lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesäisen värikkäät keittovinkit!

Kesähelteillä raskaat ja lämpimät ruoat saavat yleensä väistyä värikkäiden salaattien ja grilliherkkujen tieltä ja näin ollen keittovinkkien jakaminen lämpötilan keikkuessa parinkymmenen asteen paikkeilla tuntuu ehkä hieman hölmöltä. Keväällä bongaamani keittoreseptit osoittautuivat kuitenkin niin herkullisiksi, etten millään malta odottaa syksyyn asti, jotta pääsen vinkkailemaan teillekin näistä nopeasti ja helposti valmistuvista väripilkuista. Auringon värejä toistava maissikeitto ja vastaleikatun nurmikon vihreää muistuttava hernekeitto ovat sitä paitsi melko kevyitä ja sopivat näin ollen vallan mainiosti myös kesäkauden herkuiksi ja vaihteluksi grillin antimille! :)

Makoisa maissikeitto
4 annosta
400g pakastemaissia
1 sipuli
1l kasvislientä
1rkl sitruunamehua
(1tl suolaa)

Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja lisää sekaan jäiset maissit. Kypsennä seosta noin 10 minuutin ajan. Kuori ja paloittele sipuli ja lisää se maissien sekaan kattilaan. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 10 minuuttia, lisää sitruunamehu ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Alkuperäinen resepti KG 1 / 2013.


Hemaiseva hernekeitto
4 annosta
400g pakasteherneitä
2dl vettä
½ kasvisliemikuutio
150g ranskankermaa tai maitorahkaa
suolaa ja pippuria

Laita herneet kattilaan ja lisää vettä sen verran, että herneet peittyvät. Keitä noin 15 minuutin ajan. Soseuta keitos, lisää ranskankerma / maitorahka ja mausta suolalla ja pippurilla.

Alkuperäinen ohje Ilta-Sanomien pääsiäisliitteessä 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti