keskiviikko 28. elokuuta 2013

Silloin kun tähän paistoi aurinko / se liimasi paidan märkänä ihoon / kuin jossain kaukana etelässä

Ulkona helottavasta lämpöisestä auringosta huolimatta olen muutaman kolean ja sateisen aamun seurauksena saanut asennoitua itseni syksyyn ja sen saapumiseen. Vaikka kesä hujahti varsin työntäyteisissä merkeissä ohitse älyttömän nopeasti, ehdin onneksi töiden ohella päästä osalliseksi myös lämmöstä, kesäherkuista ja jopa ohikiitäväksi hetkeksi siitä hermoja hellivästä lomatunnelmasta. Viime kesä oli kokonaisuudessaan upean aurinkoinen ja pakko myöntää, että valoisia vuorokausia ja lämpimiä iltoja tulee takuulla jossain vaiheessa vielä ikävä!


Lomailu keskitettiin sitten varsinaisen loman puuttuessa vapaapäiviin!
Olen kuitenkin valmis ottamaan syksyn avosylin vastaan punertuvine lehtineen, syyssateineen sekä kirpeine aamuineen - kyllähän tässäkin vuodenajassa on ne omat kohokohtansa ja huippuhetkensä. Muutaman viikon päästä tulen luultavasti kiroamaan syksyn jonnekin kaukaisuuteen ja toivon, että olisi aina kesä (I know myself...), mutta tällä hetkellä fiilikset syksyn suhteen ovat kuitenkin iloisen odottelevat!Työharjoitteluni vetelee tällä hetkellä viimeisiään (enää kaksi päivää, hui!) ja maanantaina palaan takaisin koulunpenkille. Voi, miten ihanaa onkaan nähdä kaikkia koulukavereita pitkästä aikaa ja päästä takaisin opiskelijaelämän karunsuloiseen deadlinejen, opiskelijabileiden, raporttien kirjoittamisen ja koululla puolinukuksissa juotujen kahvikuppien maailmaan! :) Olen viihtynyt harjoittelussa ihan mielettömän hyvin, mutta kyllähän se vaihtelu pitää mielen virkeänä ja motivaationkin korkeammalla. Sitä paitsi täytyy nyt älytä nauttia näistä opiskeluvuosista, kun sellaisia on vielä jäljellä!

Syksy tuo monelle meistä romanttisesti mieleen pimenevät illat, villasukat, höyryävän kuuman kaakaokupin sekä lämpimän viltin, johon voi käpertyä nautiskelemaan pitkän päivän jälkeen. Kyllä, minäkin odotan tällaisia iltoja jo kovasti (pitäisikin itse asiassa lähteä päivittämään teevarastoa lähiaikoina!) ja kaiken kukkuraksi syksyn uutuusohjelmisto telkkarin osalta näyttää melko herkulliselta. Maanantaisin tulisi Lähiöunelmia ja Erilaiset äidit, keskiviikkoillan iloksi näytetään tuttuun tapaan Hyvät ja huonot uutiset, perjantai-iltaa tulee syksyn mittaan tähdittämään Totuuden torvet sekä aina yhtä ihana Vain elämää ja viikonlopultakin löytyisi Dancing on Icea sekä The Voice Kidsia. Hieman nolostellen täytyy myös myöntää, että tietyllä tapaa odottelen myös Julkkis-BB:n alkamista ensi viikolla... :D Heti tähän hurjan, telkkarinarkomaniaa hipovan listan perään täytyy kuitenkin todeta, että olen oikeastaan todella huono seuraamaan yhtään mitään tv:stä enkä yleensä joko muista tai yksinkertaisesti jaksa katsoa haluamiani ohjelmia. Onneksi on Katsomot, Ruudut sun muut sivustot, joiden kautta ne tärkeimmät ohjelmat voi tsekata jälkikäteenkin ;)


Ei huolta, on tässä seuraavien kuukausien aikana tarkoitus tehdä muutakin kuin katsella telkkariohjelmia netistä ja bailata opiskelijapippaloissa! Käytännössä koulun alkaminen tarkoittaa nimittäin myös sitä, että aikatauluni löystyvät huomattavasti nykyisestä ja neljänkymmenen viikkotunnin sijaan käynkin vikkoittain vain muutamalla hassulla luennolla. Ainakin näin aluksi, loppuvuodesta aikataulut taisivatkin tiukentua melkoisesti... :D Tämähän tarkoittaa kuitenkin sitä, että pääsen vihdoinkin täyttämään kalenterini illat ihanilla ryhmäliikuntatunneilla, joiden väliin jääminen on pääsääntöisesti ollut kaikista ikävintä kesän iltavuorojen tekemisessä. Syksyn lukujärjestystä olen kuolaillut jo jonkin aikaa ja sisäinen kuntokärpäseni odotteleekin jo innoissaan sitä, että pääsee viettämään vapaa-aikaansa zumban, kiinteytyksen, bodyattackin ja spinningin merkeissä ;)

Tällainen syksy siis tiedossa tällä suunnalla! Ei mitään kovin uutta eikä ihmeellistä, mutta toisaalta nautin siitä suunnattomasti. Syksy kun tuppaa aina olemaan vähän kuin toinen uusi vuosi: lupauksia tehdään, elämäntapoja pyritään muuttamaan ja muutokset tuulet pyörivät ilmassa. Kun on useampana syksynä aloittanut jotakin "merkittävää" (viime vuonna aloitin amkin, sitä edellisenä vuonna yliopiston ja sitä edellisenä taas abivuoden), on jokseenkin rentouttavaa tietää, mitä edessä tällä kertaa on. Kun elämäntaparemonttikin tuli aloitettua kliseisesti jo vuoden alussa, ei niiltä osin tarvita muuta kuin paluuta arkeen ;) Näillä mennään!

Kuva.
ps. Kävin viime yönä pienellä kävelylenkillä raikkaassa ulkoilmassa ja voi juku, miten mahtavat revontulet taivaalla olikaan! Piti oikein muutaman kerran hieraista silmiä, käydä läpi kaikki mahdolliset vaihtoehdot vihertävän valon olemassaololle taivaalla ja todeta sitten että kyllä, revontulia ne olivat. Jyväskylässä, elokuussa - huikeaa! :) Taivaalle tiiraillessani satuin bongaamaan myös tähdenlennon, mutta unohdin tyypilliseen tapaani toivoa mitään.

Höh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti