maanantai 6. toukokuuta 2013

You just have to keep pushing yourself

Lueskelin eilen kirjoittamaani blogitekstiä tänään läpi ja alkoi melkein naurattamaan, miten vakavalta sainkaan muutaman viikon loman ilman suunnitelmia kuulostamaan :D Ihan kuin koko elämä olisi murenemassa käsiin, vaikka kyse onkin ainoastaan muutamasta hassusta viikosta. Kai oon sitten kasvanut niin tiukasti kiinni tähän aikatauluorientoituneeseen maailmaan että oon aivan hukassa, kun kalenteri ei enää kerrokaan, mitä tehdä! Haluaisin tietenkin myös käyttää kesälomaviikkoni johonkin mukavaan, hienoon ja erilaiseen - kukapa ei? Koko vapaan tarkoitus menee kuitenkin aivan hukkaan, jos käytän koko ajan murehtien sitä, mitä kaikkea olisin voinutkaan tehdä :D Onhan mulla sentään vaihtoehtoja, mikä ei tässä maailmassa ole ollenkaan itsestäänselvyys kaikille ihmisille. Sellaisia terkkuja, Laura 21v, että ajattelepas näitä seuraavalla kerralla ja mieti, onko oma tilanne sittenkään valittamisen ja ahdistuskohtauksen arvoinen :D

Kuvat aamulenkin varrelta.


Kohmeiset pajunkissat, raasut! :(
Se siitä sitten. Tänä aamuna matka vei normimaanantaista poiketen eläinlääkärille, sillä pikkukisusta tuli tänään Leikattu Kissa. Lupauduin lähtemään mukaan henkiseksi tueksi ja vaikka toimenpide olikin todella lyhyt, on nukutetun eläimen katseleminen aina yhtä ikävää. :( Vaikka tietääkin, ettei kissalla ollut mitään hätää, on silti kamalaa nähdä normaalisti niin eloisa ja utelias olento makaamassa pöydällä silmät auki, ilman muuta elonmerkkiä kuin pienesti kohoileva kylki. Eläinlääkärireissulle lähdettiin Vaajakoskelle ja saimme onneksi kaveriltani auton aamuksi lainaan, jotta matka oli mahdollisimman helppo toteuttaa. :) Loppu hyvin, kaikki hyvin: kisuli on heräillyt unestaan, ei kuukahtele enää joka toisella askeleellaan ja alkaa muutenkin käyttäytymään taas pikkuhiljaa normaalisti. :)

Kuva.
Eilen vihjailinkin jo toukokuun "kuntokuuristani" ja nyt ajattelin valottaa hieman tarkemmin seuraavan neljän viikon tavoitteitani. Kaikesta päätellen aikaa pitäisi löytyä liikkumiselle, joten voin ehkä lopultakin sovittaa lenkit ja salitreenit itselleni parhaiten sopivaan aikaan enkä niihin hetkiin, kun kaiken muun keskeltä ehdin. :) Tähän tosin tuli ainakin ensi viikon alun osalta nyt muutos, sillä sain juuri maanantaista keskiviikkoon mahdollisuudet täysiin, kahdeksan tunnin työvuoroihin. Ai että suostuinko! :D

Salilla käymisessä haluaisin palata takaisin 2x/vko-malliin, jota oonkin aika hyvin noudattanut pariin viime viikkoon asti. Tämän hetken tavoitteena ei ole lihasten hillitön kasvattaminen tai kunnon fitness shapen havitteleminen, mutten myöskään usko, että salitreeneistä olisi mitään haittaakaan. :)

Kuva.
Aerobinen puoli puolestaan tulee luultavastikin painottumaan aika lailla enemmän omassa liikkumisessani ja näin ihanteellisen lenkkeilyajan ollessa käsillä pyrinkin käymään lenkillä tai pyöräilemässä kolmisen kertaa viikossa. Ainakin yksi kerta noista kolmesta voisi kuitenkin olla hieman rauhallisempi, sillä ainahan ei tarvitse paahtaa täysillä! Tämä on meinannut päästä unohtumaan jossain välissä ja onkin osaltaan tainnut aiheuttaa suorittamista ihan liikkumisenkin osalta. :)
Haluan siis panostaa nimenomaan ulkoliikuntaan sisällä rehkityn kevään jälkeen, mutta toki tulen varmasti käymään myös ryhmäliikuntatunneilla salilla silloin tällöin. :) Ja mikäpäs siinä, sillä tykkään niistä oikeastikin hurjasti! Täytyy kuitenkin yrittää löytää se kultainen keskitie tämän liikkumisen kanssa: toisaalta muistaa, ettei saman päivän aikana tarvitse käydä salilla, kahden tunnin lenkillä ja zumbassa, mutta kuitenkin saada pidettyä itsensä liikkeessä eikä jäädä kotiin makaamaan viikkokausiksi.

Ruokailun osalta pyrin elämään aika lailla samoin kuin tähänkin asti: syön 5-6 kertaa päivän aikana muutaman tunnin välein, juon vettä vähintään 2 litraa päivässä jne. Oon tällä hetkellä aika tyytyväinen omiin syömisiini enkä koe, että ne vaatisivat hirveästi muutosta. :) Herkkujen syömistä en ole itseltäni kieltänyt missään vaiheessa ja luultavasti alkoholiakin tulee nautiskeltua jossain välissä. Elämä on kuitenkin tehty elettäväksi eikä kalorien tarkkailua varten, joten en jaksa huolehtia satunnaisista herkuista/juomista. :)

Mites sitten ne konkreettiset tavoitteet... hmm.

Viikottainen liikuntamäärä: väh. 5 tuntia
Kuukausittainen liikuntamäärä: väh. 22 tuntia
Painonpudotus: -3kg

En tiedä, miten realistinen tuo painonpudotus on, mutta ainakin on jotain mitä tavoitella! ;) Mulla on mielessäni tietty tavoitepaino, jonka haluaisin saavuttaa kesän loppuun mennessä, joten välitavoitteiden asettaminen sitä ajatellen voi olla hyväkin asia. Tällä hetkellä matkaa elokuun lopun toivottuun lukemaan on n. 8kg. Toki teen parhaani tavoitteen saavuttamiseksi, mutta voin sanoa jo nyt, ettei pieni epäonnistuminen tule kaatamaan maailmaa - onhan mulla kuitenkin koko loppuelämä aikaa. :)

Kuva.
Kohtapuoliin voisin harkita lenkille lähtemistä, sillä ilma ulkona on upea ja Suomi-pelikin alkaa pian - takuuvarma lenkkipolkujentyhjentäjä! ;) Jospa tämä pienoinen päänsärkykin häviäisi jonnekin ulos, sillä särkylääke, päikkärit eikä ruoka helpottanut oloa oikeastaan ollenkaan.

Mukavaa maanantaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti