keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Viime viikkoa!

Aloittelin tätä postausta jo lähes viikko sitten, mutta jotenkin se on vain jäänyt lojumaan luonnoksiin enkä missään välissä ehtinyt kirjoittaa tätä valmiiksi. Turinoinnit viime viikosta tulevatkin nyt sitten vähän viiveellä, mutta mitäs pienistä! :)
* Kävin maanantai-iltana taas vaihteeksi lenkillä Laajavuoren maisemissa. Ilta oli kaunis ja lämmin - voisin melkein sanoa, että liiankin lämmin! :D Parasta juuri tuossa lenkissä ei kuitenkaan ollut ilma eikä hyvä juoksufiilis, vaan jokin aivan muu asia. Kyseessä oli nimittäin ensimmäinen kerta kolmeen vuoteen, kun pystyin lenkkeilemään ilman polvikipua! :) Kuten oon joskus aiemmin maininnutkin, on oikea polvi kipuillut enemmän tai vähemmän viimeisten vuosien aikana ja tämän kevään aikana se vaihtoehto on ollut vielä yleensä tuo ensin mainittu. Jopa pelkkä kävely on toisinaan aiheuttanut hillitöntä särkyä ja vihlontaa, juoksemisesta, portaista ja ylämäistä puhumattakaan. Siksipä olikin melkoinen saavutus juosta viisi kilometriä ilman pienintäkään vihlaisua maastossa, jossa korkeuserot ovat suuret (parhaimmillaan lenkkipolku nousee 50m ylöspäin muutaman sadan metrin matkalla) ja mäkien jyrkkyys huimaa toisinaan omaakin päätä. Suurin korkeusero kyseisellä lenkkipolulla on muistaakseni 17 % :) Tämä lenkki oli toisin sanoen ehkä maailman paras eikä polvi kipuillut edes jälkeenpäin hetkeäkään. Fysioterapeuttikin kehui jalkaa tiistaiaamun käynnillä ;)

Se on AURINKO!

Ne ovat LEHTIÄ!
Hemaiseva, suoraan sängystä partsille aurinkoa ottamaan raahautunut Laura...


Aamupala & hömppäkirja parvekkeella!
* Alkuviikon lämpöasteiden perusteella kesä on saapunut kaupunkiin! Kotiin pyöräillessä meinasin paahtua nahkatakin kanssa ja vaikka myöhempää salireissua varten olinkin kuoriutunut hieman aiemmasta ja lähdin liikenteeseen pelkän hupparin kanssa, meinasi lämpöhalvaus silti iskeä. Vasta takaisin kotiin tullessani päälläni pelkkä hihaton toppi ei olo tuntunut tukalalta ;) Ah! Yhtenä aamuna heräsin ihanasti taivaalta helottavaan aurinkoon ja raahauduin suoraan sängystä parvekkeelle ottamaan epätoivoisesti aurinkoa :D Vuoden ensimmäinen, pitkään nautittu aamupala parvekkeella vaaleanpunaista Hollywood-kirjaa lukien - täyttä rakkautta! Parin tunnin auringonottosessio takasi myös kesän ensimmäiset rusketusrajat - häilyvät ja pienet sellaiset, mutta kuitenkin :) Lisäksi lehdet pamahtivat puihin kertaheitolla ja maisemat ovat todella kesäiset. Ihanaa!


Viikkoon mahtui myös melko reippaasti juhlimista, ainakin verrattuna tavalliseen baareilumäärääni :D Keskiviikkona juhlistimme Johannan synttäreitä viihteelle lähtemisen merkeissä ja vaikka ilta olikin hauska, taisi molempien yhteinen mielipide olla se, että itsestäänselvät ruuhkaillat jätetään seuraavalla kerralla väliin (helatorstai you know...). Sisäänpääsyä sai jonotella reilun tunnin verran eikä väenpaljous yllättäen vähentynyt sisälläkään. Tämähän luonnollisestikin aiheutti sen, että juotavaa piti tilata sitten kerralla vähän enemmän siinä vaiheessa, kun sinne baaritiskille loppujen lopuksi päätyi ;)

Viikonloppuna puolestaan rakas yläastekaverini Kirsi saapui Jyväskylään ekaa varsinaista kertaa elämässään (koska lounasta yliopiston ravintolassa ei lasketa) ja taisi ainakin kuulopuheiden perusteella rakastua kaupunkiin täysin! :D Perjantaina kävimme hengailemassa kaupungilla parin Kirsin kaverin, Jonin ja Juhan (jotka olivatkin muuten loistavia uusia tuttavuuksia!), kanssa ja päädyin syömään elämäni ensimmäisen kokonaisen sushi-aterian. Aikaisemmat sushikokemukseni rajoittuvat ainoastaan varovaiseen maisteluun thairavintolan buffetpöydässä ja siltä reissulta päällimmäinen ajatus noista kummallisista kääröistä taisi olla luokkaa "njääh". En siis aluksi innostunut hirveästi sushilounaasta, mutta sorruin sosiaalisen paineen alla ja nappasin muiden tavoin kainalooni kymmenen kappaleen rasian Mestarin Herkusta. Eivät ne nyt niin pahoja olleet, mutta eivät tosin myöskään mitään ultimate-herkkua. Taidan olla vain liian tähän kaikkeen maalainen :D

Illasta ohjelmassa olikin -  ylläripylläri - drinksuttelua Jonin ja Juhan luona ja katsoin ekaa kertaa elämässäni kokonaisen jääkiekko-ottelun. Kylläpäs näitä "ekaa kertaa elämässäni-juttuja nyt riittää! Eipä sillä, hyvä otteluhan tuo olikin katsoa, kun Suomi veti Venäjää perässään niin ansiokkaasti ;) Loppuillasta Johannakin liittyi seuraan ja otimme yhdessä suunnan kohti Rumaa. Omalta osaltani ilta jäi kauniisti sanottuna lyhyeksi ja taisinkin viihtyä sisällä n. 20 minuuttia... :D Ei siitä tässä sen enempää, mutta se kyllä täytyy sanoa, että mulla on aivan oikeasti maailman mahtavin paras ystävä! :)

Kirsi ja pojat ottivat uuden lähdön vielä lauantai-iltana, mutta me vanhukset jäimme kotiin katselemaan Euroviisuja :D Kolmas baarireissu samalla viikolla tuntui ajatuksenakin aivan liian raskaalta ja ai niin, missähän se mun nitropurkki meneekään?

Sunnuntain ohjelmassa oli tavallisen aamuvöllymisen jälkeen kaupungissa ollut tivoli koko porukan voimin, kuten Johannalle tekemäni synttärikortti lupailikin! :D Vaikka rahaa ei hirveästi ollut ja paikan päällekin ehdimme vasta tuntia ennen sulkemisaikaa, herkuttelimme silti hattaroilla ja kävimme pyörähtämässä Johannan kanssa mutkan maailmanpyörässä. :) Hassua, miten hattara tulee automaattisesti mieleen tivolista puhuttaessa, vaikka se ei oikeastaan ole edes erityisen hyvää eikä edes halpaa.... Hahah, kerrankos sitä! :D Nauruntäyteisen tivolireissun jälkeen keksittiinkin ottaa suunnaksi satama ja piknik - Vaajakosken ABC:n ja Mäkkärin kautta päädyimmekin siis syömään euron juustoja Jyväsjärven rannalle :D

Kaiken kaikkiaan koko viikko oli aivan loistava niin säiden, seuran kuin tekemistenkin puolesta - tällä viikolla onkin sitten arki iskenyt taas vasten kasvoja kovalla kädellä :D Ei makeaa mahan täydeltä vai mites se menikään!

Abouttiarallaa näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti