keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

random pics

Herkkuiltapalaa porkkanarieskojen ja kanelilla kuorrutettujen omenaviipaleiden merkeissä!

Eräs sateinen ja hieman flunssainen vapaapäivä ennen juhannusta. Kuuntelin koko päivän Lana Del Reyta ja haahuilin ympäri asuntoa kuvassa näkyvä, lämpöistäkin lämpöisempi viltti ympärilläni ja villasukat jalassa - oli muuten todella kesäinen olo... ;)
Kirppikseltä hamstrattuja ruotsalaisia, parin vuoden takaisia lehtiä. Mun treenaamismotivaatio on ollut tän kesän aikana kieltämättä melko vaihtelevaa, mutta näistä on hyvä ainakin yrittää ammentaa inspiraatiota ja innostusta aina silloin tällöin! :D
Juhannusaattona liikenneympyräkin oli saanut asiaankuuluvan liputuksen.
Eräs monista viimeaikaisista lettujenpaistohetkistä. En varmaan koskaan tuu kyllästymään tuttuun ja turvalliseen "2 kananmunaa + banaani"-yhdistelmään! :D
Superreippaana aamuvuorossa grillailuillan jälkeen...
Länsisatamasta pääsee kalasatamaan pientä, rantaa pitkin menevää polkua pitkin, josta on muodostunut yks mun suosikkilenkkeilypoluista eteläisemmässä Maarianhaminassa. Eräänkin kerran satuin polulle samaan aikaan iltapäivän matkustajalaivojen kanssa ja tuntui kieltämättä melko hauskalta juosta samaa tahtia satamaan peruuttavien alusten kanssa risteilijöiden vilkutellessa iloisesti laivan kansilta! :D
Tää kieltämättä hieman ällöttävän näköinen välipalamössö osoittautui ulkonäöstä huolimatta superherkulliseksi, eikä puolukoilla ja tyrnimarjoilla kuorrutettu chiavanukas taida lukeutua myöskään niihin kaikista epäterveellisimpiin ruokiinkaan - kyseessä on siis varsin sallittu herkku! :)
Eräänä aamuna hotellin edessä seisoskeli tutun Birka Cruisen sijaan tällainen hulppeahko, Speed 2 - vaara iskee vesillä-leffastakin tuttu amerikkalaispaatti.. ;)
Kävinpäs kerran ostamassa koko S-Marketin tyhjäksi... :D Tätä ruokamäärää oli kieltämättä mielenkiintoista roudata pyörän kanssa kotiin ja vaikka matkaa kauppaan ei ole kuin reilu kilometri, tuntui siinäkin olevan kilometrin verran liikaa...

Kävin viime viikolla kurkkaamassa keskustan Puneh Oriental-putiikin ja liikkeen filippiiniläismyyjän kanssa käydyn pitkän ja mukavan juttutuokion jälkeen huomasin lähteneeni kaupasta kuvassa näkyvä pussukka toisessa kädessäni :D En oo vieläkään ihan varma, mistä tässä nyt oikein on kyse (jonkinlaisesta muffinsijauheseoksesta kenties?), mutta lupaan tulla kertomaan syntyneestä lopputuloksesta siinä vaiheessa, kun ehdin tutustumaan tähän erikoisuuteen tarkemmin. Olisko siellä joku mua fiksumpi, joka osaisi valaista tätä asiaa hieman enemmän? Myyjän sanojen mukaan lopputuloksesta tulee jollain tapaa puddingmainen, joten syntyykö näistä sitten jonkinlaisia vanukasmuffineja..? :D
En kestä sitä, miten ihanan vehreää täällä oikein onkaan! Varsinkin niemen poikki kulkeva Storagatan puistikkoineen on mun ehdottomia suosikkeja koko kaupungissa :)
Takuuvarma keino aloittaa uusi viikko mukavalla tavalla: pari jaksoa Muumeja aamupalan ohella nautittuna - på svenska, totta kai!
Aamulenkkiä pitkästä aikaa!
Hih, koirapuistostakin löytyi hauvoille kyhätty ikioma juhannussalko :D
Eilen aamulla sain hieraista silmiäni töissä muutamaan otteeseen, sillä hotellin ulko-ovella patsasteli yksinäinen riikinkukko :D En tiedä, miten kyseinen kaveri oli oikein eksynyt länsisataman puolelle - kaupungin toisella puolella olevalla Lilla Holmenin saarelta näitä kaunottaria löytyy kuljeskelemassa vapaana, mutta mysteeriksi jäi, miten tämä pikkutipu oli eksynyt porukasta keskustan vastakkaiselle laidalle. Aamupalalla olevien perheiden pikkumuksut olivat ainakin onnesta soikeina! :D
Jälleen kerran mun kovasti rakastamaani puistokatua - en vain saa tästä kyllikseni! Onneksi kyseinen tie sattuu mun työmatkalle... :)
Eilen juhlittiin Annan 25-vuotissynttäreitä kakkukestien ja skumpan merkeissä. Matka jatkui illan mittaan luonnollisestikin vielä kaupungille, mutta allekirjoittanut oli aikaisen aamuherätyksen ja edellisenä yönä puoliltaöin lopetetusta työvuorosta johtuen niin väsynyt, että kodin ja sängyn kutsu kävi liian houkuttelevaksi jo puoli kahden jälkeen.
Voitin alkukesästä Curiouser & Curiouser-blogissa järjestetystä kilpailusta lahjakortin titiMadamin verkkokauppaan, jonka käytin tuttuun tapaan erittäin ajoissa kortin viimeisenä voimassaolopäivänä :D Koruvalikoimaa löytyi laidasta laitaan ja valinta oli kieltämättä vaikea, mutta loppujen lopuksi päädyin tilaamaan itselleni tänään postilaatikkoon tipahtaneet hopeiset yksisarviset. Always be yourself - unless you can be a unicorn! ;)
Palkan kunniaksi shoppailtiin Emmin kanssa Victoria's Secretin herkkutuoksuja keskustan alennusmyynneistä. Mun käsitykseni mukaan kyseisiä tuotteita ei taideta myydä muualla Suomessa (Viking Linen ruotsinlaivoja lukuunottamatta) ja pieni mysteeri onkin, miten ne ovat päätyneet myyntiin Maarianhaminan pieneen kosmetiikkaliikkeeseen. En valita!
Tänään tarkoituksena oli mennä tyttöjen kanssa rannalle, mutta aurinko meni pilveen heti sinne päästyämme ja auringossa loikoilu vaihtuikin kahvihetkeen ihanassa Bagarstuganissa. Sain tällä kertaa itseni hillittyä kahvilan herkullisen kakkuvitriinin edessä ja tyydyin pelkkään söpöstä mukista juotuun kahviin :)
Hieman myöhemmin aurinko kaivautui kuitenkin takaisin esiin ja jäin fiilistelemään keskustan vilinää ja katusoittajien esityksiä vielä muiden lähdettyä omille tahoilleen. 
Puhelimen muistista ja tietokoneen kuvakansioista löytyi pikaisen tarkastelun jälkeen melkoinen liuta blogissa julkaisemattomia kuvia, joten aattelin taas pitkästä aikaa läiskäistä esille tällaisen varsin sekalaisen ja vähän sitä sun tätä sisältävän kuvapostauksen. :D Koittakaa pysyä perässä, joukosta löytyy nimittäin kuvia aina kesäkuun puolivälistä tähän päivään asti!

Istuin tuossa hetki sitten parvekkeella fiilistelemässä ilta-auringon säteitä kasvoilla ja mietin, miten paljon kaikenlaista kuluneeseen viikkoon onkaan oikein mahtunut. On ollut superkiireisiä työvuoroja ja niin ilkeitä kuin mielettömän mukaviakin asiakkaita, aamuun asti jatkuneita juhlia ja nousevan auringon ihailua laiturinnokassa. Tukholman reissua, uusien ihmisten tapaamista, villasukkien ikävöimistä ja auringon ottamista, reissukuumeilua, polven kipeilyä ja pikkuruisia työtapaturmia, herkuttelua, lenkkeilyä ja ihania uutisia. Kuulin tosiaan maanantaina, että eräs mun hyvistä lukioaikaisista ystävistäni on mennyt nappaamaan koulupaikan syksylle Kuopiosta ja muuttaa tästä syystä käytännössä lähes naapuriin - ainakin Kemiin verrattuna Kuopio on aivan kulman takana! En vois olla asiasta enemmän innoissani, sillä kyseinen ystävä sattuu olemaan samalla myös pikkuveljeni tyttöystävä ja näin ollen myös Heikkiä näkee vastaisuudessa melko todennäköisesti paljon nykyistä useammin - jee :) Koulupaikka meni kyllä täysin oikeaan osoitteeseen, sillä tämä tyttö jos kuka on sen ansainnut! Samana päivänä korviin kantautui uutisia useammasta muustakin haluamiinsa kouluihin hyväksytyksi tulleista ystävistäni ja olinkin koko maanantai-illan töissä hymy pyllyssä, niin ylpeä olin mun rakkaiden ihmisten puolesta. Te pystytte selkeästi mihin vain! ;)

Mulle tuli juuri hirveä mielihalu lähteä pitkälle ja reippaalle iltalenkille, mutta kellon näyttäessä jo lähemmäs kymmentä taitaa olla parasta hylätä suunnitelmat tältä illalta ja siirtyä ennemminkin iltapuuhien pariin. Huomenna edessä olisi nimittäin koko päivän mittainen reissu Kökariin ja Ahvenanmaan eteläisimmässä kolkassa sijaitsevalle Källskärin saarelle eikä tältä kauan odotetulta saaristoreissulta passaa myöhästyä! ;) Kuten arvata ehkä saattaa, lisää valokuvien täyttämiä postauksia on siis lähiaikoina taas tiedossa - toivottavasti ette ehdi kovin pahasti kyllästymään valokuvien määrään... :D

Kuva.

2 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmakuvia sieltä! Olin jo aika myyty tuon hyvänvärisen Siljan laivan kohdalla, ja Victoria's Secretin tuotteet on aina ihan hykerryttävä löyty kun semmosia sattuu eteen :) Ootko muuten vielä sattunut testaamaan sitä muffinssijauheseosta? Näytti aikas mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä ehtinyt testaamaan, tuolla se pönöttää vielä kaapissa odottelemassa sopivaa hetkeä... :D Lupaan kyllä päivitellä kokeilun tuloksia sitten tännekin päin, sen verran mielenkiintoinen pussukka on tosiaan kyseessä!

      Poista