lauantai 10. toukokuuta 2014

yksi pieni elämä, suuri valo sisällä

Yllä oleva video on kiertänyt melko ahkerasti sosiaalisessa mediassa parin viime päivän ajan ja suurin osa teistäkin on jo luultavasti ehtinyt nähdä sen. Jos sieltä kuitenkin löytyy vielä joku, jolle kyseinen biisi ja video ovat tuntemattomia, suosittelen ehdottomasti klikkaamaan play-nappulan pohjaan välittömästi! Selkää pitkin juoksevat kylmät väreet ovat taattuja tätä kuunnellessa...

On mahtavaa nähdä, miten monet artistit ovat lähteneet mukaan hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja uuden lastensairaalan rakentamista varten. Jos johonkin tässä maailmassa täytyisi mun mielestä panostaa, niin lasten hyvinvointiin ja siihen, että pienet ihmisenalut saavat tarpeen koittaessa oikeanlaista apua ja hoitoa asiallisessa, siihen soveltuvassa ympäristössä! Sairaalaelämä on mullekin melko tuttua lapsuudesta, sillä OYSin lastenosastolla on tullut vietettyä yö ja päivä jos toinenkin vasemman käden leikkausoperaatioiden sekä lukemattomien tutkimuskäyntien puitteissa. Mulle itselleni lastenosastosta on jäänyt äärettömän mukava mielikuva ja lähtökohtaisesti hieman ikävämmistä päivistä onnistuttiin aina vanhempien, hoitajien sekä mukavia virikkeitä sisältäneen ympäristön ansiosta tekemään sellaisia, etten ehtinyt missään välissä edes ajatella olevani paikalla lääkärin tutkimusten ja fyssarikäyntien takia - mulle kun pääpointteja olivat pillimehu sairaalan kahviossa, akvaariokalojen ihastelu sekä sinisellä, kolikkokäyttöisellä lentokoneella hurjastelu :D

Mulle lapsuuden sairaalareissuista on siis jäänyt varsin positiivinen kuva ja haluaisin, että tämä olisi mahdollista myös lastensairaalan pikkupotilaille. Oma syyni sairaalakäynteihinhän on toki melko vähäpätöinen verrattuna esimerkiksi syöpää sairastaviin lapsukaisiin, mutta sitäkin suuremmalla syyllä haastan teidät kaikki mukaan luomaan lastensairaalan potilaille parempaa tulevaisuutta ja mahdollisuutta siihen, että ikävistä aiheista ja raskaista syistä huolimatta myös heidän sairaalakäyntinsä olisivat mahdollisimman mukavia ja rentoja! Itse tein säätiölle pienen lahjoituksen tilisiirtona, mutta erilaisia tapoja tukea toimintaa on lukuisia muitakin. Listauksen niistä löydät täältä! Tähän väliin on pakko mainita, että myös puolitoista vuotta sitten ottamani tatuointi kuului liikkeen hyväntekeväisyyskampanjaan ja siitä maksamani summa meni suoraan Jyväskylän keskussairaalan lastenosastolle - osittain tällä syyllä oikeutin itselleni hieman ex tempore-ideana tulleen tatuoinnin ottamisen... :D
Loppuillan suunnitelma: bataattisipsit, dippivihannekset, Get fit, stay healthy-blogin reseptillä tehdyt mansikkaiset karkit sekä Euroviisut! 
Täällä valmistaudutaan nyt illan Euroviisu-kisakatsomoon herkkueväin ja virkein mielin! Kävin taktikoidusti iltalenkilläkin Suomi-Latvia-pelin aikaan (kuten arvelinkin, ei lenkkipolulla ollut sen kummemmin ruuhkaa viiden ja seitsemän välillä... :D) ja nyt voikin sitten hyvällä omallatunnolla kellahtaa telkkarin ääreen itse väkerrettyjen herkkujen kanssa ja alkaa laskemaan, montako modulaatiota ja tuulikone-efektiä viisuesityksistä tänä vuonna löytyy... ;) Mitä te veikkaatte? On muuten mahtavaa, että tänä vuonna mun ei tarvitse tuijotella viisuja itsekseni parin edellisvuoden tapaan, vaan tällä kertaa tarjolla on mitä loistavinta seuraa! Siitähän muuten nautitaan nyt vielä niin kauan kuin näissä maisemissa pyöritään... :)

4 kommenttia:

 1. Ah, toi on niin kaunis ja onnistunut kappale :) Tää hanke koskettaa jotenkin niin läheltä, että toivoisin kaikkien suomalaisten osallistuvan edes jollain tapaa lastensairaalan tukemiseen.

  Hyvä näin jälkikäteen huudella, mutta arvasin voittajan oikein hehe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappale on kyllä aivan äärettömän upea! :) Tällaiset hankkeet ja erityisesti tämä tuntuu kyllä olevan lähellä sydäntä - toivotaan tosiaan, että suuri medianäkyvyys ja useiden eri julkisuuden henkilöiden mukaan lähteminen saa ihmiset liikkeelle ja toimimaan. Pienikin apu on aina hyvästä! :)

   Poista
 2. Ihanaa, että jaoit ton videon, en ollut sitä vielä nähnyt! Tosi kaunis biisi ja tuli jotenkin ihan karsea koti-ikävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kappale on kyllä aivan käsittämättömän upea ja herkistää mielen välittömästi :)

   Poista