maanantai 7. huhtikuuta 2014

Suussasulava rahkajuustokakku

Kuten aiemmin jo ehdinkin mainita, testasin viime viikolla rahkatäytteisen, uunissa kypsennettävän juustokakun valmistusta perjantaiset synttäripirskeet mielessäni. Ehdin pyöritellä erilaisia kakkureseptejä ja makuvaihtoehtoja lähes kyllästymiseen asti, kunnes lopulta päädyin yksinkertaisesti yhdistelemään muutaman houkuttelevimman kuuloisen reseptin yhdeksi - ja tadaa, näin syntyi syntisen herkullinen valkosuklaa-lime-rahkajuustokakku (ja näemmä myös aikamoinen sanahirviö... :D). Käytin kakkuun Valion maustettua rahkaa, jotka ovat mulle melko uusia tuttavuuksia, ja ainakin tämä versio vakuutti täysin! Täytyy varmaan harkita juustokakun väsäämistä joskus uudestaankin, jotta pääsen testaamaan muutkin valikoimista löytyvät rahkamaut - harmillista... ;)

Valkosuklaa-lime-rahkajuustokakku
Pohja:
175g tummia täytekeksejä
60g sulatettua voita

Täyte:
2prk Valion valkosuklaa-lime-rahkaa
200g Philadelphia-tuorejuustoa
1 kananmuna
3/4dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja

Koristeluun:
turkkilaista jogurttia
sitrushedelmiä
suklaarakeita

Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit, sekoita sulatettu voi keksimassaan ja taputtele seos vuoan pohjalle. Yhdistä täytteen ainekset keskenään ja vatkaa seosta sähkövatkaimella hetken aikaa kuohkean ja tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30min.

Itse valmistin kakun edellisenä päivänä, annoin sen seisoskella jääkaapissa reilun vuorokauden ja levitin pinnalle ennen koristelua vielä ohuen kerroksen jääkaapista löytynyttä turkkilaista jogurttia.

Ps. Pahoitteluni surkeista valokuvista - kaikessa hälinässä unohdin ihan kokonaan ottaa kakusta kunnollista kuvaa ennen sen tarjoilua... :D
Pps. Mikäli teiltä löytyy hyviä juustokakkureseptejä, otan niitä vastaan enemmän kuin mielelläni! 

3 kommenttia:

  1. No nam! Herkullisen näköistä, mä en enää kestä kakkukuvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun ei auta kuin pyöräyttää tuollainen siis itsekin... ;D

      Poista
  2. Hei, hauska! Meni varmaan viimeistä murusta myöten... Jos etsit juustokakkureseptejä, kannattaa tsekata http://www.valio.fi/reseptit/ sivut. Syötä kenttään juustokakku ja saat yli 150 erilaista, suolaista ja makeaa juustokakkureseptiä. Kokeilemisen arvoinen resepti on mm. mehevä http://www.valio.fi/reseptit/madeiralainen-porkkanakakku/ Mukavia leivontahetkiä Sinulle ja nautinnollisia hetkiä myös lähimmillesi!

    VastaaPoista