keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Lempeän mustaherukkaiset ja herkullisen kookoksiset puurot

Puurohirmu is back in business! :D Omaan keittiöön ja kotiympäristöön saapumisen jälkeen mieli alkoi taas tuttuun tapaan syyhytä uusien aamupalaideoiden pariin etenkin, kun pakollisia aikaisia aamuherätyksiä esimerkiksi töiden tai koulujuttujen takia on kuluneeseen viikkoon mahtunut ainoastaan muutama. Näin ollen aikaa ja energiaa on jäänyt vaikkapa sitten tällaiseen, jonkun mielestä hieman turhanpäiväisenkiin puuhasteluun - muun muassa isä kyseli multa pohjoisessa ollessani ja aamupalaa väsätessäni, miksi en voi syödä aamulla jotain helpompaa ja nopeampaa ja että eikö puurokattilan kanssa väkertäminen tunnu liian aikaavievältä touhulta. Yritin siinä sitten selittää isäkullalle, miten kyse ei oo siitä, ettenkö voisi syödä jotain muuta - minä vain yksinkertaisesti pidän puurosta ja sen loputtomista variointimahdollisuuksista ja jos vain mahdollista, haluan myös aloittaa aamuni ruoalla, josta todella pidän. Näin yksinkertaista se on :D

Sen pidemmittä löpinöittä: tässäpä teille pari hyväksi koettua puurovinkkiä aamujen tai miksei vaikkapa päivien tai iltojenkin piristykseksi! Mun oma vinkkini kuitenkin on, että jo ennestään ihanan makuisten puurojen herkullisuusaste vähintäänkin tuplaantuu, kun ne nautitaan varhaisen aamuauringon valossa käydyn reippaan lenkin jälkeen kahvikupin kanssa - kokeilkaa vaikka! :)

Mustaherukkainen uunipuuro
2 annosta
n. 1dl ruishiutaleita
n. 1/4dl mantelirouhetta
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
1,5dl maitoa
1 kananmuna
½ rkl sulatettua voita
½ omena
½dl mustaherukoita

Sekoita ruishiutaleet, mantelirouhe, suola, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää sitten seokseen maito, kananmuna sekä sulatettu voi. Pilko omena ja laita se marjojen kanssa voidellun uunivuoan tai muun uuninkestävän astian pohjalle. Kaada hiutaleseos päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Alkuperäinen ohje Me Naisissa tammikuussa 2014.


Samettisen pehmeä kookospuuro
2 annosta
3dl vettä
1dl kookosmaitoa
ripaus vaniljajauhetta
1 hyvin kypsynyt banaani
½ dl kookoshiutaleita
2dl kaurahiutaleita
kardemummaa

Sekoita vesi, kookosmaito, vaniljajauhe ja soseutettu banaani keskenään ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna levyn lämpöä, lisää sekaan kookos- ja kaurahiutaleet ja kypsennä matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. 

Alkuperäinen ohje täällä.

8 kommenttia:

  1. Mmmmm kookoksen ystävänä täytyykin kokeilla tuota kookospuuroa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti! :) Kookoksen kanssa menee harvoin metsään ja tässä(kin) yhteydessä se maistui älyttömän hyvälle :)

      Poista
  2. mulle on iskenyt viime aikoina ihan järjetön kookos-himo joten toi kookospuuro menee kyl ainakin kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookos on kyllä ehdottomasti yks maailman parhaimmista ruoka-aineista! :D

      Poista
  3. Mäkin oon joutunut yhden jos toisenkin kerran hieman selittelemään puurokattilan kanssa väkertelyäni.Haluan kans aloittaa jokaisen aamun (jos vain mahdollista) ruoalla, josta todella pidän. Päiväkin alkaa niin paljon mukavammin, kun vatsaa ja makuhermoja hellii heti herättyä. :)

    Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla tollasta uunikaurapuuroo. Jotenkin vaan sen kohdalla mun ajankäyttö (ja kärsivällisyys) on aina tullut vastaan ja heitän ainekset mieluummin kattilaan... Viikonloppuna voisin kyllä ryhdistäytyä. Näyttää nimittäin niin ihanalle toi mustaherukkapuuros!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä - niin kauan kuin on vara valita, aloittaa toki mieluummin päivänsä mukavalla ja hyvänmakuisella tavalla! :) Suosittelen kyllä uunipuuronkin testaamista! Maku on samoista raaka-aineista huolimatta hieman erilainen kuin tavallisessa puurossa ja mun mielestä uunissa kypsennetty puuro pitää nälkää entistä paremmin loitolla :D Aikaahan tuohon toki menee enemmän kuin kattila- tai mikropuuroon eikä tää välttämättä istu tavallisiin, aikaisiin arkiaamuihin, mutta kiireettömämpinä aamuina onkin sitten ihanaa laitella ja syödä aamupalaa kaikessa rauhassa. :) Tuon puolen tunnin kypsymisen aikana on myös ihanaa käydä pikaisella happihyppelyllä ulkona ja aamupala maistuu entistäkin paremmalta sen jälkeen!

      Poista
  4. Oi nam toi kookospuuro kuulostaa niin jäätävän hyvältä! Sori ku spämmään nyt sun blogia, nyt kun tänne löysin niin mulla on asiaa!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mukavien kommenttien spämmääminen on aina sallittua! ;) Testaa ehdottomasti, mä ainakin tykkäsin tuosta aivan älyttömästi ja just tänäänkin mietin, että voisin viikonloppuna kokkailla sitä taas aamupalaksi... :)

      Poista