sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Roasted bell pepper hummus

Kovasti kehumassani tallinnalaisessa vegaaniravintolassa saimme alkupalalautasella nenämme eteen herkullista leipää, jonka päältä löytyi vieläkin herkullisempaa roasted bell pepper hummusta. Sana 'bell pepper' ei soittanut minkäänlaisia kelloja kummankaan päässä, mutta uskomaton makuelämys jäi kummittelemaan mieleen vielä reissun jälkeenkin niin, että päädyin googlettelemaan tätä mystistä bell pepperiä heti kotiin päästyäni. No, paprikastahan tässä tietenkin oli kyse - ei siis mistään sen ihmeellisemmästä tai eksoottisemmasta :D Sanakirja vaihtui nopeasti reseptien etsimiseksi ja hyvin nopeasti löysinkin ihanassa My cup of coffee-blogissa julkaistun paahteisen paprikahummuksen ohjeen.

Uskokaa mua, kun sanon, että tätä todellakin kannattaa kokeilla - herkku vei nimittäin kielen mennessään! Allaolevasta reseptistä tulee melko reippaanlaisesti hummusta, mutta ainakin allekirjoittaneelle se maistuikin kyllä melko kiitettävästi... ;)

175g kikherneitä
iso punainen paprika
1 punasipuli
0,5dl oliiviöljyä
1tl savupaprikajauhetta
1tl suolaa
1tl mustapippuria
vettä

Mikäli käytät kuivia, kypsentämättömiä kikherneitä, liota niitä ensin kylmässä vedessä vähintään 8 tunnin ajan ja keitä sitten suolaripauksella maustetussa vedessä noin tunnin ajan. Valuta hyvin.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja leikkaa paprika sekä punasipuli lohkoiksi. Asettele lohkot uunipellille ja anna paahtua noin parinkymmenen minuutin ajan varoen kuitenkin polttamasta sipuleita.
Paprikoiden pehmennyttyä siirrä kaikki ainekset suureen kulhoon ja soseuta seos tasaiseksi. Lisää joukkoon vettä sekoittamisen yhteydessä niin kauan, kunnes koostumus on mieleisesi.

Alkuperäinen ohje: My cup of coffee

Mikä on teidän suosikkihummuksenne? :)

2 kommenttia:

  1. Tätä kyllä ehkä joutuu kokeilemaan, kuulostaa niin hyvältä! Miespuoliselle talon asukkaalle ei luultavasti maistu (ihme nirso), mutta jääpähän enemmän syötävää mulle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kerro mulle sitten että mitä tykkäsit ja mitä miespuolinen asukki oli mieltä! ;)

      Poista