torstai 6. marraskuuta 2014

Proteiinilla terästetty marjapiirakka

Erilaisten proteiinileivonnaisten testaaminen on pyörinyt mun mielessäni jo pidemmän aikaa, mutta selaimen uumenista löytyvistä lukuisista resepteistä huolimatta en oo jostain syystä saanut aikaiseksi testata aamupuuron ja banaanilettujen kanssa ahkerassa käytössä olevaa vaniljaproteiinia muun leipomisen yhteydessä. Viikonloppuna päätin kuitenkin nautiskella rauhallisesta, seinälle viriteltyjen koristevalojen sekä tuoksukynttilöiden luomasta tunnelmasta pienen herkkuannoksen kera ja päädyin testaamaan MiniFitness-blogista löytämääni puolukkapiirakan reseptiä. Puolukoiden lisäksi tähän versioon tuli myös mustaherukoita, mutta päällisen osaltahan piirakkaa voi varioida loputtomiin asti! Resepti on tosiaan äärettömän yksinkertainen eikä sisällä mitään kovinkaan kummoisia ainesosia, eli sopii mulle kuin nenä päähän :) Kaiken kukkuraksi ravintoarvot ovat kohdillaan: reseptin mukaan tehdyssä piirakassa on yhteensä n. 690kcal ja 76g proteiinia!

Tästä tuli itse asiassa niin hyvää, että innostuin testaamaan samaa ohjetta heti alkuviikosta uudestaan, tällä kertaa pakasteesta löytyneillä ja isän tänä syksynä poimimilla hilloilla. Toimi muuten loistavasti niinkin! Seuraavat makuyhdistelmät ja variointitavat onkin jo mietittynä valmiiksi - miltähän tämä maistuisi esimerkiksi omena-kaneliversiona? Tai suklaisena kahvipiirakkana? Myös jouluisen mausteinen versio on pyörinyt päässä jo muutaman päivän ajan eikä mun varmaankaan auta kuin alkaa testailemaan, miten saisin tuunattua tästä sesonkiin ja ajankohtaan sopivan herkun. Jos lopputuloksesta tulee hyvä, lupaan tulla kertomaan siitä teillekin - muussa tapauksessa... noh, niin :D

Kuvassa näkyvä kakkunen on muuten tehty pieneen, halkaisijaltaan n. 12cm irtopohjavuokaan puolittamalla reseptin ainesosat - alla olevista määristä piirakkaa syntyy siis rutkasti enemmän!


2 kananmunaa
2dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta
2dl (manteli)maitoa
250g maitorahkaa
1rkl chia-siemeniä
1dl kaurahiutaleita
1tl vaniljajauhetta
vähän hunajaa

Vaahdota kananmunat ja lisää sekaan loput ainekset. Sekoita seos tasaiseksi, kaada se piirakkavuokaan ja ripottele päälle haluamiasi marjoja. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Minifitness

Ovatko proteiinileivonnaiset teille jo tuttua kauraa? :)

4 kommenttia:

  1. Ooh! Ihanan helppo ohje, pitää varmaan kokeilla pian kun kaikki aineet löytyy kaapista. :) Ja kerrankin ilman banaania, joten joku muunkin maku saattais päästä esiin, heh. Varmaan alunperin ohitin tän alkuperäisen reseptin koska en tykkää puolukoista, mutta muilla marjoillahan tää toimii ihan yhtä hyvin. Kiitos siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä superhelppo ja herkullinen ohje - ja kerrankin ilman banaania, kuten sanoitkin! Mua itseäni ei banaania sisältävät reseptit haittaa, mut voin kyllä hyvin ymmärtää jos se alkaa tulemaan korvista ulos varsinkin, jos kyseisestä hedelmästä ei satu edes pitämään :D Puolukatkin voi tosiaan korvata jollain muulla ja esim. protskujauheen makuakin vaihtamalla piirakasta saa taas täysin uuden version. Vain taivas on rajana! Jos satut löytämään jonkun supermakuyhdistelmän, lupaathan kumminkin tulla vinkkaamaan siitä mullekin? ;)

      Poista
  2. Ääh näyttää ihan sairaan hyvältä!! Oon kironnu uunin puutetta täällä Balilla niin monta kertaa ja nyt kiroan sitä taas aika kovaa:D Mut onpahan jotain mitä odottaa Suomeen pääsystä<3 Mä en ole päässy/kerennyt nettiin pitkään aikaan niin että ois ollu aikaa muuhunkin kun omiin hölötyksiin ja töihin, mut nyt! Oon koko aamupäivän vaan ahminu blogipostauksia ja oon ihan innoissani :D Ja nyt tähän tahtiin tulee muutos ja blogien luku mahtuu taas mun päivärytmiin! >:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä hyvää ja ehdottomasti odottamisen arvoista! ;)
      Mullakin tulee välillä kausia, kun en millään ehdi lukea mitään blogeja, mut sellaisten jälkeen onkin sitten yleensä kahta mukavampaa uppoutua lukemattomien postausten maailmaan! :)

      Poista