keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Some are a melody and some are a beat

Kuulin viime viikolla Anttilassa käydessäni radiosta Indican Vettä vasten-biisin ja nostalgiatulva vyörähti samalla sekunnilla päälle massiivisena aaltona. Muistin välittömästi ne keväiset illat, kun vielä perheen luona asuessani kuuntelin niitä paria omistamaani Indican levyä pohdiskellen samalla tulevaisuutta ja elämää noin ylipäänsä - kevyitä aiheita, I know... ;) Vielä kotiin päästyäni biisi kummitteli mielessä niissä määrin, että jouduin kaivamaan sen uudelleen esiin Spotifyn syövereistä ja kuuntelemaan kertaalleen kunnon fiilistelyjen kera. No, tietäähän sen, mitä sen jälkeen tapahtui: tuli seuraava biisi, josta mieleen pulpahti toinen unohduksiin painunut bändi, jonka eräs kappale herätti muistoja kolmannesta... :D Innostuin sitten kokoamaan teidänkin nähtäväksi biisejä, jotka ovat kuuluneet kiinteästi mun teini-ikään - tarkemmin sanottuna n. 10-14-vuotiaan Lauran elämään. Kun nyt kerran vuosien takaisten asioiden muistelu aloitettiin valokuvien kautta, on varmaan sama jatkaa vähän pidemmälle ja lisätä mukaan myös soundtrack, eikö totta? ;)

Gimmel - Harmaata lunta
Gimmel oli mulle kuin uskonto niiden muutaman vuoden ajan, mitkä bändi oli toiminnassa. Olin aivan mielettömän kova Gimmel-fani ja multa löytyy vielä tänäkin päivänä kaikkien levyjen ja sinkkujen lisäksi paksun kansiollisen verran haastatteluja ja lehtijuttuja, nimmarikortteja, kirjeitä ja kaikkea muuta mahdollista sälää, mitä tosifani nyt vain voi tarvita! :D Bändin keikka Kuivaniemellä oli mun elämäni ensimmäinen konsertti ja onnekkaana pääsin näkemään tytöt myöhemmin myös Torniossa ikärajattomalla keikalla sekä Helsingissä nimmareidenjaossa. Siinä missä monet muut muistavat esimerkiksi sen, missä olivat kuullessaan WTC:n romahtamisesta, mulle on painunut mieleen se hetki, kun kuulin ekaa kertaa Gimmelin lopettamisuutisen - kertonee ehkä jotain siitä, miten järjettömän suuri merkitys bändillä oli tuolloin mun elämään? :D Kai joku muukin voi tunnustaa fanittaneensa jotain bändiä sairaalloisella intohimolla nuoruusvuosiensa aikana..?
Biisistä vielä sen verran, että tän kyseisen kappaleen lisäksi mm. Roviolla, Jokotai, Rakkauden hurrikaani ja Kipinä olivat mun ehdottomia suosikkeja!

Nylon Beat - Jonain päivänä
Nylon Beat - Prinssi
Naikkarit ovat tainneet pyöriä jokaisen 90-luvun alussa syntyneen tytön levylautasella ainakin jossain vaiheessa :D Bändiltä löytyi muitakin todellisessa tehosoitossa olleita biisejä, mutta nää kaksi toimivat ainakin mulla äärettömän hyvin pidemmän aikaa. Ei, ei mulla varmaan ollut mitään hajua siitä, mistä biisit kertoivat tai millaisia aiheita ne käsittelivät, mutta se ei onneksi estänyt mukana popittelua missään vaiheessa!

Tiktak - Rannaton
Ei kahta ilman kolmatta: mitä olisi nuoruus ilman Tiktakia? Ei yhtään mitään! :D Tiktakin Jotain muuta taisi olla ensimmäisiä omistamiani cd-levyjä ja sitä tulikin sitten kuunneltua todella ahkerasti! Hieman uudempaa tuotantoa ollut Rannaton oli kuitenkin mun ehdoton suosikki ja suoraan sanottuna tää iskee kyllä edelleen melko hyvin... ;)
Katri Ylander - Onko vielä aikaa
Voi, tästä tulee niin selkeästi mieleen kesä 2006, kun ajatukset pyörivät 14-vuotiaan tytön mielessä kuin hyrrä ja pienetkin asiat tuntuivat kauhean suurilta ja merkityksellisiltä. Oi niitä aikoja... :D

Hilary Duff - Come Clean
Hilary Duff - Someone's Watching Over Me
Ihanan teini-idoli Hilaryn takuuvarmat herkistelybiisit, joiden sanat osattiin (niiden muiden ohella) ulkoa tilanteessa kuin tilanteessa ja joita laulettiin syvällä antaumuksella ja suurella tunteella iltaisin levyn mukana... ;)

Britney Spears - I'm Not A Girl, Not Yet A Woman
Britneyn samaan sarjaan menevä biisi, johon rakastuin aivan täydellisesti nähtyäni ekan kerran Crossroadsin. Kyseinen leffa pyöri muuten suosikkielokuvien listassa useamman vuoden ajan! :D

Lindsay Lohan - Nobody 'Til You
Lindsay Lohan - Edge Of Seventeen
Hah, muistan vieläkin, miten olin äidin kanssa käymässä Turussa ja sain luvan valita yhden cd-levyn, jonka äiti mulle ostaisi. Pohdin, mietin ja analysoin Hilary Duffin ja Lindsay Lohanin levyjen välillä aivan luvattoman pitkään, kunnes lopulta päädyin Lindsayn ihanaan, pinkkikantiseen levyyn :D Mulla oli muuten yhdessä välissä vihko, johon olin tulostanut netistä kymmeniä kuvia Lindsaysta ja kirjoittanut joka väliin loistavilla 12-vuotiaan englannintaidoillani, miksi kyseinen neiti oli suurinpiirtein paras maan päällä ja mitä kaikkea hyvää, upeaa ja kaunista hänessä olikaan. Eipä olis pieni, naiivi Laura uskonut, jos olisi tuolloin tiennyt, missä jamassa Lohanin tyttönen on tänä päivänä... :D

Vanilla Ninja - Tough Enough
Vanilla Ninja - Kingdom Burning Down
Mulla ei oo oikeastaan mitään tietoa siitä, miten ja missä vaiheessa Vanilla Ninja on päätynyt mulle tehosoittoon - yhtäkkiä huomasin vaan haalivani bändin levyjä kasaan hullun lailla ja kuuntelevani niitä lähes tauotta :D Tää edusti mulle hieman "raskaampaa" musiikkia ja tuli kuvioihin mukaan oikeastaan vasta pahimpien Gimmel-fanitusten mentyä ohitse.

Jane - Valvon
...se siitä "raskaammasta" musiikista sitten, let's go back to basics! Kun kerran Gimmeliäkin oli fanitettu niin antaumuksella, katsoin jonkinlaiseksi velvollisuudekseni jumaloida myös seuraavaa Popstars-bändiä vähintäänkin samalla tavalla ja myös Janen kohdalla haalin itselleni kaiken bändiin liittyvän, mitä käsiini koskaan sain. Kirjoittelin tytöille kirjeitä, toimin hetken aikaa street teamissa (kävin jopa kerran jakamassa Oulun kaduilla Janen flyereita... :D) ja kävinpäs joskus moikkaamassa yhtä bändin tytöistä Oulun SpiritStoressakin. :D
Shakira - Objection
Shakira - Ciega, Sordomuda
Alunperin Shakiran innoittamana ihastuin espanjan kieleen ja osasin esimerkiksi jälkimmäisen biisin sanat alusta loppuun asti ulkoa tietämättä, mistä koko kappaleessa oikeastaan lauletaan... Perus :D Eka biisi taitaa kuitenkin olla kaikista suurin suosikki Shakiran tuotannosta koskaan - luultavasti lähinnä siksi, koska siihen liittyy niin kamalan paljon erilaisia muistoja.

Thalía - Tú Y Yo
Yks mun pitkäaikaisimmista kirjekavereista, meksikolais-amerikkalainen Melody, tutustutti mut useaan lattarisuosikkiinsa ja Thalía oli yksi niistä. Tätä biisiä tuli kuunneltua etenkin yhtenä keväänä todella ahkerasti!

Paulina Rubio - Baila Casanova
...kuten myös tätä... 

Belinda - Vivir
...ja tätä! :D

Evanescence - Hello
Evanescence toimi hieman angstisempien aikojen pelastajana etenkin tällä biisillään!

Aly and AJ - Rush
Vielä yks amerikkalaisteinibändi, jee! :D Alyn ja AJ:n lauluäänet olivat mun mielestä etenkin yhdessä välissä maailman kauneimmat ja ihannoin niitä aivan älyttömästi...


Haha, tällaisia noloja teinivuosien paljastuksia! :D Olin nuorena melkoinen tyttöbändien fanittaja enkä oikeastaan koskaan innostunut hirveästi esim. Bäkkäreiden tai muiden poikabändien musiikista sen kummemmin. Myöskään räppi ei ollut mun mielestä musiikkia ollenkaan! Tämän päivän soittolistoja tsekkaillessa voisikin onneksi sanoa, että musiikkimaku on laajentunut melko huimasti noista ajoista ;)

No niin, kaikki te siellä ruudun toisella puolella! Haastan teidät tekemään saman - mitkä biisit teidän cd-soittimessanne soivat nuoruusvuosina? Onko musiikkimaussa tapahtunut tähän päivään verrattuna suuria muutoksia? :)

6 kommenttia:

 1. Indicasta tykkään minäkin. Heh, näköjään muutama vuosi ikäeroa tehnee tehtävänsä, en tiedä puoliakaan noista biiseistä/bändeistä - mm. tuosta Janesta tiiän vaan sen Perhonen-kipaleen enkä oo kuullut yhtään Lindsey Lohanin kappaletta (en todellakaan tiennyt, että on myös laulanut!) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla vain juuri siinä iässä noihin aikoihin, että tuollaisten Lindsay Lohanin kaltaisten tähdenlentojen tuotanto iski aivan täysillä... :D

   Poista
 2. Haluatko tosiaan kuulla mitkä kasettisoittimessani soi tuolloin ammoisina aikoina????????????
  Tai että onko musiikkimaku ehkä muutunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan kyllä kuulla, vaikkakin oonkin osittain kuullutkin niitä jo... Pistä ihmeessä listaa tulemaan! ;)

   Poista
 3. Voi apua! Naikkarit on täällä tehosoitossa vieläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naikkarit ovat parhaita! Mullakin tulee kuunneltua niitä aina silloin tällöin vielä nykyäänkin :D

   Poista