perjantai 20. kesäkuuta 2014

Sill och potatis och nubben så klart, dansa kring stången säg det är väl rart!

Suurin osa on tainnut karata tässä vaiheessa keskikesän juhlaa jo mökeille, festareille ja kuka minnekin. Mikäli sieltä kuitenkin löytyy vielä joku, joka ei ole ehtinyt livistää pitkän viikonlopun viettoon, haluaisin toivotella teille oikein mukavaa ja hauskaa juhannusta! :) Toivotaan, että säät suosivat kaikista alkuviikon aikana uutisoiduista kauhukuvista huolimatta edes jollain tasolla ja ettei siellä grillin ääressä tarvitse hytistä toppavaatteet päällä!
Kuva.
Mun juhannukseni poikkeaa tänä vuonna aikaisemmista kahdella perustavanlaatuisella tavalla: vietän sen ensimmäistä kertaa kaupungissa ja töitä paiskien. Kuten arvata saattaa, juhannuspyhien työvuorot lankesivat meidän kesätyöläisten harteille ja huonolla tuurilla mulle sattuivat kaikista vaihtoehdoista juurikin ne iltavuorot, jotka sitovat mut töihin koko illaksi neljästä puoleenyöhön asti. No, eipähän ainakaan tarvitse stressata juhannussuunnitelmista tai vahtia säätiedotusta haukan lailla kymmenen minuutin välein! ;)

Kyllähän tää kieltämättä hieman harmittaa, sillä paikallisen juhannuksen kokeminen olis ollut varmasti vähintäänkin... no, mielenkiintoista :D Juhannussalot koristellaan ja nostetaan tänään pystyyn eri puolilla Ahvenanmaata ja mun tarkoituksena olisikin yrittää ehtiä käydä kurkkaamassa Maarianhaminan toisen salon pystyttämistä ennen töihin suuntaamista. Nähtäväksi jää, miten paljon ihmisiä kaupungista juhannuksen aikaan löytyykään, sillä saaristo ja kesämökit ovat tainneet tehdä tehtävänsä ja houkutella ihmiset pois keskustan vilinästä. Tai no, en nyt oo ihan varma siitä kaupungin vilinästä tällaisen valtaisan suurkaupungin ollessa kyseessä, mutta you got the point ;) Aamupäivällä lenkillä käydessäni oli kuitenkin melko helppoa huomata, miten selkeästi liikenne suuntautui kaupungista ulospäin ja miten autot oli pakattu täyteen mökkivarusteita grilleineen ja viime hetken ruokaostoksineen. Omaakin mieltä kirpaisi pienesti, kun näin Facebookin etusivun täyttyneen upeista mökkikuvista, grilliherkuista ja järvimaisemista - vaikka periaatteessa oonkin hieman näitä kaikenlaisia "pakkojuhlia" (kuten mm. vappua ja uuttavuotta) vastaan, on juhannus niiden joukosta ehdoton lemppari!
Kuva.
Nautiskelkaahan siis munkin puolestani läheisten seurasta, hauskanpidosta, mökkielämästä, festareiden hulinasta, herkullisesta ruoasta ja ehkä vähän siitä juomastakin! ;) Vaikka itse juhannus meneekin töitä tehden, tulee tämä työputki takuulla palkitsemaan itsensä takaisin palkkapäivän koittaessa ja ens viikolle olisikin tiedossa monenlaisia suunnitelmia aina grillailuillasta mahdolliseen bilettämiseen ja pieneen ulkomaanreissuun saakka. Näiden pariin palailen kuitenkin hieman myöhemmin - nyt taitaa olla aika pakata kimpsut ja kampsut mukaan sekä lähteä katsomaan, miltä kaupungin juhannussalko tänä vuonna oikein näyttääkään!

Millaisia juhannussuunnitelmia teillä on tänä vuonna? :)
Mökkeilyä? Festarielämää? Kaupungin rauhasta nauttimista? Töitä? Tavallista arkea?


Kuva.

8 kommenttia:

 1. Moi! Ylläri, en ole menossa mökille :D MUTTA, ehkä isompi ylläri, saunaan olen kuitenkin menossa ;)
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro toki sitten, miten saunareissu sujui! :D Viime kerrasta on ilmeisesti kulunut sitten jo hieman enemmän aikaa..? :D
   Mahtavaa juhannusta myös sinne!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Wagner ja Wagnerin kommentit uppoavat aina... ;) Huippua juhannusta sullekin!

   Poista
 3. Toisen blogin kommenttien kautta löysin blogisi ja tuli uskomaton välähdys omaan elämääni noin 10 vuotta sitten.

  Opiskelin nimittäin silloin Jyväskylän amk:ssa restonomiksi ja olin kesän 2003 Scandic Savoyssa kesätöissä respassa. Adlonissa taisin tehdä vain vuoron tai pari.

  Mahtavia muistoja on siitä kesästä. Me kesätyöläiset olimme tosin silloin Extran kautta töissä ja asuimme työnantajan tarjoamissa kimppakämpissä. Adlonin kokoushuoneessakin on tullut joku yö nukuttua, kun huoneet oli kortilla.

  Mahtavan upeaa kesää sulle ja nauti täysillä Ahvenanmaan kesästä. On hienoa, että uskalsit uskaltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs sattui sopivasti! Hassua, miten samassa tilanteessa oonkaan muutaman vuoden takaisen sun kanssa - kaikki täsmää aina kaupungista opiskelupaikkaan, alaan ja kesätyöpaikkaankin :D Nykyäänhän Savoy ja Adlon ovat Ålandhotelsin alaisia hotelleja enkä edes tiennyt, että ne ovat joskus kuuluneet Scandiciin!

   Suuret kiitokset kommentista ja upeaa kesää myös sinne! :)

   Poista
  2. Ålandhotelsin alle Adlon, Savoy ja kolmas hotelli saaren pohjoisosassa, jonka nimeä en nyt saa päähäni, kuului silloinkin. Savoy oli silti Scandic-ketjun hotelli myös.

   Kiitos, loppukesän lomaa ja helteitä odottelen. :)

   Poista