sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äiti. ♥

Kuva.
Äiti on se ihminen, joka kieltäytyi hankkimasta perheeseemme kissaa lukuisista pyynnöistäni huolimatta. Kissanpennun sijaan taloon tuli äidin toimesta pieni koiravauva, joka toi iloa ja onnea minulle ja sisaruksilleni 12 upean vuoden ajan ja joka oli koko elämänsä ajan meille kaikille kuin perheenjäsen.

Äiti opetti minut pienestä pitäen kulkemaan, matkustamaan ja näkemään maailmaa sekä sytytti matkakuumeen kipinän pieneen tyttövauvaan viedessään minut isän kanssa ensimmäistä kertaa Norjaan ollessani vain kolmen kuukauden ikäinen.

Äiti on aina uskonut meihin ja kykyihimme asiasta riippumatta ja on se henkilö, jonka tiedän seisovan taustalla tukena ja turvana joka ikinen hetki.

Äiti on painottanut aina hyvien käytöstapojen merkitystä ja vaikka melko kova kuri tuntui pienenä ikävältä ja tylsältä, on sen merkitys valjennut minulle iän ja ymmärryksen kasvettua.

Äiti on se, jonka kanssa saatamme puhua parin tunnin maratonpuheluita aiheiden vaihtuessa syödystä aamupalasta henkilökohtaisiin ja arkaluonteisiinkin asioihin - se, jonka kanssa ajatusmaailmamme kohtaavat toisinaan pelottavankin hyvin mutta jonka kanssa saatamme myös saada aikaan kiihkeän keskustelun aiheesta, josta olemme täysin vastakkaista mieltä.

Äiti on edelleenkin myös se ihminen, jolle soitan ensimmäisenä hyvät uutiset kuullessani tai apua tarvitessani. Se ihminen, jonka tiedän tekevän kaikkensa lastensa ja rakkaimpiensa hyväksi ja joka ei aina muista ajatella omaa hyvinvointiaan muiden edun kustannuksella.

Äiti on laittanut aina lapsensa kaiken muun edelle ja on vaikeista ja raskaistakin ajoista huolimatta halunnut aina tehdä meidän elämästämme niin hyvää, kuin se kulloinkin on ollut mahdollista.

Äiti on se, joka on niin vahvasti vaikuttanut siihen, mitä ja kuka olen tänä päivänä: millaiset arvot minulla on ja millaisin silmin maailmaa katselen.


"Se miten hyvä koti on,
ei riipu rikkaudesta
eikä väljyydestä
eikä kauneudesta
eikä ylellisyydestä.
Kaikki riippuu äidistä."

G.W.E.Russel  
Upeaa äitienpäivää kaikille äideille, erityisesti omalleni! 

1 kommentti:

 1. Kiitos tyttöseni!
  "Sana, kiitos, ei ole paljon,
  mutta minun sydämeni on siinä."
  (Kaj Munk)
  Rakastan sinua.

  VastaaPoista