torstai 26. kesäkuuta 2014

Stockholm syndrome

Eilisaamun työmatkaa - iltavuoron jälkeinen aamuvuorokaan ei tuntunut yhtään niin pahalta, kun päivän sai aloittaa aurinkoisella pyörämatkalla! :)
Eväät mukana, tottakai! ;)
Jee, vihdoinkin voin aloittaa uuden postauksen lämpimillä ja aurinkoisilla terveisillä - aurinko on nimittäin lopultakin paljastunut sadepilvien takaa ja ulkolämpötilakin on kivunnut ensimmäistä kertaa moneen päivään +15 asteen paremmalle puolelle! Ehkäpä ne fiksut ja filmaattiset amerikkalaistutkijat ovat kerrankin olleet oikeassa ja sää todellakin lämpenee heinäkuun kolkutellessa ovelle... ;) Auringonoton sijaan mun päiväni on tosin kulunut melko pitkälti sisätiloissa jätskikulhon ja vesilasin ääressä, sillä starttailin neljän vapaapäivän putkeani eilen pienimuotoisella (köhköh...) juhlimisella ja olo on ollut aamuseitsemään jatkuneiden pippaloiden jälkeen jokseenkin hutera. :D 

Alkoon tehdyn täsmäiskun seurauksena matkaan tarttui melkoinen valikoima erilaisia oluita, jotka ostettiin täysin maistelumielessä kokeiltavaksi. Muistatte varmaan, että oon kertonut joskus inhoavani olutta suunnilleen sydämeni pohjasta..? No, eilisillan seurauksena jopa mun on pakko myöntää, että ehkä maailmasta tosiaan löytyy juotavaksi kelpaavaa olutta ja että inkivääriolut oli jopa oikeasti herkullista! :D
Happy!
Vierasvenesataman maisemia aamuseiskalta auringon noustessa - olihan tuolla juu ihan nättiä! ;)
Vaikka juuri nyt ajatus aikaisesta aamuherätyksestä ei liiemmin pistä univelkaista juhlijaa hihkumaan riemusta, on kello kuitenkin säädetty huomisaamuksi soimaan jo ennen kuutta. Onneksi syy epäinhimillisen aikaiseen heräämiseen vapaapäivänä on kuitenkin hyvä - varasin nimittäin itselleni laivalipun ja hostellipaikan Tukholmasta ennen juhannusta ja nyt tiedossa olisikin kahden päivän miniloma Pohjolan metropolin uumenissa! Oon pikkureissustani melko innoissani, sillä hassua kyllä, Tukholma on mulle melko pitkälti tuntematon kaupunki ja läheisestä sijainnista huolimatta (tai ehkä juuri siksi?) se on tullut skipattua monet monituiset kerrat matkasuunnitelmien joukosta ulkomaanreissua suunniteltaessa. Hataranpuoleiset muistikuvat kuninkaanlinnasta ja siellä nähdyistä kruunuista multa kyllä löytyy, mutta muuten Tukholma-kokemukset ovatkin sitten jääneet sataman tiirailuun laivan kannelta käsin. Nyt asiaan tulee kuitenkin lopultakin muutos ja pääsen tutkailemaan naapurikaupungin (eikös se sitä periaatteessa ole? :D) katuja ja nähtävyyksiä sekä ihmettelemään kaupungin vilinää ja vilskettä rauhallisen ja idyllisen Maarianhaminan jälkeen. Mun työkaveri lähtee samalla aamulaivalla Tukholmaan kämppiksensä kanssa ja vaikka jälleen kerran ajatus yksin ympäriinsä kiertelystä ei häirinnyt mua millään tavalla matkaa varatessani, on aina mukavaa saada seuraa ja meidän ajoitukset sattuivatkin ihan vahingossa osumaan juuri kohdalleen! Kati ja Jennifer tosin laivailevat itsensä takaisin samana iltana, joten lauantaina ohjelmassa onkin sitten kaupungin valloittamista all by myself. Beware, Stockholm - here I come!

Kuva.
Viime hetken Tukholma-vinkkejä otetaan siis vielä vastaan - mitä kannattaa ehdottomasti nähdä, kokea, haistaa ja maistaa?

4 kommenttia:

 1. Maailmassa on paljon hyviä oluita (köh köh terkkuja Tshekeistä! :D ) Suosittelen ehdottomasti tutustumaan puolalaiseen hunajaolueen. En tiedä saako sitä Alkosta, en usko. Mutta jos (kun) päädyt joskus Puolaan, niin suosittelen! :)
  Hyvää Tukholmaa! Mullekin se on hassua kyllä melko tuntematon kaupunki - inhoan laivoja ja on ollut jotenkin helpompaa aina mennä Tallinnaan. Ota paljon kuvia ja kerro vinkkejä! :) Trevlig resa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan Tshekeissähän mä keväällä joinkin elämäni ensimmäisen oluen ja sen seurauksena oon innostunut testailemaan myös muita versioita - paikallisessa oluessa täytyy siis olla jonkinlaista taikavoimaa, kun se on saanut tällaisenkin olutabsolutistin vaihtamaan kantaansa :D Puolalainen hunajaolut kuulostaa kyllä hurjan mielenkiintoiselta ja sitä pitää kyllä reissata joku kerta testaamaan! Täällä oon maistanut paikallista, ahvenanmaalaista hunajaolutta, mutta se tosin on ollut mun makuuni hieman liian vaaleaa. :/

   Tukholma on yllättävän monelle, kuten myös mulle, melko lailla tuntematon kaupunki! Nyt oon kuitenkin päässyt ensikosketuksiin paikan kanssa ja kuviakin kahden päivän ajalta kertyi kieltämättä kiitettävästi... ;)

   Poista
 2. Heti ku loma alkaa niin aukeaa ensimmäinen alkoholijuoma.. Oikea meno siellä! :D Mieki inhoan sydämeni pohjasta olutta ja nyt alkoikin jopa kiinnostamaan, että maistuko tuo inkivääriolut sitten ollenkaan oluelle? Ehkä uskaltaisin maistaa jos se ei oikeasti oluelle maistuisi.

  Itse en ole ikinä päässyt käymään Tukholmassa, joten saat taas kovasti laittaa sitten sun vinkkejä missä kannattee käydä jos minä tässä joskus pääsisin edes siellä käymään. Niin ja kuvia paljon, kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kesätyöläisen arjessa täytyy ottaa ilo irti kaikista useamman päivän vapaista, joita voi tosiaan kutsua jo lomaksi... ;) Tuo inkivääriolut oli kyllä mielettömän suuri ja positiivinen yllätys ehkäpä juuri siksi, ettei se oikeastaan maistunut oluelle - suosittelen siis ehdottomasti maistamaan! En tiedä, miten montaa eri sorttia niitä Alkosta löytyy, mutta ainakin kuvassa näkyvää Ginger Joeta voin suositella lämpimästi :)

   Paljon kuvia Tukholmasta - checked! ;)

   Poista