätin ajella takaisin eri reittiä kuin normaalisti ja käväistä samalla lunastamassa liput huomiselle keikalle Ärrältä. Tämäkään stoppi ei jäänyt aivan kahden minuutin mittaiseksi, sillä kioskin ulkopuolella kahvikuppi seuranaan istuskellut vanhempi papparainen viritteli kanssani keskustelun autoista (jep...) ja loppujen lopuksi vietin kokonaisen tunnin jutellen niitä näitä selvästikin juttuseuraa kaipailleen ukkelin kanssa. Keskustelu ajautui melko pian autoista muihinkin asioihin - kuten Puolustusvoimiin, kansakouluaikoihin ja Suomen kaivoksiin, joihin yhteenkään minulla ei sattuneesta syystä ollut hirveästi mielipiteitä... :D Eipä siinä, kyllä akuutilla puheripulitapauksella oli hyviäkin juttuja ja sainpahan taas hieman uutta näkökulmaa nykyaikaan ja elämään - ai niin, sekä mansikkatuutin! ;)

Sortsit in action! En ole koskaan omistanut valkoisia housuja tai sortseja ja mulla on vähän sellainen olo, että muutaman päivän sisällä muistan taas sen, miksi näin on... Nimim. rähmäkäpälä ja tahmatassu :) Kengät on muuten ostettu niinikään perjantaina nettikirpparin kautta. Voi sitä onnen tunnetta, kun tajusin, että sadan metrin päässä kotoa oli myynnissä jopa minun jättiräpylääni sopivat kengät! :D
Lauantain aloittelin samankaltaisissa lötköilyfiiliksissä kuin perjantainkin, nimittäin muutaman tunnin auringonotolla. Saatan olla tulevaisuuden ihosyöpäpotilas, mutta mun on vaan kertakaikkisen mahdotonta yrittää pysytellä pois auringosta tuollaisilla ilmoilla! :D
Lämmin ilma ajoi myös uimaan ennen illan varsinaista ohjelmaa: Semmareiden keikkaa!


Ensikosketukseni Semmareiden musiikkiin on tapahtunut muutama vuosi sitten rakkaiden Lampelan siskosten kautta - näitä levyjä huudatettiin useammin kuin kerran farmarivolvossa Suomen maanteillä! :D Ennen lauantaista olen käynyt kuuntelemassa Semmareita livenä kahdesti: muutama vuosi sitten karkasin kesken isosleirin Ouluun katsomaan keikkaa Madetojan salille, toisen kerran törmäsin kuoroon muutettuani Jyväskylään ja aloitettuani yliopistolla. En tiedä, miten tuttu yhtye (orkesteri? Kuoro? Mikä tää on?) on muille, mutta suosittelen kyllä ehdottomasti tutustumaan! Vaikka Seminaarinmäen mieslaulajat saattaa nimenä aiheuttaa hieman, no, omituisia viboja, kannattaa tämän(kin) kerran nakata ennakkoluulot romukoppaan ja kuunnella edes muutama biisi. Omia suosikkejani ovat ainakin Taina, Sorono, Olo Anchee, Helsinki-Vantaa sekä Aika maalata naama. ;) Livenä kuoro on vielä sata kertaa huikeampi kuin levynä kuunneltuna, sillä esiintyminen tuo melkoisen lisämausteen loistavaan musiikkiin. :)

Ennen lähtöä kuitenkin ruokaa...

...jälkkäriä...

...ja kurkunkostuketta! Yep, ready to go!
Ilta-auringon paisteessa oli mukavaa tallustella yliopiston laitamille, josta keikkapaikka löytyi. Allekirjoittaneen suuntavaiston häviämisen (krhm) vuoksi myöhästyimme keikan alusta pari minuuttia, mutta onneksi mukaan ehti vielä ekan biisin puolivälissäkin aivan hyvin!

Semmareiden keikka kuului tosiaan Jyväskylän kesä-kaupunkifestareiden tarjontaan. Viime vuonna olimme kuuntelemassa Club For Fivea, tänä vuonna Semmareiden lisäksi tarjolla olisi ollut myös mm. Eva & Manua sekä Jesse Kaikurantaa. :)Keikan jälkeisissä euforioissa suuntasimme vielä keskustan terassille juomaan muutamat. Tai no, yhden. Kannullisen.


Anteeksi vaan, mutta mitä nää liikennemerkit oikein on?

Sangriaa!

Elämäni eka kosketus hodarikojuun!

Sunnuntai-aktiviteeteiksi muodostui sitten melko yllättäen nukkuminen ja Kimmo-sarjan tuijottaminen Netflixistä, pitkä puhelu äidin kanssa sekä illasta kaupunkiin ja leffaan lähteminen. Kävimme katsomassa The Bling Ringin, joka oli ainakin omasta mielestäni täysin katsomisen arvoinen leffa. Minun oli ajoittain vaikeaa uskoa, että leffa todellakin pohjautuu tositapahtumiin, mutta rakas ystävämme Wikipedia kertoo Bling Ringin olleen todella olemassa ollut, teini-ikäisistä muodostunut murtovarasliiga. Porukka murtautui lokakuun 2008 ja elokuun 2009 välillä yli viidenkymmenen julkkiksen kotiin varastaen omaisuutta noin 3 miljoonan dollarin arvosta. Huh.


Nää oli muuten huikean hyviä salmiakin kanssa! :D


Loppuilta kului ajellen ympäri kaupunkia hieman syksyisessä vesisateessa hyvää musiikkia kuunnellen. Parhautta. :)
Näin mukavan viikonlopun voimin jaksetaankin sitten kahlata läpi seuraava työviikko! Mukavaa viikon alkua jokaiselle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti