maanantai 25. elokuuta 2014

Maanantain linkkivinkki!

Törmäsin jokin aika sitten mielenkiintoiseen, amerikkalaisen valokuvaajan ylläpitämään Humans of New York-sivustoon eikä Facebookin tykkää-napin painamatta jättäminen tuntunut pikaisen tutustumisen jälkeen enää minkäänlaiselta vaihtoehdolta. HONY:n taustalla häärivä Brandon on nimittäin innostunut luomaan nykyisellään tuhansia ja taas tuhansia kuvia sisältävän valokuva-albumin, joka sisältää upeita otoksia New Yorkin katuja tallailevista paikallisista ihmisistä. Mikä vielä hienompaa, liittyy useisiin potretteihin myös lyhyt kuvaus henkilöstä ja hänen elämästään - paitsi hienoja valokuvia, tarjoaa sivusto seuraajilleen myös mahdollisuuden päästä kurkkaamaan paikallisten asukkaiden elämään ja ajatusmaailmaan hieman tarkemmin.

Kuvia selaillessa ja ihmisten tarinoita lukiessa ei voi kuin hämmästellä ja ihastella sitä, miten monenlaisia persoonia, kertomuksia ja elämäntilanteita tähän maailmaan mahtuukaan! Jos HONY jotain opettaa, niin sen, että erilaisuus on todellakin rikkautta ja että ihmisillä voi olla kerrottavanaan paljon uskomattomampia tarinoita, kuin päällepäin voisi aavistaakaan - toivon mukaan tämä toimii siis myös jonkinlaisena muistutuksena siitä, ettei pelkkä ulkonäkö kerro ihmisestä juurikaan mitään. :)

Kuva.
Humans of New Yorkin Facebook-sivuihin pääsette tutustumaan täällä.

4 kommenttia:

 1. Pitääpäs tutustua tuohon linkkivinkkkiin, se kuulostaa mielenkiintoiselta! Monesti käy kyllä niin ettei ulkokuoren perusteella voisi uskoa mitä ihmisen elämässä onkaan tapahtunut. Tutustuminen ihmiseen onkin tästä johtuen niin paljon tärkeämpää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä mun mielestäni ehdottomasti tutustumisen arvoinen sivusto! Oot kyllä aivan oikeassa siinä, ettei ulkonäön perusteella voi toisesta sanoa yhtään mitään - ns. "parhaimmankin" kuoren alle voi mahtua vaikka minkälaisia tarinoita :)

   Poista
 2. Oon kans seurannut HONYa jo muutaman vuoden ja kirjan hankinta on ollut suunnitteilla. On kyllä ihan mahtavia juttuja ja kuvia sekä mitä erikoisimpia tarinoita kuvien takana. Nyt ilmeisesti Brandon valittiin YK:n lähettilääksi tms. ja kiertää sen vuoksi maailmalla ottamassa näitä kuvia, joka alun perin NYCistä lähti. Sen takia viimisimmät kuvat taitaa olla Keniasta ja Irakista, nekin vähintäänkin yhtä mielenkiintoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja olis kyllä takuulla mielenkiintoista luettavaa! Munkin mielestäni tarinat ja valokuvat ovat osoittautuneet hurjan mielenkiintoisiksi ja on pakko todeta, että tähän maailmaan mahtuu mahtavan paljon erilaisia ihmisiä ja taustoja :)

   Poista