maanantai 5. toukokuuta 2014

Highlights of the past week :)

VIIKON IDEA:
Lauantai-iltainen whatsappailu Lauran kanssa päättyi lopulta yhteiseen sopimukseen osallistua syyskuussa järjestettävän Finlandia-maratonin kympin juoksupätkälle. Tässäpä olis taas niitä asioita, mitä en olis koskaan kuvitellut tekeväni! Kymppi itsessään ei ole matkana paha, mutta lähinnä mua jännittää jo etukäteen se, miten tällainen yksin ja mieluiten luonnon helmassa juoksulenkkejä vetelevä maalaistyllerö sopeutuu yhtäkkiä hölkkäämään hurjan väkijoukon keskellä. Ajatuskin kuulostaa hieman ahdistavalta! :D Oon kuitenkin jo nyt innoissani tästä koko ideasta ja päätin, että kaikkea kannattaa aina kokeilla - jos ihmispaljoudessa juokseminen tuntuu ikävältä, ei mun tarvitse toista kertaa ängetä vastaavanlaisiin tapahtumiin vaan voin hyvillä mielin jatkaa erakkojuoksemistani hiljaisilla pikkuteillä ja unohtaa kaikki aiheutuneet traumat :D

VIIKON HERKKU:
Maapähkinävoihin dipatut taatelit - maistuu muuten aivan Snickersille! Mmm... Jää parhaimmatkin vappumunkit kyllä kakkoseksi tän taivaallisen herkun edessä :D

VIIKON BIISI:
Heikki Kuulan ja kumppaneiden Rataraato on tuntunut soivan kuluneen viikon aikana vähän kaikkialla: Rukalla tätä tuli kuunneltua enemmän kuin tarpeeksi, radio on vinguttanut biisiä suhteellisen ahkerasti ja taidettiin tämän tahdissa reivailla myös vappuyönä baarin tanssilattialla! En oikein tiiä, onko mun reaktio biisiä kohtaan inhoa, ärsyyntymistä vai jopa jonkinasteista tykkäämistä - mitä mieltä te ootte?

VIIKON RUOKA:
Mun aikaisemmat huoleni kotiäitiytymisestä ilman muksuja ovat saaneet pohjoisessa oleskelun aikana lisää vahvistusta, sillä huomasin lueskelevani lähes huolestuttavan innoissani äidin loputtoman suuria naistenlehtipinoja läpi. Kaiken kukkuraksi multa löytyy nyt kasa lehdistä revittyjä reseptivinkkejä, joista suurin osa odottelee vielä testattavaksi päätymistään... :D Muutamaa yksinkertaista reseptiä oon kuitenkin ehtinyt jo kokeilemaan ja sitä kautta oon löytänyt myös mun uusimman rakkauden: maissikeiton! Voi luoja, miten hyvää (ja ihanan väristä) se voikaan olla! Ohje on äärettömän yksinkertainen ja raaka-aineet superedullisia sekä terveellisiä, joten tätä tullaan kokkailemaan takuulla jatkossakin ;)

VIIKON ABSURDEIN JUTTU:
Vappupäivänä tivolialueella istuskelu sortsit jalassa ja aurinkolasit päässä kesän ensimmäistä tötteröä syöden samalla, kun taivaalta vihmoo lumihiutaleita ja sormet ovat kokemassa kohmettumiskuolemaa!

VIIKON HETKI:
Tähänkin viikkoon mahtui lukuisia määriä pieniä, mieltä sykähdyttäviä hetkiä.
Toisiinsa sekoittuneet onni ja haikeus, kun heitimme tyttöjen kanssa huonoa läppää automatkalla Rukalta takaisin Ouluun. 
Kurkkua kuristava tunne ja silmäluomien takana kutittelevat kyyneleet, kun starttasin auton kotipihalta kohti Jyväskylää ja ikävöin perhettäni jo ennen kuin olin varsinaisesti edes lähtenyt. 
Vappuyön onnellisuuspiikki, kun tanssilattialla soi ihana Pariisin Kevät (oon tästä joka kerta yhtä hävettävän pähkinöinä) ja se ihan ikioma hetki, kun aamuyöllä baarista kotiin kävelyn jälkeen keitin kupillisen kuumaa teetä ja kellon lyödessä aamuviittä käperryin peiton alle teekupin, herkullisen ruisleivän ja Aku Ankan kanssa ennen nukahtamistani. 
Herääminen aikaisin sunnuntaiaamuna pikaiselle aamulenkille ja kotiin palaaminen uunipuuron tuoksun leijuessa vastaan ja kahvinkeittimen poristessa iloisena hyvää huomenta toivotellen.
Aamulenkin varrelta bongatut kastepisaroiden koristamat kukkaset.
VIIKON BLOGI:
Mun lempiblogilista on pidempi kuin nälkävuosi, mutta aina mukaan tuntuu mahtuvan uusia, mielenkiintoisia tuttavuuksia! Tällä viikolla törmäsin ihanan aidon ja välittömän oloiseen Pieniä Suuria Seikkailuja-nimiseen blogiin, joka tuli kyllä napsuteltua lukulistalle lähestulkoon samantien :) Tämän lisäksi aina yhtä ihanan Sairaan kaunis maailma-blogin uudet postaukset mm. tasapainoisesta ihmisestäsateen hyvistä puolista sekä asiakaspalvelusta jäivät mieleen erittäin hyvin. En muuten voi olla ihmettelemättä, miten huikean hyvin ja mukaansatempaavasti Marissa kirjoittaakaan blogiaan - musta tuntuu, että aiheesta riippumatta luen tekstejä aina nenä kiinni näytössä ja sanoja ahmien! :D

VIIKON SAAVUTUS:
Oon saanut yllättävänkin hyvällä otteella kiinni lähes rästissä olleista koulutehtävistä ja viikonlopun aikana on tullut paukuteltua niin raporttia Hong Kongin matkailuteollisuudesta kuin opiskeltua yhdessä kaverin kanssa huomiseen venäjän suulliseen kokeeseenkin. Ei pidä kuitenkaan iloita vielä liikaa, sillä perjantaihin mennessä mulla pitäisi olla kasassa myös yksi, vähintään 10 sivun mittainen markkinointiin ja jakelukanaviin liittyvä raportti... A.P.U.A.

VIIKON POHDINTA:
Onko normaalia, että ihminen väittää omistavansa tietyt periaatteet, mutta loppupeleissä on kuitenkin valmis muuttamaan suurinta osaa niistä aivan tuosta vain? Oon miettinyt omaa elämääni ja toimintaani viime aikoina hieman enemmänkin ja tullut siihen tulokseen, että periaatteista lipsuminen alkaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Jokin aika sitten taisin puhua kovaan ääneen ystävälleni, miten en koskaan voisi osallistua minkäänlaiseen juoksutapahtumaan - kappas vain, mitä sitten tulikaan luvattua ja miten innoissani koko hommasta olenkaan! Oon ollut myös vakaasti sitä mieltä, että aamulenkit ennen aamupalan syömistä eivät todellakaan ole mua varten ja etten missään nimessä pysty juhlimaan useampaa iltaa viikossa. Turha edes sanoa, miten sutjakasti nämäkin ajatukset ovat lentäneet romukoppaan... Joskus musta tuntuu, että teen periaatteita ainoastaan siksi, että saan jossain vaiheessa hylätä ne täysin, sillä aiempien vuosien perusteella mun ei myöskään koskaan olis pitänyt liittyä irc-galleriaan tai Facebookiin, juoda alkoholia, laskea kaloreita tai tehdä montaa muutakaan asiaa. Ehkäpä ainoaksi periaatteeksi pitäisi ottaa se, ettei periaatteita ole? ;)

VIIKON LÖYTÖ:
Kuivaniemellä ollessani kävin läpi vanhan huoneeni kirjahyllyjä ja löysin teiniaikaisten hömppäkirjojen ja hevosten kuvilla kuorrutettujen vihkojen seasta muutaman varsin varteenotettavan vaihtoehdon. Intian matkan jälkeen äiti antoi mulle luettavaksi T.N. Murarin Taj Mahalin sekä Intian pojan, joista ensimmäistä taisin muistaakseni ehtiä aloitella pääsemättä kuitenkaan koskaan loppuun saakka. Nyt aattelin ottaa homman työn alle toistamiseen, kun ikää on kertynyt enemmän ja kirjan juonikin saattaisi aueta hieman paremmin... :) Lisäksi matkaan tarttuivat Tove Janssonin Kuuntelija sekä Astrid Lindgrenin Saariston Lapset - näiden kirjojen kanssa tuun sitten kesällä loikoilemaan saaristokallioilla ja ottamaan aurinkoa!

VIIKON KUVA:
Kuva.
VIIKON VIDEO:

6 kommenttia:

  1. Pariisin Kevät menee kyllä niin suoraan sydämeen kun sen kappaleita kuulee! <3 Ja tuo pöllön kuva on niiiiin huippu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä harvinaisen totta! Tilanteesta riippumatta sen bändin biisit toimivat AINA :)
      Pöllö kyllä kuvastaa tätä toukokuun alkua paremmin kuin hyvin... Tuntuu siltä, että aina kun ehtii innostua kesäisen lämpimästä ilmasta ja auringonpaisteesta, jostain tupsahtaa yhtäkkinen lumimyrsky! :D

      Poista
  2. Eikös se kerro ihmisenä kasvamisesta, jos on valmis myös rikkomaan ja kyseenalaistamaan omia periaatteitaan - ja mahdollisesti korvaamalla ne paremmilla? :) Mulla ainakin toimii "motto" Never say never - kaikki, mitä päätän olla tekemättä, kyllä löytää jossakin vaiheessa elämääni ja päin vastoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on kyllä ihan totta! Liiallinen jämähtäminen tiettyihin kaavoihin ja ajatuksiin ei pidemmän päälle ole sekään hyväksi, joten ehkäpä tää mielipiteiden viuhahtelu onkin loppupeleissä vain hyvä juttu :) Never say never on kyllä loistava motto ja sun ajatustapa kuulostaa kyllä hyvältä - juuri näinhän se mitä luultavimmin meneekin :)

      Poista
  3. Mä ihmettelin kun täältä sivulta oli tullut useampi ihminen käymään blogissa, mutta nyt selvisi syy! Kiitos tästä ihanasta arvostelusta!! <3 Mukavaa, että pidät blogistani, tunne on molemmin puolinen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että oon saanut muutkin ihmiset innostumaan kurkkaamaan sun ihanan blogin! Harvoin tulee vastaan niin hyvää blogia, että se siirtyisi suoraan lukulistalle, mutta sun kohdalla kävi kyllä juurikin niin. Kiitos siis mahtavasta blogista, kyllähän sellaista nyt kelpaa kehuakin! ;)

      Poista