keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Vuoden 2014 reissusuunnitelmat!

Heti alkuun täytyy todeta, että vitsi miten ihanaa onkaan aloittaa tällaista postausta! Aihetta reissupostausten tekemiselle ei oo nimittäin ollut vuosikausiin matkailun rajoittuessa lähinnä viikonloppuihin Helsingissä tai pikkujouluristeilyreissuihin Tukholmaan ja takaisin - hurjaa, etten sanoisi... :D Nyt kuluvan vuoden kalenteri alkaa kuitenkin näyttää reissujen ja matkojen osalta sen verran mukavalta, että sen sisällöstä saakin jo väkerrettyä kasaan jonkinlaisen yhteenvedon! Toivoa tietenkin sopii, ettei tässäkään ole vielä kaikki ja että yllättäviä matkoja ilmaantuu eteen vielä myöhemmin, mutta näistä on nyt joka tapauksessa hyvä aloittaa! ;)

Kuvat.
Reissuvuosi pyöräytetään käyntiin muutaman päivän mittaisella tutustumisretkellä Prahaan. Tsekin sydämeen suuntaan hiihtolomalla eli tarkalleen ottaen jo ensi viikon maanantaina - huh, miten aika onkaan kulunut nopeasti! Vastahan tässä kauhisteltiin sitä, miten meninkään varaamaan lennot hetken mielijohteesta... :D Teen ensi viikosta piakkoin hieman tarkempaa katsausta, mutta lyhykäisesti kerrottuna tuun matkustamaan Prahaan yksin, viipymään siellä maanantaista perjantaihin, yöpymään mitä luultavimmin erään tsekkiläisen, couchsurfingin kautta bongaamani tytön luona ja viettämään aikani fiilistellen kaupunkia ympäriinsä kierrellen, katsellen, haistellen ja maistellen. ;) Praha ja Tsekki ylipäänsä on mulle entuudestaan melko tuntematonta aluetta, joten ootan tulevaa viikkoa suurella mielenkiinnolla!
Kevään aikana olisi tarkoitus suunnata myös tuttuun tapaan kohti Jäämeren rantaa - joko tätä voi pikkuhiljaa alkaa kutsumaan perinteeksi, kun takana on jo kaksi kevätreissua Pohjois-Norjaan? :D Matkan pääasiallisena tarkoituksena on tietenkin äidin näkeminen, mutta toki myös upeita maisemia, raikasta merituulta ja perinorjalaista tunnelmaa on ollut ikävä! Hintatasoa ei sitten niinkään, mutta eiköhän sen kanssa taas hetken aikaa pärjätä... :D Norjan matkahan poikkeaa toki edellisestä esimerkiksi siinä mielessä, että kohde on ennestään melko lailla tuttu ja paikoitellen jopa kotoisa - paitsi parina viime keväänä, on täällä tullut reissailtua tiuhaan tahtiin myös lapsuudessa ja voi hyvinkin olla, että tämän tyllerön ensimmäinen ulkomaanmatkakin suuntautui Jäämeren rannalle! 
Tämän homman suhteen mitään ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta useamman tovin oon ehtinyt viettää Norwegianin sekä Widerøen nettisivuja tutkien ja harkinnut kovasti sijoittavani reissun pääsiäistä edeltävälle viikolle - näin pääsisin näppärästi äidin kyydillä pääsiäiseksi Kuivaniemen korkeuksille, josta matka pääsiäisen jälkeen jatkuisi Rukalle tyttöporukalla... hmm! ;)

Kuvat.
Voitin joulukuussa eräästä blogiarvonnasta 50 euron arvoisen lahjakortin Supersaversille. Mietiskelin jonkin aikaa summan käyttämistä Prahassa majoittumiseen, mutta ajatus uudesta reissusta houkutteli aivan liikaa ja päädyinkin tuhlaamaan lahjakortin lentolippuun Helsingistä Lontooseen! :D Lontoo on kiehtonut mua jo pidemmän aikaa ja helppoudestaan sekä kuuluisuudestaan huolimatta kyseinen kaupunki on jäänyt tähän mennessä kokematta. Nyt onkin siis aika korjata tämä elämää suurempi vääryys ja lähteä kurkkimaan, miltä se paljon kehuttu ja suuresti rakastettu Britannian sydän oikein näyttääkään! ;) Ajankohdaksi valikoitui lokakuun puoliväli ja tällä hetkellä omistan tosiaan ainoastaan menolipun - kyllä sen paluulennon ehtii myöhemminkin hommata (tai jättää vaikka hommaamatta kokonaan :D)! Tälle reissulle oon ehtinyt saada jo matkaseuraakin mukaan, sillä ihana Ninni innostui erään kahvilassa treffaamisemme jälkeen lähtemään mun mukaan ja varaamaan lentolipunkin heti seuraavana päivänä! Tiedossa on siis vielä määrittelemättömän pituinen tyttöjen reissu syksyn pimeyden keskellä - ei kuulosta pahalta ;)

Toki aikomuksissa on matkustella myös hieman pienemmässä mittakaavassa esimerkiksi pohjoiseen perheen luo sekä Rukalle kunnon tyttöporukan kanssa, mutta en nyt laske tuontyyppisiä reissuja tämän listan varsinaisiksi kohteiksi. Mun budjetti ei tällä hetkellä ole mitenkään rajattoman suuri, joten myös reissut ovat ja tulevat olemaan melko lailla pienen mittakaavan matkoja - Aasian kiertomatkaa tai USA:n roadtrippiä ei siis ainakaan tälle vuodelle ole vielä tiedossa :D Muutaman vuoden suhteellisen tiiviin paikallaanolon jälkeen oon kuitenkin älyttömän iloinen tällaisista pienistä ja lyhyistäkin reissuista, jotka toimivat vallan mainioina pääkopan tuulettajina ja pahimman reissukuumeen lievittäjinä niitä suurempia tutkimusretkiä odotellessa. 

Kuva.
Täytyy muistaa olla kiitollinen työpaikasta, joka mahdollistaa mulle tän kaiken - pelkällä opintotuella ei paljon reissuiltaisi! Talouden lisäksi muutosta on kuitenkin tapahtunut myös pääkopan puolella, sillä koen oman uskallukseni ja rohkeuteni kehittyneen hurjasti viimeisen vuoden aikana. Siinä missä ulkomaanmatkoista haaveilu on kuulunut tiiviisti mun elämään jo vuosikausia, on aikuisten oikeasti toimeen tarttuminen ja asioiden priorisoiminen alkanut tapahtua paljon myöhemmin ja vasta tässä vaiheessa oon valmis esimerkiksi tarttumaan huikeaan lentotarjoukseen yksinään, jättämään turhien rättien ja herkkujen ostamisen väliin matkarahaa säästääkseni sekä tekemään ajoittain pitkiäkin työ- ja koulupäiviä tilin kasvattamiseksi. Mulle matkustaminen on tällä hetkellä se juttu, minkä takia oon valmis tinkimään monista muista asioista - toisille se juttu voi olla kauniit laukut, upeat kengät, elektroniikka tai vaikkapa fitnessurheilu. 

Löytyykö sieltä jonkinlaisia reissusuunnitelmia lähitulevaisuudelle? Millaiselle sijalle matkustaminen teidän listassanne sijoittuu ja miltä se lista ylipäänsä näyttää? :)

8 kommenttia:

  1. Jaha, olen viikon kuluessa tutkaillut junamatkoja Vladivostokiin sekä aikuisten interrailia (15 vrk ja halvalla lennolla pois jostain kaukaa). Vähän vilkuilin risteilyjä ja - jollei mikään onnistu - niin äkkilähtö johonkin on pakko saada.
    Suunnitelmia rajoittaa takaraaja... Ehkäpä onneksi 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, mahtavan kuuloisia suunnitelmia siis sielläkin! Mä voin aina ilmoittautua mukaan matkaseuraksi ja avustajaksi... :)

      Poista
  2. Tosi ihanalta kuulostaa kaikki sun matkasuunnitelmat! :) Luonnollisesti edelleen peukutan Prahalle- ja SOHVASURFFAUKSELLE, sun reissu alkaa kuulostaa nyt siistimpääkin siistimmältä! Toivottavasti majoitus on kiva ja hostaaja osoittautuu sosiaaliseksi tyypiksi jolta saa paikallista tietoutta Prahasta :)
    Itse olen sohvasurffannut kerran, Latviassa Riikassa, ja se oli hauskaa! Olen kuitenkin jotenkin tosi hostelli-ihminen. Olen löytänyt itä-Euroopasta niin ihania hostelleja, joista osassa tunnelma on sellainen kuin olisi jonkun kotona! Ja silti samalla saa tutustua muihin reissaajiin, joilla on yleensä melko samanlainen mentaliteetti. Sohvasurffausta voisi kuitenkin taas joskus kokeilla:)
    Jäämeren ranta kuulostaa runolliselta! :)
    Mäkin voisin tehdä tällaisen haaveilu-postauksen ;) Mitään reissuja en ole vielä lyönyt lukkoon, mutta tarkoituksena olisi hyödyntää keski-Euroopan bussi-ja junaverkostoja. Käyn tietysti Puolassa, lisäksi Dresdenissä ystävän luona, ja haaveilen Itävalta-Slovenia-reissusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin ennakkotietojen mukaan mun tuleva host kuulostaa älyttömän mukavalta, joten toivotaan, että todellisuus paljastuu myös samanlaiseksi! :) Testailen koko couchsurfing-hommaa nyt ekaa kertaa ja toivon tosiaan, että voin yhtyä monien muiden lailla ylistämään tuota mahtavaa majoitustapaa - oon kuullut niin paljon positiivisia juttuja koko hommasta, että ei tässä varmaankaan maalaisjärkeä käyttämällä ihan metsään mennä... :)
      Voi, Itä-Euroopan hostellit kuulostavat ihanilta... Täytyy kokea nekin joku kerta! Parin vuoden päähän olisi suunnitteilla interrailia pikkusiskon kanssa, joten jospa tuo itäinenkin, mulle vielä hieman tuntemattomampi osa Eurooppaa tulis tutkittua viimeistään siinä vaiheessa!

      Sun suunnitelmat kuulostavat kans älyttömän hyviltä! Niistä olis kiva kuulla hieman enemmänkin, vaikkeivät niin tarkkaan lukkoon lyötyjä vielä olekaan :)

      Poista
  3. Ihana postaus ja ihanii kuvia! <3 ihanan paljon erilaista reissua tulossa. Toivottavasti sais mahdutettua sen Alanyan myös.. ;) näillä näkymin mulla on sellanen 2+1 kämppä eli tilaa on!!

    Mut paljon kuvia sit reissuilta ja kaikenkattavia postauksia odotellessa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan todellakin että saisin sen mahdutettua mukaan vielä johonkin väliin! Hyvä tietää, että sun luota löytyy sitten ainakin tilaa ;)
      Postauksia on ihan takuuvarmasti tulossa, ei minkäänlaista syytä huoleen! :D

      Poista
  4. Muistakaa nämäkin:
    http://suomi.hospitalityclub.org/indexfin.htm
    http://www.servas.org/

    VastaaPoista