tiistai 1. huhtikuuta 2014

Possu-kasviswokkia maapähkinän ja kookoksen kera!

Ostin pari viikkoa sitten K-Marketissa piipahtaessani pullollisen Pirkan silmiini osunutta maapähkinä-kookoskastiketta, josta päätin valmistaa pakasteessa majailleille kanankoiville herkullisen kastikkeen. Näin teinkin, mutta murto-osan pullon sisällöstä käytettyäni tajusin avatun kastikepullon säilyvän jääkaapissa ainoastaan parin viikon ajan ja mun tarvitsevan jonkin reseptin, johon voisin kastiketta käyttää. Google pelasti tämän tytön jälleen kerran ahdingosta ja törmätessäni ohjeeseen possu-maapähkinäwokista päätin testailla reseptiä jo ihan vaikka vaihtelun vuoksi - ei oo nimittäin possua taidettu tässä talossa syödä pitkiin aikoihin! :D

Resepti osoittautui mielettömän herkulliseksi ja ennen kaikkea todella riittoisaksi - alkuperäinen ohje lupailee alta löytyvillä määrillä ruokaa n. 3-4 hengelle, mutta itse oon syönyt annoksesta ainakin viisi tai kuusi kertaa. Wokki toimii loistavasti tuttuun tapaan pastan tai riisin kanssa, mutta kuten alla olevassa kuvassakin, oon syönyt sitä myös ihan pelkän salaatin kanssakin. :) Pähkinän ja kookoksen maku tuo älyttömän kivan lisän ruokaan! Niin, jäihän sitä kastiketta toki tämänkin jälkeen vielä pakasteeseen säilöttäväksi asti, mutta onpahan ainekset valmiina seuraavaan, mahdollisesti kanaversiona toteutettavaan wokkiin :)

Possu-maapähkinäwokki
1rs rypsiporsaan suikaloitua fileetä
2 porkkanaa
1 paprika
2 omenaa
½ purjoa
1 sipuli
1-2rkl öljyä
n. 1dl maapähkinä-kookoskastiketta
pinnalle maapähkinöitä

Suikaloi kuoritut porkkanat, paprika, omenat, purjo ja sipuli. Paista lihasuikaleet ohjeen mukaan pannulla ja siirrä ne sitten hetkeksi syrjään. Wokkaa porkkanoita, paprikaa, purjoa ja sipulia n. 3-4 minuuttia, lisää joukkoon omenasuikaleet ja jatka wokkaamista vielä noin viiden minuutin ajan. Siirrä possusuikaleet takaisin pannulle, sekoita kasvikset ja liha keskenään ja mausta ruoka maapähkinä-kookoskastikkeella. Ripottele ruoan päälle maapähkinöitä ja tarjoile wokki riisin, nuudeleiden, pastan tai salaatin kanssa.

Alkuperäinen ohje: K-Supermarket

3 kommenttia:

  1. Oi pähkinän ja kookoksen yhdistelmä kuulostaa ihanalle! Oon ihan hulluna wokkeihin, mut oon viimeaikoina kaivannut niihin jotain vaihtelua :) Menee kyllä jo lähiaikoina testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuo pähkinän ja kookoksen yhdistelmä toimii oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa ja tästä syystä tuo kastikepullo varmaan mukaan tarttuikin... :D Wokit ovat kyllä älyttömän helppoja ja herkullisia ruokia, mäkin liputan niiden puolesta!

      Poista
  2. kiitti vinkistä, pakko ehkä napata tuota kastiketta ens kerralla töistä kotiin mukaan :D

    VastaaPoista