keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Still alive!

Päivät ovat hujahtaneet ohitse hurjaa vauhtia ja pieni pääkoppa tuntuu tulvivan kaiken sinne viime aikoina syötetyn uuden informaation, uusien ihmisten sekä ruotsin puhumisen seurauksena. Töistä kotiin päästyäni olo on ollut melko lailla rättipoikkipuhkiväsynyt eikä tietokoneen avaaminen ja kunnollisen postauksen kirjoittaminen oo valitettavasti ollut ensimmäisenä mielessä - pahoittelut siis pienestä hiljaiselosta blogin puolella. Täällä ollaan yhä edelleen hengissä ja väsymyksestä huolimatta vieläpä melko onnellisiakin! ;)


Miljoonien uusien asioiden omaksuminen lyhyessä ajassa ja jatkuva vieraalla kielellä kommunikointi ovat osoittautuneet todellisiksi energiasyöpöiksi ja vaikka aluksi niin kovasti suunnittelinkin viettäväni iltapäivät Maarianhaminaa kierrellen ja true turistia leikkien, on töiden jälkeen ollut pakko vetäytyä ainakin hetkeksi omaan rauhaan kokoamaan ajatuksensa ja voimansa taas kasaan. Hurjasta alkujännityksestä ja melkoisesta puheen kangertelusta huolimatta mulla on kuitenkin huomattavasti itsevarmempi olo verrattuna esimerkiksi maanantaihin ja oon huomannut ruotsintaitojeni parantuneen päivä päivältä :) Takana on siis tällä hetkellä kolme täyttä työpäivää ja tähän asti oon työskennellyt samoissa työvuoroissa hotellin vuoropäällikön kanssa. Vuoropäällikkö sattuu muuten olemaan itsekin suomalainen, mutta ilman erillistä sopimusta kommunikointi on muutamaa yksittäistä suomenkielistä sanaa lukuunottamatta tapahtunut ruotsiksi. Hyvä vain niin, sillä oon sitä mieltä, että mitä enemmän varsinkin näin alussa tulee mongerrettua svenskaa, sitä parempi! :D Aivot joutuvat kuitenkin ajoittain melko koville, sillä puhuttua kieltä tulee vaihdettua jatkuvasti ruotsista suomalaisten asiakkaiden kanssa käytettyyn suomeen sekä siivoojille puhuttuun englantiin. No, tää kesä tulee ainakin toimimaan täydellisenä kielikylpynä ja sopeutumistaitojen koulijana! ;)

Ihana Lilla Holmen, pienellä saarella sijaitseva viheralue aivan vierasvenesataman kupeessa. :)
Kaupungintalo puistoineen on melko mahtipontinen näky!
Satamasta löytyi jo nyt paatti jos toinenkin, vaikka varsinainen turistisesonki ei olekaan vielä ehtinyt alkaa.
Niin, ja veneitä tosiaan löytyy laidasta laitaan... ;)
Ydinkeskusta on pieni ja ainakin mun mielestäni älyttömän idyllinen ja herttainen :)

Omaksi pääsääntöiseksi työpaikakseni valikoitui siis hotelliketjun kahdesta hotellista satamassa sijaitseva, hieman pienempi hotelli. Tähän mennessä oon tehnyt ainoastaan aamuvuoroja ja niissä merkeissä tulee myös loppuviikko jatkumaan - perjantaina mulla olis itse asiassa edessä ensimmäinen työvuoro yksin ja oon kieltämättä aika lailla superkauhuissani ajatuksesta... :D Tää on itse asiassa nyt just se juttu, minkä omaksuminen ottaa vähän aikaa: tänä kesänä oonkin harjoittelijan sijaan aivan oikea työntekijä ja mun odotetaan myös käyttäytyvän sillä tavalla. Apua... :D Pienestä (tai vähän isommastakin) taustalla kytevästä jännityksestä huolimatta oon viihtynyt töissä älyttömän hyvin jo näin heti alkuun ja paitsi itse työ, myös muut työntekijät vaikuttavat hurjan mukavilta ihmisiltä!
Paperihommat kuntoon heti maanantain kunniaksi! 
Aamukasilta hotellin edustalla on vilinää, kun niin Viking Linen kuin Birka Linenkin paatit ovat lähdössä satamasta :)

Työmatkaa ihanaa Stora Gatania pitkin!
Ahvenanmaalla on aivan mielettömän hyvät ja selkeästi merkityt pyöräilyreitit! Tähän mennessä oon testaillut vain kaupungin pyöräilymahdollisuuksia, mutta jossain vaiheessa kesää tekis kyllä mieli tehdä pienimuotoinen pyöräreissu hieman kauemmaskin :)
Mihinkäs mun iltapäivät töiden jälkeen ovat sitten kuluneet? Lähinnä lähiympäristössä kiertelyyn niin pyörällä, lenkkeillen kuin kävellenkin - iltapäiväväsymyksestä selvittyäni en malta millään jäädä asunnolle illaksi lojumaan, vaan mieli vetää ulos ja tutustumaan uusiin paikkoihin! Toki myös jatkuvasti pilvettömältä taivaalta helottavalla auringolla on ollut osuutensa asiaan eikä sisätiloissa tee liiemmin mieli kykkiä, jos on mahdollisuus oleskella myös ulkosalla.

Sunnuntaina ajelin mutkan n. 30km päässä sijaitsevalla Eckeröllä ja vaikka toukokuinen sunnuntai-iltapäivän ajankohta oli vielä hieman huono paikkojen aukioloa ajatellen, oli reissu silti älyttömän mukava. Mikäs hätä siinä vaiheessa enää on, kun ympärillä aukeaa vuoron perään upeat merinäköalat ja idylliset maalaismaisemat, aurinko paistaa ja mukana on kylmälaukku täynnä evästä? ;) Maanantaina sitten treffasin mun "vuokranantajani", joka vaikutti kasvotustenkin aivan yhtä mahtavalta ihmiseltä kuin mitä Facebook-keskustelutkin ovat antaneet ymmärtää. Vuokrapaperit on nyt hoidettu virallisesti kuntoon ja hyödyllisten vinkkien ja neuvojen lisäksi sain vielä epävirallisen lupauksen siitä, että Linnea voisi tulla lähiaikoina piipahtamaan toistamiseen Ahvenanmaalla ja esitellä mulle omia suosikkipaikkojaan sekä kaupunkia yleensä ottaenkin. :)

Maisemia Hammarlandin ja Eckerön rajalta :)
Erään illan pyörälenkki...

...ja toisen illan rantatreeni!
Riemuidiootti, päivää...
Samalla rannalla kävin ekana aamuna aamulenkillä. :)
Täällä ollaan siis vielä aivan pyörällä päästään ja pienesti sekaisin kaikesta, mutta samanaikaisesti oon jo nyt äärettömän iloinen siitä, että oon saanut raahattua itseni tänne asti ja uskaltautunut testaamaan jotain oman mukavuusalueen ulkopuolella olevaa. Parempia ja ehkä hieman jäsennellympiä päivityksiä on takuuvarmasti luvassa vastaisuudessa - tässä nyt kumminkin pientä sneak peakia siitä, miten arki on saaristomaisemissa lähtenytkään sujumaan! :)

8 kommenttia:

 1. Kauniin näköistä! Siis tuo kaupungintalon puisto, vau! Olen käynyt joskus lapsena Ahvenanmaalla, mutta muistikuvat ovat niin ja näin. Näyttää kyllä juuri niin idylliseltä kuin olen kuvitellutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä nimenomaan idyllinen ja tietyllä tapaa hirveän kodikkaan oloinen paikka! :)
   Jep, mulle tuli ihan joku keskieurooppalainen palatsi mieleen tuosta kaupungintalosta ja sen puistosta... :D Täytyy käydä joku päivä tutustumassa siihen vähän paremmin ja napsimassa enemmänkin kuvia!

   Poista
 2. Ei vitsi että näyttää ihanalta paikalta! Tuo kaupungintalon pihapiiri on kyllä upein mitä olen Suomessa nähnyt! Tuolla vois olla aika luksusta asuakkin ;) On varmana mukavaa lähteä joka päivä töiden jälkeen pienille seikkailumatkoille, kun aina jotain uutta ja kaunista. Sulla menee siellä varmana koko kesä ihan hujauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mäkin voisin vallan mainiosti kuvitella asuvani tuollaisessa pytingissä! ;) Piti kyllä muutamaan otteeseen hieraista silmiä tuon kohdalla, en nimittäin mitenkään odottanut löytäväni jotain tuollaista rakennusta Suomesta...
   Pakko kyllä myöntää, että tää tutkimusmatkailu on aivan älyttömän mukavaa ja mielenkiintoista! Tuntuu mahtavalta, ettei tarvitse aina lähteä edes kovin kauas, kun on jo täysin tuntemattomassa ja kiinnostavassa paikassa :D Tää on tosin aiheuttanut tavallaan myös sitä, etten väsymyksestä huolimatta meinaa malttaa jäädä rauhoittumaan ja lepäämään töiden jälkeen, vaan aina on pakko lähteä johonkin tutkimaan ja katselemaan paikkoja ;) No, eiköhän sitä ehdi maata asunnollakin tässä jossain vaiheessa!

   Poista
 3. On kyllä kauniin näköistä, ja ihan täysi kesä :) ja hyvinhän se työkin alkoi sujumaan, tsemppiä ekoihin yksinvuoroihin!!
  Samaistun tuohon kielihommaan ihan täysin, mä puhun parhaimmillaan suomea, enkkua ja turkkia samaan aikaan, kun tulkkaan suuntaan ja toiseen ja välillä tulee ihan sellainen kauhea olo että ymmärrän kaiken, mutten saa millään kielellä mitään järkevää sanottua :DD jotenkin välistä unohtuu jopa suomenkieliset jutut. Mut aivojumppaa tämäkin ;) vi ses!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä mennään kyllä jo ihan täysillä kesässä! Oon aivan rakastunut tähän kukkaloistoon ja huumaavaan tuoksuun, joka tunkeutuu aina nenään ulos mennessä... :) Kiitti tsempeistä, ne tulevat kyllä tarpeeseen huomenna!
   Mukavaa kuulla, etten oo ainoa tän kielihomman kanssa! Toimii tosiaan tietynlaisena aivojumppana - ehkä ihan hyvä ainakin omalla kohdalla, että sitäkin tulee harrastettua ainakin joskus... :D

   Poista
 4. Kielisotkut tuttua täälläkin - välillä menee"väärällä" kielellä, mutta aina se siitä jotenkin selviää... Kolmen-neljän kielen lomittain puhuminen menee joskus ihan sillisalaatiksi, ei voi mitään. Tsemppiä vaan ja tervettä itseluottamusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutuupahan ainakin ajatusrattaat pyörimään, kun täytyy käyttää useampaa kieltä vuoronperään, yhtä aikaa ja sekaisin :D Tärkeintä, että loppupeleissä tulee kuitenkin edes suurin piirtein ymmärretyksi!
   Kiitos paljon tsempeistä!

   Poista