torstai 3. huhtikuuta 2014

Tyttö, joka järjesti synttärit, värjäsi hiuksensa, mietti hotelliaamupalaa ja haaveili Berliinin-matkasta.

A little party never killed nobody, right? ;) Pakko myöntää, että oon ollut koko viikon ajan lapsellisen innoissani huomisista, pienimuotoisista synttäripirskeistäni ja esimerkiksi parin edellisen työpäivän ajan ajatukset ovat pomppineet lähes taukoamatta illan asuvalinnan pohdinnasta boolivaihtoehtoihin ja kakkuresepteihin. En oo tainnut juhlia synttäreitäni sitten 18-vuotispippaloiden ja on kieltämättä ihanaa päästä pitkästä aikaa järjestämään juhlia - vaikkakin suhteellisen pieniä ja melko pitkälti nyyttärihenkisiä sellaisia. Miksiköhän tällaista ei tuu harrastettua useamminkin? Kahdeksasta kutsumastani ihmisestä jokainen tarttui kutsuun enemmän kuin innoissaan ja onkin älyttömän mahtavaa mahtavaa, että edes yhden kerran tarjolla ollut pippaloilta todella sopi joka ikiselle osapuolelle! :D

Muiden tuodessa karkkeja, poppareita ja muuta pientä naposteltavaa lupauduin itse tekemään jonkinlaisen juustokakun iltaa varten. Parin tunnin mittaisen reseptien pyörittelyn jälkeen päädyin lopulta testaamaan uunissa valmistettavaa rahka-juustokakkua ekaa kertaa elämässäni ja mua kieltämättä hieman jännittää, onnistunko möhlimään tämän suht yksinkertaiselta vaikuttavan homman aivan täysin... Ainakin uunista leijailevasta syntisensuloisesta tuoksusta päätellen suunta on melko lailla oikea. Thumbs up!
Synttäripirskeiden järjestelyn ohella oon havahtunut myös siihen tosiseikkaan, että kauan odotettu tour Lapland on pian edessä ja viikon päästä olenkin jo Jäämeren rannalla ihailemassa kaunista vuonoa ja haistelemassa raikasta meri-ilmaa! ;) Pakkaaminen kyseiselle, vajaan kolmen viikon reissulle tulee kyllä osoittautumaan vielä ongelmaksi, kun matkaan tarvitaan vaatekertoja lenkkeilyvetimistä baarimekkoihin ja kaikkea siltä väliltä. Tätä osiota matkasta en odota kyllä mitenkään innolla, varsinkaan kun järkevä pakkaaminen on ollut aina mun pahin akilleenkantapääni, mitä matkailuun tulee...
Reissukatti on jo valmiina reissuun! ;)
Varasin mulle ja Paulalle myös hotellin lentokentän läheisyydestä keskiviikon ja torstain väliselle yölle, sillä lentomme Osloon lähtee torstaina jo aamuseitsemän hujakoilla ja saavumme molemmat pääkaupunkiseudulle jo edellisenä iltana. Aattelin aluksi, että hotellihuoneen buukkaaminen olisi nopea ja vaivaton juttu, sillä ainoat hotelliin liittyvät vaatimukset olivat suhteellisen edullinen hinta, lentokenttäkuljetus ja aamupala. No, päättämättömyyden kuningattarena sain tätäkin asiaa pyöriteltyä äärimmäisyyksiin asti ja pitkään jatkuneiden pohdintojen jälkeen päädyin lopulta Holiday Inniin, joka erottui muiden vastaavien (Cumulus, Rantasipi, Best Western jne - Hiltonia tai Glota en sattuneesta syystä alkanut edes tsekkailemaan!) joukosta lähinnä aamiaisensa puolesta. Kun hotellissa tulee muutenkin yövyttyä harvakseltaan, ainakin minä haluan sen kerran siellä ollessani nauttia kunnollisesta aamiaisbuffetista enkä todellakaan tyydy pelkkään kahvista, sämpylästä ja hedelmästä muodostuvasta varhaisbrekuun, mikäli mun ei tarvitse - piste. :D Useimmissa hotelleissa varhaisen aamun aamiaistarjonta oli kuitenkin tuota luokkaa ja olin jo heittämässä kirvestä kaivoon, kun luin Holiday Innin aamiaisbuffetin aukeavan jo heti aamuneljältä. Ei tarvinnut kauaa miettiä, mihin tullaan majoittumaan ensi viikolla... :D Myönnetään nyt heti tähän perään, että kyllähän neljältä alkava aamiainen on jo yhdenlainen kenttähotellien erikoisuus eikä keskustan hotelleista voi automaattisesti olettaa saavansa edes sitä sämpylää ja aamukahvia kellon näyttäessä vielä reilusti aamuyötä - that's true. Kun kuitenkin aamupalamahdollisuudet ovat ja buffetvaihtoehtokin löytyi, on mun mielestä ihan mukavaa saada kunnollinen ja täyttävä aamupala ennen useamman tunnin mittaista lentokoneissa istuskelua ja kentillä sompailua. :) Sanokaa mua ruokaorientoituneeksi, mutta näin on näppylät! :D

Reissun lähestyminen sai mut havahtumaan myös siihen, miten totaalisen surkeassa jamassa mun läppäri onkaan. Näppäimistöhän on ollut pois pelistä jo viime kesästä asti kahvikuppiäksidentin vuoksi, mutta nyt ongelmia on alkanut ilmaantua myös akussa sekä laturin johdon liitoskohdassa - koneen sisältä kuuluu lähinnä ratinaa ja johdon täytyy olla aseteltuna täsmälleen tiettyyn asentoon, jotta akku alkaa lataamaan. Tämän jälkeen ongelmaksi muodostuukin hengityksen pidätteleminen ja totaalinen liikkumattomuus, sillä pieninkin heilahdus ja esimerkiksi rappukäytävässä sulkeutuva ovi saattoi liikauttaa johtoa niin, ettei kone enää ladannut. Loistavan kuuloista, eikö totta? ;) Koska tietokone nyt sattuu nykyisellään olemaan elämän välttämättömyys, päätin hieman pitkin hampain tilata kiltisti uuden koneen vanhan kanssa sinnittelyn sijaan ja tiistaiaamuna näpyttelinkin ennen töihinlähtöäni tilauksen Ecosto-verkkokauppaan. Kyseinen, ympäristöseikkoja vahvasti painottava nettipulju on mulle melko lailla uusi tuttavuus, mutta ainakaan sitä ei voi syyttää toimitusongelmista - samana päivänä eteenpäin lähtenyt tilaus kun oli jo eilen iltapäivällä noudettavissa viereisestä pakettiautomaatista! :D Ihan täysin tavallinen, halpa perusläppärihän tuo tosiaan on, mutta jospa se nyt toimisi edeltäjäänsä paremmin. Siihenhän ei tietenkään tältä erää aivan hirveästi vaaditakaan... Tämän ostoksen seurauksena varmaa kuitenkin on, että tältä erää haaveet mikrojärkkäristä on taas hetkeksi haudattu ja sekös vasta harmittaakin!
Hmm, mitäs muuta? Sain lopultakin eilen värjättyä hiukset ja vaikka vielä aamulla mietin punertavaan sävyyn siirtymistä, löysi tuttu tummanruskea kuitenkin tiensä tähän hiuspehkoon. Hämmentävää, miten tumma väri saa hiukset näyttämään heti parempikuntoisilta ja kiiltävämmiltä, vaikka todellisuudessa mitään oikeaa muutosta tuskin edes tapahtuu :D
Tiistaina kävin kuuntelemassa muutaman tunnin ajan matkailun kolmosvuoden opiskelijoiden tunnelmia ja näkemyksiä tämänkeväisiltä ITB-matkamessuilta Berliinistä. Aamun ensimmäiseen seminaarituokioon en töiden takia ehtinyt, mutta puoliltapäivin liityin mukaan kuuntelemaan pohdintoja mm. mustasta turismista, seksuaalivähemmistöjen matkailusta, urheilu- ja hyvinvointimatkailusta sekä huumorista osana markkinointistrategiaa. Opiskelijoiden pitämät esitykset ja niistä kumpuavat näkemykset olivat mielenkiintoisia eikä mua kaduttanut tippaakaan työpäivän jälkeinen koululle raahautuminen! :) Monien matkabloggaajien blogeista oonkin jo ehtinyt lueskelemaan houkuttelevia juttuja ja kertomuksia kyseisistä, Helsingin messuja monta kertaa suuremmista megamessuista ja oonkin tehnyt jo päätöksen, että tuonne on joskus päästävä itsekin mukaan. Kouluporukan kanssa kyseinen reissu olisi mitä luultavimmin tiedossa ensi keväänä, mutta koska itse tallailen toivon mukaan siinä vaiheessa jo Hong Kongin katuja, jää ensi kevät multa auttamatta välistä. No, onneksi Berliiniin ja messuille on mahdollista toteuttaa omatoimimatka vaikkapa sitten seuraavana vuonna! ;)
Nyt taitaa kuitenkin olla aika päättää tämä melko massiivisiin mittoihin venynyt postaus ja alkaa pakkailemaan huomisen lounasta lähtövalmiiksi jääkaappiin. Mun ja viikonlopun välissä on enää kuuden tunnin työvuoro, jee! ;) Huikeaa viikonloppua myös muille - millaisia suunnitelmia sieltä löytyy?

6 kommenttia:

  1. Ihanan väriset hiukset, sopii sulle tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tää tummanruskea on osoittautunut kunnon luottoväriksi, johon palaan aina jossain vaiheessa muita värejä testailtuani - tuttua ja turvallista!

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta tuo edessä oleva reissu, mikäs sen parempi aika lähteä matkalle kuin kaunis kevät! Ja söpö reissukatti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan kyllä tulevaa reissua innolla! Toivoa sopii, että kaukana pohjoisessakin ollaan jo siinä vaiheessa menossa, että voidaan puhua oikeasta keväästä... :)

      Poista
  3. Toivottavasti synttäripirskeet onnistuu loistavasti! Tuo juustokakku kuulostaa kyllä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirskeet onnistuivat paremmin kuin hyvin ja juustokakku oli herkullista - win-win! ;)

      Poista