tiistai 18. marraskuuta 2014

Banaanilla ja currylla terästetyt possusuikaleet

Lueskelin kotosalla vieraillessani äidin vanhoja naistenlehtiä ja törmäsin reilun vuoden takaisessa ET-lehdessä (haha, ja näin tulin sitten myöntäneeksi julkisesti lukeneeni ET:tä... :D) banaanipossureseptiin. Tähän mennessä oon tottunut maustamaan possunsuikaleet lähinnä omenalla tai currylla, mutta banaanin käyttäminen ruoan seassa oli mulle uusi juttu - ei siis muuta kuin innolla kokeilemaan ja maistelemaan!

Alkuperäinen resepti oli hieman tuhdimpi versio, sillä esimerkiksi banaaneja ohjeessa oli neljä ja ruokakermaa sekaan oli lisätty 4dl verran. Mun käsissä ja jääkaapin sisällön mukaan reseptistä muokkautuikin sitten allaolevan kaltainen, joka ainakin tähän napaan upposi melkoisella vauhdilla! ;) Banaanipossun kaverina voi tarjota esimerkiksi riisiä tai vihanneksia - mä testailin herkkua myös porkkanasoseen seuralaisena.

Mausteisen banaaniset possusuikaleet

400g possun paistisuikaleita
2 banaania
1 iso omena
1dl ruokakermaa
2,5dl maustamatonta jogurttia
3tl currya
1tl garam masalaa
öljyä paistamiseen

Paista possunsuikaleet pannulla pienessä tilkassa öljyä. Lisää lihan sekaan mausteet. Kuori ja viipaloi banaanit sekä omena ja lado hedelmät ja lihasuikaleet vuorotellen uunivuokaan. Lisää tarvittaessa ja maun mukaan suolaa kerrosten väliin. Kaada lopuksi ruokakerma ja jogurtti vuokaan ja kypsennä ruokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Alkuperäinen resepti: ET 08/2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti