keskiviikko 20. elokuuta 2014

Alkusyksyn rieskaherkku!

Pitkästä aikaa tiedossa olisi jonkin sorttista reseptipostausta - kesän huikeiden hellelukemien ja kiireisenä pitävien tapahtumien jälkeen on tuntunut pitkästä aikaa mukavalta palailla pikkuhiljaa takaisin keittiön puolelle ja löytää kaapista jotain muutakin syötävää kuin aikansa elänyt nuudelipussi ja hieman omituiselta haiseva jugurttipurkki. ;) Kaiken maailman gourmet-ruoat ja hienostuneet pikkunäpellykset jätetään tälläkin kertaa väliin ja hienostuneiden fine dining-herkkujen sijaan huomio keskittyy tällä kertaa rehdin suomalaiseen sekä tutun turvalliseen ruokaan, nimittäin leipään. 

Tämän nopean ja superhelpon rieskan valmistaminen käy näppärästi parissakymmenessä minuutissa ja variointimahdollisuuksiakin löytyy tuttuun tapaan vaikka millä mitoin: jauhojen laatua ja suhdetta voi vaihdella oman mielensä mukaan, hedelmäsoseen voi vaihtaa toiseen tai vaikkapa marjaiseen tai kasvisversioon, raejuuston voi korvata osittain tai kokonaan maitorahkalla... It's up to you! Itsekin oon tavannut muokata ohjetta jollain tavoin oikeastaan joka kerta fiiliksen ja jääkaapin sisällön mukaan, joten testailkaapas tekin rohkeasti erilaisia versioita ja makuyhdistelmiä :) Tässä kuitenkin hyvä peruspohja maistuville rieskoille - kun päälle laittaa fiiliksen mukaan vihanneksia, leikkelettä tai vaikkapa banaania tai maapähkinävoita, on herkutteluhetki taattu!

Helpot ja herkulliset rieskaset
16kpl
1,5dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
1,5dl päärynäsosetta
200g raejuustoa
1dl maitoa
0,25dl margariinia

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää jauhoseokseen sen jälkeen päärynäsose, raejuusto, maito sekä margariini. Sekoita seos nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja jaa se sitten neljään osaan jauhotetulle pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikinamöykyt tasaisiksi ja pyöreiksi rieskasiksi ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15-17 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hedelmäsosetta en muuten oo koskaan kokeillut laittaa rieskoihin tai muihinkaan leipäsiin! Tuo varmasti mukavaa kosteutta ja makeutta, joten voisinkin seuraavaan satsiin heittää vaikkapa juuri päärynää :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuo hedelmäsoseen käyttö tuntui aluksi hieman erikoiselta, mutta se sopii kyllä leipiin kuin nakutettu tuoden hieman, muttei kuitenkaan liikaa, makeutta ja mehevyyttä :)

      Poista
  2. Ah rieskaa! Tähän ruokalajiin liittyy kyllä ihania lapsuusmuistoja :) Pitääkin bookmarkata tämä resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rieskaa on tullut kyllä lapsena puputettua melkoisesti enkä oikeastaan tiedä, miksi sen syöminen on tipahtanut lähes olemattoman vähäiseksi vuosien karttuessa - sehän on niin hyvää! :D Tämän reseptin mukaanhan ei sellaista varsinaista, aitoa rieskaa tietenkään synny, mutta hieman lähemmäs päästään kuitenkin ainakin tavalliseen ruisleipään verrattuna :)

      Poista