maanantai 9. kesäkuuta 2014

Sunnuntai.

Eilinen päivä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan äärimmäisen mukava ja osoitti jälleen kerran sen, miten elämästä nauttimiseen ei tarvita aina mitään kovinkaan ihmeellistä ja erikoista.

Nukuin aamulla hieman tavallista pidempään.

Raikkaan kesäisen aamupalan jälkeen pakkasin punaiseen laukkuun mukaan tyynyn, viltin, hyvän kirjan sekä kuulokkeet ja suuntasin läheiseen puistoon ottamaan aurinkoa.


Aurinko lämmitti selkää, linnut sirkuttivat puiden latvoissa ja olo oli raukean rentoutunut.

Paria tuntia myöhemmin tapasin viikko sitten täällä työnsä aloittaneen Emilian Äventyrsgolfissa myöhäisen lounaan merkeissä. Pasta pesto lohifileellä maistui taivaalliselta ja juttu luisti Thaimaan hostelleista Tansanian auringon alle ja sieltä Maarianhaminaan niin vauhdilla, että ajantaju katosi lähes kokonaan.
Vaikka olisin mielelläni jatkanut päivää vapaalla oleskelun merkeissä, työt kutsuivat tekijäänsä. Iltavuoro hujahti kuitenkin nopeasti ja asiakkaiden keskuudessa oli havaittavissa alkaneen loman ja aurinkoisen ilman aikaansaamaa rentoutta. Juttelin pitkään auringonlaskua ihailevien amerikkalaistyttöjen kanssa ja nauroin savolaisperheen rempseille jutuille ja hauskoille vitseille.

Yöllä pääsin lähtemään kotiin vasta yhden maissa, kun jäin tuttuun tapaan suustani kiinni yövuoroon tulleen Sabinan kanssa. Pyöräilin hiljaisen ja hämärän kaupungin läpi haistellen kesätuulta ja kadunvarsia reunustaneiden pihlajien huumaavaa tuoksua - kesä, se on todellakin täällä. Lyhyistä sortseista ja pikkuhiljaa päälle puskevasta väsymyksestä huolimatta kylmä ei päässyt yllättämään, mutta tavan vuoksi keitin silti kupillisen kuumaa teetä ennen nukkumaan menoa.

Tänään saan lapsuusaikaisen ystäväni vierailulle ja huomenna vietän ansaittua, toivon mukaan aurinkoista vapaapäivää. Loppuviikollekin on luvassa töiden ohella kaikenlaista mukavaa aktiviteettia - tulevaa viikkoa jäädään siis odottelemaan innolla! Nyt suunnitelmissa olisi kuitenkin pyöräyttää pellillinen bataattimuffinseja sekä kokkailla tuoreista herkkusienistä jonkinlaista evästä ennen työputken viimeiseen iltavuoroon suuntaamista, joten taidan siirtyä kokki kolmoseksi keittiön puolelle ja toivotella myös teille oikein mukavaa ja kesäistä viikon alkua! :)

4 kommenttia:

 1. Onni on oikeasti niin pienestä kiinni, kunhan vain itse muistaa pitää silmät ja mielen avoinna! Ihana lukea sinut iloiseksi saavia asioita päivistäsi. Juuri tuollaistenhan pitääkin saada tuntemaan onnellisuutta ja hyvää oloa. :) Ja nam, bataattimuffinssit kuulostaa herkullisille! Laitathan tännekin jossainvaiheessa reseptiä?

  Mukavaa viikkoa Laura! Siitä taitaakin jälleen tulla aika ikimuistoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaimmat jutut ovat monesti juuri niitä pienimpiä, arkipäiväisimpiä asioita, joita ei aina edes huomaa ajatella - onneksi, sillä heti kun niihin alkaa kiinnittämään huomiota, saa tylsän ja tavallisenkin päivän tuntumaan heti monin verroin mukavammalta! :)
   Bataattimuffinikokeilun eka satsi epäonnistui hieman (eli toisin sanoen muffineista tuli melko... noh, hyvin kostuneita :D), mutta reseptiä tulee blogiin ehdottomasti heti kun saan tehtyä onnistuneen uusintaotoksen ;)

   Poista
 2. Lapsuusaikainen ystävä? Kuka?
  Nim. Ei ollenkaan utelias

  VastaaPoista